میترا جودکیان روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تغذیه سالم را از جنبههای مهم و اثرگذار بر سلامت مردان دانست و افزود: متاسفانه تغذیه به علتهای مختلف مورد غفلت قرار گرفته است.
وی ادامه داد: توجه کمتر مردان به سلامت خود از جمله کوتاه بودن زمان حضور در منزل و محدودیت دسترسی به میوه، سبزی و غذاهای خانگی، صرف نکردن صبحانه سالم، زمان خواب نامناسب و کمخوابی از مهم ترین عوامل به خطر افتادن سلامت مردان و بیتوجهی به تغذیه مناسب این گروه است در حالیکه نوع تغذیه مردان علاوه بر اثرگذاری در سلامت، در بازده کاری آنان نیز موثر است.
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول گفت: آمار بالا و شیوع روزافزون ابتلای مردان به بیماریهای غیرواگیر مرتبط با تغذیه(همچون بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت، سرطانها و فشارخون بالا)، کاهش سن ابتلا به این بیماریها و از طرفی ارتباط تنگاتنگ این بیماریها با عادتهای غذایی و فرهنگ تغذیهای جامعه، بررسی و برنامه ریزی کلان را برای اصلاح الگوی مصرف در جامعه میطلبد.
وی افزود: در حال حاضر تغییرات بسیاری در عادتهای غذایی مشاهده میشود به طوریکه مصرف موادغذایی دارای ارزش تغذیهای که به طور سنتی در سفره ایرانی جا دارد از جمله خرما، شیر، میوه و سبزی تازه، نانهای سبوسدار و ماهی جای خود را به غذاهای غیرخانگی و فست فودهای حاوی کالری بالا، چربی و شکر داده است.
جودکیان چاقی را عامل بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت، فشارخون بالا، برخی سرطانها و بیماریهای سیستم اسکلتی-ماهیچهای دانست و اظهارداشت: عادتهای غذایی ناسالم مانند مصرف غذاهای چرب، شیرین و پرنمک، مصرف نکردن میوهها و سبزیها، مصرف نوشیدنیهای شیرین و کم تحرکی میتوانند از علتهای اصلی چاقی محسوب شوند.
وی درخصوص سرطان نیز گفت: سرطان پروستات نخستین سرطان شایع در کشور و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان است که بروز آن پس از ۶۵ سالگی افزایش مییابد.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه چاقی شکمی در مردان میتواند شیوع و شدت انسداد مجرای ادراری را افزایش دهد، افزود: رژیم حاوی گوشت قرمز، چربی و اسیدهای چرب اشباع(چربیهای جامد) نیز میتواند زمینه ساز این بیماری باشند.
راهکارهای کاهش وزن
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول با تاکید بر لزوم محدود کردن مصرف غذاهای آماده و فست فودها برای کاهش وزن گفت: غذاها بیشتر باید به شکل آبپز و بخارپز مصرف و از غذاهای چرب و سرخ شده پرهیز شود.
وی افزود: نوشیدن روزانه ۶ تا هشت لیوان آب و مایعات سالم، انتخاب شیرو لبنیات مصرفی حتما از نوع کم چرب، مصرف گوشتهای کم چرب مانند سینه مرغ و ماهی و مصرف نان سبوسدار برای کاهش وزن باید مورد توجه قرار گیرند.
این کارشناس تغذیه مصرف میوهها و سبزیجات را درمیان وعده ها توصیه کرد و گفت: فرد باید متناسب با شرایط زندگی و وضعیت سلامتی خود، حتما در طول روز فعالیت بدنی کافی داشته باشد.
توصیههای تغذیهای برای پیشگیری و کمک به بهبود سرطان پروستات
این کارشناس تغذیه گفت: باید وزن متناسب با قد حفظ شود و درصورت چاقی، با مراجعه به مشاوران نغذیه در مرکز بهداشت شهرستان، رژیم غذایی کاهش وزن در پیش گرفته شود.
وی افزود: پروتئین موردنیاز بدن باید با مصرف منابع کم چربی مانند انواع گوشت کم چربی، مرغ، ماهی و لبنیات کم چرب تامین شود؛ رژیم غذایی کم چربی و پر فیبر رعایت و منابع غذایی غنی از از اسیدهای چرب امگا سه مانند ماهی و میگو مصرف شود.
جودکیان اظهارداشت: حبوبات و غلات سبوسدار، مغز دانهها، خشکبار و محصولات سویا مانند آجیل سویا و شیر سویا که حاوی ترکیبات ویژه به نام فلاونوئیدها هستند و خاصیت ضدسرطانی دارند مصرف شوند.
وی افزود: سبزیها و میوههای سبز، زرد، نارنجی و قرمز رنگ(به ویژه گوجه فرنگی، سس گوج فرنگی و توت فرنگی) و کلم که نقش محافظت و پیشگیرانه در برابر این سرطان دارند باید دربرنامه غذایی روزانه مصرف شوند.
به گزارش ایرنا سرطان پروستات سومین سرطان رایج بین مردان ایرانی و یکی از اصلیترین علل مرگ و میر جمعیت مردان در ایران و جهان است و اگر به موقع تشخیص داده شده و مورد توجه قرار گیرد میتواند به راحتی درمان شود.
نظر شما