تاج رکورد شکنی تولید بر سر کارگر ساده مرغداری

ساری - ایرنا - یک کارگر ساده اهل روستای « شانتراش » از توابع بخش بندپی غربی بابل با طی پله‌های ترقی در شغلی که از جان و دل برایش مایه می‌گذاشت موفق شد امسال عنوان پرورش دهنده نمونه کشوری را در تولید مرغ مادر گوشتی به خود اختصاص داده و تاج نمونه ملی را بر سر نهد.

به گزارش ایرنا ، مصطفی عباس نژاد شانی مدیرعامل مجتمع پرورش مرغ مادر گوشتی « پیوند » است . او سال ۷۲ به عنوان یک کارگر ساده و روز مزد در مرغداری مشغول به کار شد و پس از ۲۷ سال تلاش و پشتکار شبانه روزی توانست به درجه ای از تولید دست یابد که از سایر رقبای خود در کشور پیشی بگیرد.

این تولید کننده جوان که متولد ۱۳۵۸ است ، اکنون چهلمین سال زندگیش را پشت سر گذاشته است. عباس نژاد شانی که تنها تا مقطع سوم راهنمایی تحصیل کرد ، می گوید که به دلیل مشکلات مالی و این که باید کمک کار خانواده در تامین معاش می شد ، مجبور شد تحصیل را کنار بگذارد و از سن ۱۴ سالگی به عنوان کارگر ساده در یک مرغداری مشغول کار شود. او بعد از چند سال که به صورت شبانه روزی در مرغداری کارگری کرد ، به این فکر افتاد که برای خودش مرغداری راه اندازی کند ، ولی نه بودجه این کار را داشت و نه در سن و سالی بود که بتواند مراحل قانونی تحقق چنین آرزویی را طی کند.

این تولید کننده نمونه بابلی می گوید که برای رسیدن به آرزویش منتظر تامین بودجه و رسیدن به سن قانونی نماند. « ابتدا با پولی که از محل درآمد کارگری جمع کرده بودم ، یک سالن ۲ هزار قطعه ای اجاره کردم. هنوز نوجوان بودم و خیلی ذوق و شوق داشتم. مرغداری شده بود تمام زندگیم . با اجاره سالن اولین کاری که کردم این بود که ظرفیت تولید را افزایش دهم . برای این کار هم باید به دنبال سالن های بزرگ تر می رفتم . کار را به همین ترتیب ادامه دادم . به مرور سالن های بزرگ تری اجاره کردم تا این که ظرفیت خودم را به اجاره سالن ۴۰ هزار قطع ای اجاره ای رساندم ».

اداره سالن های اجاره ای اما نتوانست سقف آرزوهای عباس نژاد محسوب می شود. او پس از این که متوجه شد بخشی از دسترنجش را باید بابت اجاره سالن ها به دیگران بدهد ، تصمیم گرفت تا برای خودش سالن بزند. به سن ۱۸ سالگی که رسید آستین ها را بالا زد تا در دستگاه های اجرایی را برای گرفتن مجوز از پاشنه در بیاورد. وقتی از خاطراتش از آن دوران می گوید ، برق موفقیت و سرزندگی را می توان از چشمانش خواند . می گوید : « تا سال ۷۶ همچنان سالن اجاره می کردم . هر دوره ای که تمام می شد به فکر سالن بزرگ تر می افتادم . سرانجام به این نتیجه رسیدم که باید برای خودم سالن داشته باشم . همان سال که دیگر زیر و بم کارها را یاد گرفته بودم و تا کارهای کسب مجوز و پیچیدگی های اداری هم آشنا شده بودم ، به دنبال کسب مجوز سالن رفتم و موفق شدم مجوز تولید مرغ گوشتی را دریافت کنم ».

گرفتن  مجوز سالن تازه ابتدای سربالایی راهی بود که این تولید کننده نمونه بابلی شروع کرده بود. قدم بعدی پس از کسب مجوز ، پولی کلانی بود که نیاز داشت. واژه « کلان » را خودش به کار می برد و ادامه می دهد : « سال ۱۳۷۷ با دریافت ۷۰ میلیون تومان  تسهیلات بانکی در یک زمین چهار هزار متری مجوز مرغداری گوشتی را به اجرا گذاشتم و کار را با پرورش ۱۵ هزار قطعه مرغ مادر شروع کردم.

او وقتی هم که به مجوز و مرغداری مخصوص خودش هم رسید ، باز هم احتیاط را چاشنی تلاش و پشتکارش کرد. داشتن یک سالن برایش کافی نبود و به همین دلیل هم با گذشت زمان تلاش کرد تا ظرفیت مرغداریش را افزایش دهد. او هم اکنون با طی مراحل تکامل ، ۲ واحد مرغداری دارد که ۸۰ هزار قطعه مرغ مادر نگهداری می کند و در یک دوره ۱۴ میلیون قطعه جوجه یکروزه گوشتی تولید می کند.

این تولید کننده ملی که خود زمانی کارگر ساده یک مرغداری بود ، در حال حاضر صاحب ۲ مرغداری نمونه و بزرگ است که یکصد نفر در آن مشغول کار هستند. اگر چه ضرورت تامین معاش سبب شده بود تا عباس نژاد در میانه تحصیل مدرسه را را مدرک تحصیلی سوم راهنمایی ترک کند و پایش به دبیرستان نرسید ، ولی در این مدت با همان پشتکاری که به دنبال کسب و کار تخصصی اش بود ، موفق شد ادامه تحصیلاتش را از سر بگیرد و فراتر از آن خودش را به دانش روز مجهز و دکترای مدیریت اخذ کند.

رکودشکنی پرورش مرغ مادر با شعار کیفیت اساس ماندگاری

این تولید کننده نمونه ملی در یک سال گذشته از هر مرغ ۱۷۰ جوجه یکروزه گوشتی تولید کرده است. این آمار نه تنها در کشور بی سابقه بوده است بلکه میانگین جهانی تولید هر مرغ ۱۴۸ جوجه است و همین رکورد شکنی بود که نام او را به عنوان تولید کننده موفق در پرورش مرغ مادر ثبت کند.

عباس نژاد شانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از رموز موفقیت در این عرصه را علاوه بر توکل بر خداوند متعال،  علاقه مندی و تلاش و پیگیری شبانه روزی خود برشمرد و گفت : به دلیل اینکه از دوران کودکی در پایین ترین سطح تولید مرغ کارگری کردم ، با تمامی فرایند تولید آشنایی کامل یافته ام و این ایجاد علاقه را با استفاده از دانش روز تکمیل کرده ام.

وی افزود : به هیچ عنوان از شعار خودم که « کیفیت اساس ماندگاری است » خارج نخواهم شد و تحت هیچ شرایطی کیفیت را فدای کمیت نخواهم کرد.

این تولید کننده ملی ادامه داد: با بهره گیری دانش روز فارغ التحصیلان دانشگاهی و جذب نیروهای کیفی و به کارگیری جدیدترین تجهیزات و دانش در این صنعت جوجه ای تولید کرده ایم که مرغداری ها با اطمینان خاطر از ما خرید می کنند.

وی اضافه کرد : مرغداران به این باور دست یافته اند که جوجه تولیدی مجموعه پیوند در سلامت کامل است و این امر هزینه های دارو و درمان تولید کنندگان را کاهش داده است.

او ادامه داد : در فرایند تولید از مرغوب ترین نهاده های دامی استفاده می کنیم و قرنطینه های چند مرحله ای برای حفظ کارکنان و خط تولید را به کار می گیریم تا بتوانیم بهترین باشیم .

 کرونا ضربه ای سنگین بر صنعت مرغداری

این تولید کننده ملی در ادامه به وضعیت صنعت مرغداری در دوران کرونایی اشاره کرد و گفت : نوسانات قیمتی که در یک سال اخیر در این صنعت شاهدیم به دلیل شیوع ویروس کرونا و ضررهای سنگینی بوده که تولید کنندگان این عرصه در یک سال گذشته با آن مواجه بودند.

وی اضافه کرد : در فروردین ماه سال جاری قیمت مرغ به زیر ۱۰ هزار تومان رسیده بود که یک شوک بزرگ به تولید کنندگان محسوب می شد و پس از آن ما شاهد بودیم که خیلی از مرغداران هیچ رغبتی برای جوجه ریزی مجدد نداشتند. آن زمان سالن های مرغداری در کشور به دلیل قیمت پایین مرغ و افزایش بی رویه نهاده های دامی خالی شده بود و این امر سبب شد که در ۵۰ روز بعد مرغ کافی به بازار عرضه نشود و قیمت ها به حدود ۳۰ هزار تومان برسد.

عباس نژاد شانی با اظهار این که در آن شوک قیمتی مجموعه تولید کنندگان جوجه هم متضرر شدند ، گفت : آن زمان جوجه های یکروزه که هر قطعه آن حدود سه هزار تومان بود به حدود ۵۰۰ تومان رسیده بود چرا که تولید کننده رغبتی به جوجه ریزی در سالن های مرغداری نداشت.

وی افزود : گسترش ویروس کرونا و فراگیری سه موج سنگین سبب شد که مصرف گوشت بسیاری از مراسم عروسی و عزا و مهمان سراها به صورت چشمگیری کاهش یابد که این وضعیت رونق و تکاپو را در صنعت مرغداری کشور به رکود کشاند.

این تولید کننده اظهار داشت : اگر این روزها همچنان شاهد نوسان در قیمت مرغ هستیم ، دلیلش این است که تولید کننده از تمامی ظرفیت خط تولید خود استفاده نمی کند و براساس قیمت روز جوجه ریزی را افزایش و یا کاهش می دهد و به طور کلی تولید کنندگان در یک سال گذشته از ۲۰ تا ۴۰ درصد میزان تولید خود را کاهش می دهند چون بازار مصرف کشش ندارد و قیمت بشدت کاهش می یابد.

تولید کنندگان صنعت مرغ به دو گروه تقسیم شود

این تولید کننده نمونه بابلی گفت : در حال حاضر پیشنهاد بسیاری از تولید کنندگان این است که دولت تولید کنندگان صنعت مرغ را به دو دسته تقسیم کند که با این روش صادرات مرغ به کشورهای مختلف افزایش می یابد. لازم است دولت تعدادی از تولید کنندگان را جدا کند و برای  این تولید کنندگان نهاده های دامی را با نرخ آزاد در اختیارشان قرار دهد تا آنها بتوانند محصولات خود را به کشورهای همسایه صادر کنند.

وی با اظهار این که چنین تقسیم بندی و جداسازی باعث خروج زنجیره صنعت مرغداری از وضعیت کنونی می شود ، توضیح داد : مثلا در حال حاضر جوجه یکروزه در داخل کشور حدود چهار هزار تومان است در صورتی که همین جوجه در کشور عراق  قطعه ای ۱۴ هزار تومان به فروش می رسد .

عباس نژاد شانی گفت : پیشنهاد ما این است که دولت برای گروهی دیگر از تولید کنندگان نهاده های دامی را با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی تامین کند و آنها ملزم به تولید برای تامین نیازهای داخلی شوند. به صورت طبیعی مرغ تولیدی این تولید کنندگان با قیمت مناسب و مصوب به مصرف داخلی خواهد رسید و به کشورهای دیگر صادر نخواهد شد و بازار هم از این وضعیت خارج می شود.

وی افزود : یکی از مزیت های این تقسیم بندی این است که سالن های مرغداری خط تولید خود را به ظرفیت کامل می رسانند و نه تنها مشکل نوسانات قیمت داخل حل می شود ، بلکه از سوی دیگر ارزآوری مناسبی برای کشور به همراه دارد و کشور ما بازار مناسب صادرات مرغ به آسیای میانه و عراق و افغانستان را از دست نمی دهد .

دولت ۹۰ درصد مشکل نهاده‌های دامی را حل کرد

این تولید کننده نمونه ملی با اعلام این که دولت در ۲ ماهه اخیر با راه اندازی سامانه بازارگاه به وضعیت نابسامان بازار نهاده های دامی پایان داد و آرامش به این بازار برگشته است ، گفت : اما مشکل جدی که در این زمینه وجود دارد با توجه به اینکه بر اساس این سیستم دولت نهاده های دامی را به مدت یک ماه تامین می کند و بعد از گذشت ۲۰ روز بار دیگر سامانه برای تحویل نهاده ها باز می شود و با توجه به اینکه راننده ها می دانند که ما یک فرصت ۱۰ روزه داریم ، کرایه را چند برابر بیشتر از نرخ مصوب از ما تقاضا می کنند و ما هم بناچار باید مبلغ درخواستی و غیر قانونی این رانندگان را پرداخت می کنیم.

وی افزود : این رانندگان چون می دانند تولید کننده باید نهاده های دامی را از بندر دریافت کند و برای این کار وابسته به کامیون و کامیون داران هستند ، همواره بالاتر از نرخ باربری از ما طلب کرایه می کنند و ما نیز مجبوریم گاهی تا سه برابر بیشتر از نرخ مصوب به آنها کرایه پرداخت کنیم تا بتوانیم نهاده ها را بموقع در محل تحویل بگیریم.

عباس نژاد شانی گفت : انتظار می رود که مجموعه راه و شهرسازی در این زمینه نظارت داشته باشد تا تولید کنندگان با هزینه های زیاد مواجه نشوند.

هزینه تولید مرغ افزایش یافت

این تولید کننده بابلی گفت : ظرف یک سال گذشته هزینه تولید مرغ به مراتب افزایش یافته است و در حال حاضر تولید کننده جوجه یکروزه گوشتی را چهار هزار و ۲۰۰ تومان خریداری می کنند.

وی افزود : اگر تولید کننده، ذرت، سویا و نهاده های دامی را با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی وارد کند و هزینه های دارو و درمان و استهلاک سالن و نیروهای انسانی را در نظر بگیریم ، هزینه تولید یک کیلوگرم مرغ زنده حدود ۱۳ هزار تومان خواهد بود.

عباس نژاد شانی اظهار داشت : ثبات در بازار از خواسته های اساسی یک تولید کننده به شمار می آید ، لذا افزایش و کاهش بی رویه قیمت مرغ تعادل خط تولید را برهم می زند.

این تولید کننده ملی همچنین از حمایت های استانی از تولید کنندگان قدردانی کرد و گفت : سیاست منطقی ای که استاندار مازندران در صنعت مرغداری در پیش گرفته است هم دغدغه تولید کنندگان را به خوبی درک می کند و هم از سویی دیگر دلسوز مصرف کنندگان و تعادل در قیمت مرغ می باشد.

وی افزود : استاندار در مدت فعالیت خود ثابت کرد که بدون نگاه به جریان های سیاسی تمام توان خود را به کار می برد تا گره های کور تولید کننده باز شود.

عباس نژاد گفت : این حمایت ها سبب شد که استان مازندران ۴۲ سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای اولین بار با معرفی ۱۳ تولید کننده نمونه ملی در کشور رتبه نخست را کسب کند که امیدواریم این سیاست های حمایتی ادامه داشته باشد.

مصطفی عباس نژاد شانی مدیرعامل هلدینگ پیوند در سی و پنجمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی توانست با تولید بیش از ۱۴ میلیون جوجه یک روزه گوشتی در یک دوره رتبه نخست را کسب کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha