حضور نیروهای بیگانه نقض حاکمیت و خواست مردم عراق است

بغداد – ایرنا- یکی از مسئولان ارشد ائتلاف «دولت قانون» به ریاست «نوری المالکی» نخست وزیر پیشین عراق تاکید کرد که حضور نیروهای بیگانه در خاک عراق نقض حاکمیت این کشور و خواست مردم آن است.

به گزارش ایرنا، «رعد الماس» از مسئولان ارشد ائتلاف «دولت قانون» عراق امروز (چهارشنبه ) گفت که حضور نیروهای بیگانه از جمله نیروهای آمریکایی در عراق مردود و غیرقابل قبول است و پارلمان عراق بیش از  یکسال پیش به نمایندگی از اقشار مختلف مردم فصل الخطاب را در این باره گفت.
پارلمان عراق بیش از یکسال پیش با صدور مصوبه ای بر لزوم خروج همه نیروهای بیگانه از عراق تاکید کرد.
این مسئول ارشد ائتلاف دولت قانون عراق تاکید کرد: حضور این نیروهای بیگانه در عراق سه جنبه منفی در آن واحد دارد. نخست اینکه بقای آنها حاکمیت ملی عراق را نقض می کند. دوم اینکه ادامه حضور آنها در عراق زیرپا گذاشتن تصمیم ملت عراق (مبنی بر لزوم خروج نیروهای بیگانه از عراق براساس مصوبه پارلمان) است و سوم اینکه، بقای این نیروها منشاء بسیاری از مشکلات برای عراق به شمار می رود.
وی تصریح کرد: دولت «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق باید برای افکار عمومی عراق واقعیت امر درباره حضور نیروهای بیگانه و اینکه مذاکرات (برای خروج آنها از عراق) به کجا رسیده است، را تبیین کند.
وی که با پایگاه خبری «المعلومه» عراق گفت وگو کرد، افزود: ضروری است که علل تاخیر در خروج این نیروها از عراق با وجود گذشت بیش از یکسال از صدور مصوبه پارلمان در این زمینه روشن شود.
نیروهای اشغالگر آمریکایی از سال ۲۰۰۳ میلادی در عراق مستقر هستند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان «الانبار» در غرب این کشور است.
آمریکایی‌ها همچنین شماری از نیروهای نظامی و سامانه‌های پدافندی را در سفارت خود در منطقه تحت تدابیر شدید امنیتی سبز در قلب بغداد مستقر کرده‌اند.
دولت پیشین آمریکا به ریاست دونالد ترامپ پیش تر اعلام کرد که تعداد نیروهای خود در عراق را به میزان ۵۰۰ نفر کاهش می‌دهد و درپی آن، ستاد عملیات مشترک عراق در آن زمان اعلام کرد که خروج نظامیان آمریکایی از این کشور در چارچوب توافق اخیر بین بغداد و واشنگتن آغاز شده است.
وزارت خارجه عراق اوسط بهمن ماه جاری در بیانیه ای اعلام کرد که شمار نظامیان آمریکایی در عراق در چارچوب دو دور گفت وگوی راهبردی بین بغداد و واشنگتن از۵۲۰۰ نفر به کمتر از ۲۵۰۰ نفر رسیده است.
با این حال، برخی محافل سیاسی و امنیتی عراقی شمار واقعی نیروهای آمریکایی در کشورشان را بیش از این دانسته و خواهان شفاف شدن موضوع هستند؛ بویژه که به گفته آنها، نظارت دقیقی از جانب عراق در زمینه جابجایی و ورود و خروج نظامیان آمریکایی در این کشور وجود ندارد.
این درحالی است که با روی کار آمدن دولت جدید آمریکا، این کشور اعلام کرده است که در اندیشه بازنگری در طرح خروج نیروهای آمریکایی از عراق است.
همزمان نیز ناتو قصد دارد که ماموریت این ائتلاف نظامی در عراق را به محض فروکش کردن تاثیرات همه گیری کووید – ۱۹ افزایش دهد.
خبرگزاری رویترز روز گذشته نوشت: مقام های ارشد و دیپلمات های اروپایی اعلام کردند که وزیران دفاع ناتو تصمیم دارند در جریان ویدئو کنفرانسی که روز پنجشنبه برگزار می شود، در زمینه افزایش شمار نیروهای این ائتلاف از رقم کنونی ۵۰۰ نیرو به حدود ۴ تا ۵ هزار نفر به توافق دست یابند.
دبیرکل ناتو گفته است که انتظار دارد وزیران دفاع این ائتلاف نظامی در زمینه تمدید ماموریت این نهاد توافق کنند. وی افزوده است که ماموریت ناتو در عراق بتدریج و به تناسب اوضاع توسعه می یابد.
براساس این گزارش، ناتو احتمالا بخشی از فعالیت های آموزشی انجام شده از سوی ائتلاف ضد داعش به رهبری آمریکا را برعهده می گیرد.
دیپلمات های مزبور یادآور شدند که این ماموریت شامل متحدانی از انگلیس، ترکیه و دانمارک و تحت فرماندهی یک فرمانده دانمارکی برای عراقی ها قابل قبول تر از ماموریت نیروی آموزشی آمریکایی است.
در حال حاضر، ماموریت ناتو صرفا آموزش و مشاوره اعضای نهادهای امنیتی عراقی و نیروهایی را برعهده دارد که تحت کنترل مستقیم دولت عراق هستند.
این درحالی است که «کریم المحمداوی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق بهمن ماه سال ۹۸ نیز با مطرح شدن بحثها درباره واگذاری ماموریت نیروهای آمریکایی در عراق به ناتو گفته بود که چنین کاری مخالف با مصوبه پارلمان در اخراج نیروهای خارجی از کشور است.
«کریم المحمداوی» آن زمان در گفت و گویی با بیان این که چنین اقدام ها و توافق هایی با آمریکا، نقض تصمیم پارلمان در اخراج همه نیروهای خارجی از کشور است، افزوده بود که پارلمان علیه هرگونه توافق و یا مذاکره عراق با آمریکا در مورد واگذاری ماموریت نیروهای آمریکایی به ناتو خواهد ایستاد.
وی تاکید کرده بود که تصمیم پارلمان واضح است و تمام نیروهای خارجی نظامی باید اخراج شوند و نیازی به توافق دیگری نیست.
این عضو پارلمان یادآور شده بود که آمریکا ۸۰ درصد ناتو را تشکیل می دهد و این به آن معنا است که آمریکا با این توافق عراق را ترک نخواهد کرد، بلکه با عنوان جدیدی حضور خواهد یافت.
مسئولان و مردم عراق در مناسبت‌های مختلف بر لزوم خروج نیروهای بیگانه و در صدر آنها نیروهای آمریکایی از کشورشان در راستای اجرای مصوبه پارلمان در این زمینه تاکید کرده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha