جشن انار استان یزد با محوریت تفت ثبت ملی شد

یزد - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد گفت: جشن انار و انارچینی با محوریت شهرستان تفت به عنوان یکی از رویدادهای گردشگری استان در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی یزد به ایرنا، سیدمصطفی فاطمی با بیان اینکه این رویداد یکی از فرصت‌های مناسب توسعه صنعت گردشگری است ،افزود: رویدادهایی مانند جشنواره‌های میوه در شهرستان‌های مختلف استان راهکار موثری برای معرفی انواع خوراکی‌ها، فرهنگ، توانمندی‎ها، صنایع‌دستی و جاذبه‌های گردشگری هر شهرستان و در نهایت استان است.

فاطمی ادامه داد: جشنواره انار به صورت انار چینی در شهرستان های یزد، میبد و مهریز برگزار و در این جشنواره انواع انار، خوراک های سنتی با چاشنی انار، صنایع دستی و نوشیدنی های گیاهی و دیگر محصولات، معرفی و به علاقه مندان عرضه می شود.

مدیرکل میراث فرهنگی یزد تصریح کرد: برگزاری چنین جشنواره هایی در رونق اقتصادی منطقه، جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی، ایجاد درآمد پایدار، اشتغالزایی، ایجاد تحرک اقتصادی و اجتماعی و روحیه بخشی به جامعه محلی، کاهش مهاجرت، افزایش ورود گردشگران داخلی و خارجی، افزایش ضریب اشغال واحدهای اقامتی، معرفی محصولات روستایی و صنایع دستی خاص هر منطقه تاثیر بسزایی دارد.

فاطمی  از انار به عنوان نماد شهرستان تفت یاد کرد و گفت: هر شهرستان نمادی مختص خود دارد که به طور مثال برای شهرستان بافق خرما و برای شهرستان مهریز خرمالو و همچنین شهرستان ابرکوه زردآلو مد نظر است و در قالب رویدادهای گردشگری منجر به ارزش آفرینی اقتصادی است.

جشن انار هر سال در تفت و مهریز در فصل پاییز برگزار می شود. 

شهرستان تفت از مناطق ییلاقی یزد است که مرکز این شهرستان از باغ شهرهای استان محسوب می‌شود و محصول انار آن از کیفیت مطلوبی برخوردار است.

مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری تفت در ۲۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

به گزارش ایرنا، انار از جمله محصول باغی است که با خاک شور و اقلیم بیابانی استان یزد سازگاری زیادی دارد و  هرساله بیش از یکصد هزار تن محصول برداشت می شود که برخی از ارقام آن از کیفیت خوبی برای صادرات برخوردار است.

حدود ۶ هزار هکتار سطح زیر کشت درختان انار استان است که بخش عمده آن در شهرستان‌های میبد، اردکان ، یزد ، تفت و ابرکوه قرار دارد و از ۴۰ رقم آن ۱۱ رقم ارزش صادراتی دارد .

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد بیستم دی ماه ۱۳۹۹ در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه محصول انار مزیت های زیادی برای فروش در داخل کشور و صادرات دارد، گفت: این استان در تولید محصول انار رتبه چهارم کشور دارد و ۱۰ درصد انار ایران در این استان تولید می شود.

اکبر شیخ علیشاهی افزود: امسال از پنج هزار و ۸۹۰ هکتار درختان بارور انار یزد ،  ۱۰۱ هزار و ۵۴۷ تن محصول برداشت شد که این میزان تولید نسبت به سال زراعی گذشته حدود ۱۵ درصد کاهش دارد که علت آن سرمای زودرس بهاره و کاهش دمای هوا و سرمازدگی پاییزه است.

به گفته وی سطح زیرکشت باغ های انار استان در سال زراعی گذشته  ۶ هزار و ۵۹۰ هکتار بود که امسال با حدود ۱۰ درصد کاهش به پنج هزار و ۸۹۰ هکتار رسید و تغییر الگوی کشت و جایگزینی کاشت محصولات کم آبخواه از دیگر عوامل کاهش سطح زیرکشت است.

شیخ علیشاهی با بیان اینکه یزد رتبه پنجم سطح زیرکشت و رتبه چهارم تولید انار کشور را دارد، اظهار کرد: میزان عملکرد برداشت این محصول در واحد سطح در یزد ۱۷ تُن و ۳۰۴ کیلوگرم در هر هکتار است که با توجه به اقلیم استان رقم قابل توجهی است .

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد ارقام انار مرغوب استان را ملس یزدی، شیرین شهوازی، زاغ عقدا، قصرالدشت شیرازی، ملس سریزد و گِل تفت ذکر کرد و یادآور شد: از رقم های تولیدی نوع ملس، دانه سیاه، زاغ عقدا و حصیبی آن به عراق و دیگر کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از این محصول به صورت تازه خوری ، بخشی از آن برای تبدیل به رب انار و ساندیس، فرآوری و مقداری هم به‌صورت کنسانتره و اناردان به هند و پاکستان برای تبدیل به ادویه صادر می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha