به گزارش ایرنا، محسن شریفی روز سهشنبه در حاشیه آیین افتتاح بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بینالمللی زیست شناسی ایران در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان به خبرنگاران ابراز داشت: برای اینکه پژوهش و نتایج آن به کاربرد منجر شود، اقدامات زیادی از مرحله ایده تا اجرا و تجاری شدن و کاربرد باید انجام شود.
وی افزود: به این منظور، در کنار پژوهشگران، آزمایشگاهها و کارگاهها در دانشگاهها و موسسات پژوهشی تاسیس شده و پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان نیز شکل گرفته است و هیات علمی و دانشجویان می توانند با حمایت و دریافت تسهیلات و اعتبار از دولت، شرکت دانشبنیان تاسیس کنند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه همت پژوهشگران در عملیاتی شدن پژوهشها اهمیت بالایی دارد گفت: این نگرش در پژهشگران وجود دارد و شرکت های دانش بنیان زیادی در زمینه علوم پایه شکل گرفته است.
شریفی ادامه داد: امید است مجموعه این اقدامات موجب کاربردی شدن پژوهشها، تاثیر بخشی علوم پایه در علوم دیگر و توسعه مرزهای دانش شود.
وی گفت: در توسعه دانشگاههای استانی، مراکز فناوری، مراکز رشد و پژوهشگاهها توسعه چشمگیری وجود دارد و در حال حاضر در تمام استانها دانشگا و پارک علم و فناوری وجود دارد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: بخشی از وظایف پارکهای علم و فناوری استانها ملی و بین المللی است و بخشی نیز در توجه به ظرفیتهای نسبی منطقه است.
شریفی بیان کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، به عنوان رکن اصلی توسعه پژوهش و فناوری در کشور وظایف متعددی دارد که وظیفه اصلی آن ایجاد بستر مناسب و ملزومات و فرهنگ لازم برای پژوهش است.
وی افزود: در سه دهه گذشته شاهد رشد چشم گیری در عرصه پژوهش و فناوری اعم از نیروی انسانی زیرساخت محورها و موضوعات و ملزومات نرم افزاری و سخت افزاری لازم بودیم و رتبه خوب ایران در جهان در بخش فناوری و پژوهش، گویای راه درست وزارت علوم در این زمان است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: یکی از وظایف وزارت علوم مراقبت از حقوق پژوهشگران است تا حقوق مولفان، پژوهشگران و صاحبان ایده، به شکلهای مختلف از ایده تا کتاب و مقاله حفظ شود.
شریفی گفت: در ۲ سال گذشته با پیگیریهای وزارت علوم،ریال تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قانون پیشگیری و برخورد با تخلفات علمی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و آییننامه اجرای این قانون نیز تدوین و کمیته اخلاق در دانشگاههای زیرمجموعه این وزارتها تشکیل شد.
وی افزود: بر اساس شرح وظایف فعلی، این کمیتهها وظیفه نظارت بر شکایات و تلاش برای آموزش فرهنگ پژوهش در استان را بر عهد دارند تا پژوهشگران را با مقوله درستکاری علمی آگاه کنند زیرا گاهی بدرفتاریهای علمی ناآگاهانه است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دوران کرونا آمار مقالاتی که در نشریات علمی بینالمللی چاپ شد نسبت به سال های قبل افزایش یافت و از آنجا که آثار پژوهشی با قدری تاخیر منتشر میشود، امید است سال آینده نیز کشور از نظر رتبه بینالمللی در همین جایگاه فعلی بماند و حتی ارتقا یابد.
شریفی بیان کرد: اعتبارات پژوهشی مانند تمام اعتبارات کشور تحت تاثیر کرونا قرار گرفت اما امید است اعتبارات پژوهشی کماکان در اولیت قرار بگیرد زیرا پژوهش رکن اصلی پیشرفت جوامع است.
به گزارش ایرنا، بیست و یکمین کنگره ملی و نهمین کنگره بینالمللی زیستشناسی ایران امروز با حضور پژوهشگران تخصصی این رشته از داخل و خارج کشور به میزبانی دانشگاه سمنان آغاز شد و تا یکم اسفند ۹۹ ادامه دارد.
۸۰۰ مقاله از داخل و خارج از کشور به دبیرخانه این کنگره ارسال شد که از این تعداد، ۷۰۰ مقاله پذیرش شد که حدود ۲۰۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۵۰۰ مقاله هم به صورت پوستر در مدت برگزاری این کنگره بین المللی ارائه میشود.
نظر شما