رییس همایش ملی بازآفرینی شهری در شهر ایرانی در این آیین گفت: بازآفرینی بافت قدیمی بجنورد چهره مرکز استان را مخدوش کرده است.
دکتر احمد محقر با بیان اینکه بازآفرینی بافت قدیمی این شهر به صورت زخم خورده رها شده است افزود: از پژوهشگران و محققان شهرسازی و سایر رشته های مرتبط می خواهیم به صورت علمی این طرح را کالبدشکافی کنند.
رییس دانشگاه بجنورد از جمله علل نیمه کاره رها شدن این طرح در مرکز استان خراسان شمالی را نگاه صرف درآمدزایی و درک نکردن سرمایه گذاران دانست و گفت: نگاه محققان و پژوهشگران باید به این نوع مسائل عمقی باشد.
وی بدون توضییح بیشتر در زمینه علل نیمه کاره رها شدن طرح بازآفرینی بافت قدیمی شهر بجنورد اظهار داشت: مراکز آموزش عالی نقش عمده ای در حل چالش های جامعه در زمینه های مختلف دارند.
محقر گفت: برخی طرح های بازآفرینی شهری به علت ضعف مبانی نظری نیمه کاره رها شده اند در حالیکه اجرایی این نوع طرح ها باید از دوام بیشتری برخوردار باشند.
دبیر اجرایی همایش ملی باز آفرینی شهری نیز در این آیین گفت: توسعه شهرنشینی، اسکان جمعیت زیاد در شهرهای کشور و نبود برنامه ریزی در خصوص بافت های قدیمی منجر به فرسودگی و تخریب این بافت ها می شود و این امر مشکلات و محدودیت های بسیاری را در فضاهای شهری موجب می شود.
علی اصغر پیله ور محورهای اصلی این همایش را ماهیت و محتوای مطالعات میان رشته ای در بازآفرینی شهری و الزامات آن، بررسی مفاهیم و دیدگاه های بازآفرینی شهری با رویکرد میان رشته ای، تجارب بازآفرینی شهری در جهان و ایران و انطباق آن با شرایط محلی، ارزش های کالبدی- فضایی و تاریخی شهرها و محلات در بازآفرینی شهر ایرانی و توانمند سازی سرمایه اجتماعی در بازآفرینی شهر ایرانی دانست.
پیله ور گفت: از سراسر کشور ۲۱۴ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده بود که از این تعداد ۱۵۰ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت.
وی اظهار داشت: از مجموع مقاله های مورد پذیرش شده ۳۰ مقاله به عنوان برگزیده انتخاب شد.
وی با بیان اینکه ۳۰ داور از دانشگاه های مختلف در کمیته علمی همکاری داشتند افزود: امروز نیز ۱۰ داور جدید در همایش حضور پیدا کرده اند.
همایش ملی بازآفرینی امروز شهری در شهر ایرانی در بجنورد تا بعد از ظهر امروز ادامه دارد.
هم اینک ۲۹ هزار نفر دانشجو در ۳۳ مرکز آموزش عالی استان مشغول به تحصیل هستند.
نظر شما