به گزارش ایرنا، کنفرانس بین المللی آزادی مذهب و حقوق اقلیتها روز شنبه به میزبانی کاخ ریاست جمهوری پاکستان در شهر اسلامآباد و با حضور «عارف علوی» رئیس جمهوری این کشور، «پیر نور الحق قادری» وزیر امور مذهبی پاکستان، سفیر اتحادیه اروپا در این کشور، مقامات پاکستانی، دیپلماتهای خارجی و شخصیتهای مذهبی برگزار شد.
رئیس جمهوری پاکستان به عنوان سخنران اصلی این برنامه، تصویب لایحه جنجالی در پارلمان فرانسه با هدف تشدید نظارت بر مساجد و مسلمانان این کشور را بشدت مورد انتقاد قرار داد و آن را مغایر با منشور سازمان ملل و روح هماهنگی اجتماعی که اروپا مدعی موجودیت آن در جامعه است، دانست.
وی خطاب به رهبران فرانسه گفت: شما باید مردم را گرد هم آورید نه اینکه به روشهای خاص به دنبال سرکوب یک مذهب باشید.
عارف علوی از دولت فرانسه خواست تا تبعیض علیه جامعه مسلمانان این کشور را در قانون نگذارد در غیر این صورت چنین اقداماتی پیامدهای جدی به شکل نفرت و خشونت خواهد داشت.
وی هشدار داد که اقدامات اسلام ستیزانه فرانسه باعث ایجاد محیطی مملو از خصومت و ترویج تصور اشتباه درباره اسلام میان مردم میشود، البته این آسیب ممکن است در حال حاضر مشهود نباشد اما در نهایت ختم به یک سناریوی وحشتناک به صورت نفرت و خشونت خواهد شد.
رئیس جمهوری پاکستان افزود: ما بارها به کشورهای غربی گوشزد کردهایم که اسلام هراسی و یا توهین به ساحت مقدس حضرت محمد مصطفی (ص) به بهانه آزادی بیان احساسات تمام امت اسلامی را جریحه دار میکند زیرا آنان تحمل توهین به مقدسترین شخصیت دین خود را ندارند.
وی تاکید کرد که دولت پاکستان متعهد به حفظ حقوق اقلیتها در این کشور، ترویج صلح و هماهنگی میان ادیان است.
براساس این گزارش، دولت پاکستان قرار است مطالبه گروههای مذهبی این کشور مبنی بر برخورد جدی دیپلماتیک و سیاسی با اقدامات اسلام ستیزانه پاریس و همچنین اخراج سفیر فرانسه از پاکستان، را در پارلمان مطرح کند.
گروه نهضت تحریک لبیک، بزرگترین نهاد مذهبی در پاکستان که طی ماههای اخیر علیه اسلام هراسی در فرانسه، دست به تحصن و تظاهرات زده بود، قرار بود چهار روز پیش (۱۶ فوریه) درباره در اسلام آباد دست به تحصن بزند که با توافق میان معترضان و دولت، این گردهمایی اعتراضی به ۳۱ فروردین (۲۰ آوریل) موکول شد
دولت پاکستان بیست و هفتم آبانماه امسال خواسته اصلی هزاران نفر از معترضان به توهین شارلیابدو به ساحت مقدس پیامبر اعظم (ص) که در مجاورت اسلامآباد پایتخت این کشور دست به تحصن زده بودند، مبنی بر اخراج سفیر فرانسه و کاهش روابط دیپلماتیک با این کشور را پذیرفت و قول داد که این موضوع را در پارلمان ملی مطرح کند.
فراخواندن سفیر پاکستان از فرانسه و تحریم رسمی کالاهای فرانسوی در شهرهای پاکستان از دیگر مطالبات متحصنین بود که در توافقنامه مشترک میان نمایندگان دولت و معترضان قید شد.
«عمرانخان» نخست وزیر پاکستان چهارم آبانماه اظهارات و مواضع رییس جمهوری فرانسه درباره انتشار کاریکاتورهای موهن علیه پیامبر اسلام را موجب جریحهدار شدن احساسات مسلمانان جهان دانست و تاکید کرد: اظهارات مکرون باعث تشدید اسلام هراسی و فضاسازی برای افراطگرایان میشود.
نظر شما