به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان نظام پرستاری، حسین جعفری افزود: حدود ۱۰۰ پرستار شهید خدمت در عرصه نظام سلامت داریم، ولی تاکنون پرونده همه آنان بررسی نشده و فقط پرونده تعداد معدودی از آنان بررسی قرار گرفته، این در حالیست که پرستاران در خط مقدم مبارزه با این بیماری قرار دارند و کم لطفی است که در رسیدگی روند پرونده های پرستارانی که شهید شده اند تسریع صورت نگیرد.
وی گفت: شهدای مدافع سلامت و خانواده های آنها می دانستند که این بیماری خطرناک است، با این حال با ایثار و فداکاری که داشتند پا در عرصه مبارزه با این ویروس گذاشتند؛ شایسته است خانواده های این عزیزان از طرف جامعه حمایت شوند.
جعفری ادامه داد: مسوولان باید در نظر داشته باشند شهادت پرستاران علاوه بر آسیب روحی که بر خانواده این عزیزان می گذارد، سبب ناراحتی و آسیب روانی در جامعه پرستاری نیز می شود، همچنین باعث می شود گروه پرستاری کشور به سمت ناامیدی حرکت کند.
عضو شورای عالی نظام پرستاری درباره مشکلات پرستاران گفت: معضل اصلی که سبب آسیب جسمی و روحی پرستاران می شود؛ فقط کمبود نیروی انسانی است و این در حالیست که تعداد تخت های بیمارستانی افزایش پیدا کرده اما متناسب با آن جذب نیروی پرستار صورت نگرفته است.
جعفری گفت: در نظر نگرفتن زیر ساخت مناسب با نیروی انسانی سبب بروز مشکلات و آسیب ها در جامعه پرستاری می شود.
وی با اشاره به شیوع ویروس انگلیسی افزود: از مردم درخواست داریم پروتکل ها را رعایت کنند؛ متاسفانه در وضعیت شروع پیک چهارم کرونا و ویروس انگلیسی هستیم و بی توجهی به آن سبب آسیب جدی به کادر درمان و مردم می شود. خواهش می کنیم مردم به این موضوع عادی نگاه نکنند و مراقب سلامتی خودشان و کادر درمان باشند.
جعفری خاطر نشان کرد: برخی پرستاران دچار بیماری کرونا می شوند و بعد از مدتی که بهبود می یابند، دچار عوارضی مانند مشکل دستگاه تنفسی، ریزش مو و... می شوند شایسته است برای این عزیزان نیز امتیازاتی تعلق بگیرد.
تاکنون بیش از ۱۰۰ پرستار فعال بر بالین بیماران کووید۱۹ در یکسال گذشته بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
اولین آنها نرگس خانعلی زاده پرستار متولد ۱۳۷۴ بیمارستان میلاد لاهیجان و آخرین آنها مهشید گودرز متولد ۱۳۶۶ پرستار بیمارستان لقمان بود که با وجود بارداری تا آخرین روز در محل خدمت ماند و نوزاد او قبل مرگش به دنیا آورده شد.
نظر شما