«محمدرضا کمالی» امروز (یکشنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: هر ساله با نزدیک شدن به شب عید و ایام نوروز، در بهمن ماه شاهد کاهش عرضه گوشت مرغ و افزایش اندک قیمتها هستیم، زیرا تولیدکنندگان مرغ ها را برای اسفندماه و شب عید در سالنها نگهداری میکنند.
وی اظهار داشت: از آذر ماه سال جاری تاکنون برای هر قطعه جوجه تا ۴۰ روز نهاده اختصاص می یافت، اما در دومین تصمیم وزارت جهاد کشاورزی مقرر شد میزان عرضه نهاده ها تا ۴۵ روز افزایش یابد.
کمالی خاطرنشانکرد: این بدان معناست که تولیدکنندهای که برای یک دوره ۴۰ روزه چهار کیلوگرم برای یک قطعه مرغ خود ذرت یا کنجاله سویا دریافت میکرد، امروز این میزان برای هر قطعه مرغ به ۴.۵ کیلوگرم میرسد بنابراین مرغ وزن بیشتری می گیرد و میزان ورودی گوشت مرغ به بازار افزایش می یابد.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: بهطور حتم این ۲ عامل موجب تعادل بازار می شود، البته به شرط اینکه سهمیههای اختصاصی تولید در بازارگاه به موقع به دست تولیدکنندگان برسد.
وی در ادامه بیانداشت: اکنون قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده متوسط نزدیک به ۱۷ هزار و ۲۴۸ تومان و مرغ کشتار روز ۲۲ هزار و ۷۴۱ تومان است که با احتساب کرایه حمل و نقل باید با قیمت بین ۲۵ هزار تا ۲۶ هزار تومان به دست مصرف کنندگان برسد.
کمالی اظهار داشت: با توجه به قیمت فعلی تمام شده مرغ، در صورتی که فروشندگان مرغ بالاتر از نرخ مذکور به دست مردم برسانند اجحاف به مصرفکنندگان است و گرانفروشی محسوب میشود.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه طی روزهای اخیر قیمت هر قطعه جوجه یک روزه متوسط کشوری سه هزار و ۴۷۸ تومان بوده و تغییر چندانی نداشته است، ادامهداد: امروز نرخ مرغ زنده نسبت به روز گذشته ۲۴ تومان افزایش و مرغ کشتار ۱۴۳ تومان کاهش داشته است.
به گزارش ایرنا، بررسی بازار نشان می دهد قیمت هر کیلوگرم در بازار بالای ۲۷ هزارتومان تا ۳۰ هزارتومان به فروش می رسد.
طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار قیمت هر کیلوگرم مرغ زنده براساس نرخ نهاده ها درب واحدهای تولیدی ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان و گوشت مرغ تازه برای مصرف کنندگان ۲۰ هزارو ۴۰۰ تومان تعیین شده بود.
پس از آن طبق مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار در آذرماه امسال، نرخ هر کیلوگرم ذرت و جو در مبادی ورودی یکهزار و ۷۰۰ تومان، دانه سویا سههزار ۱۰۰ تومان، کنجاله سویا سههزار و ۲۰۰ تومان و جوجه یکروزه ۴۲۰۰ تومان تعیین شد.
نظر شما