به گزارش امروز (دوشنبه) خبرگزاری «اسپوتنیک»، بانک جهانی در این گزارش افزود که به منظور اطمینان از اجرای برنامه ایمن سازی، ضروری است که مقامات فلسطینی و رژیم اسرائیل تأمین مالی را برای خرید و توزیع واکسنهای «ویروس کرونا» انجام دهند.
تشکیلات خودگردان فلسطین قصد دارد ۲۰ درصد از فلسطینیان را از طریق «کوواکس» یا برنامه جهانی تامین واکسن کووید ۱۹ سازمان بهداشت جهانی برای همه کشورها، تحت پوشش قرار دهد. مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین امیدوارند از واکسنهای اضافی دیگر کشورها برای پوشش ۶۰ درصدی جمعیت خود خریداری استفاده کنند.
کوواکس (COVAX) یا تسهیلات دسترسی جهانی به واکسن، ابتکاری برای سرعت بخشیدن به توسعه، تولید و دسترسی عادلانه کشورهای جهان به واکسن کروناا از طریق تسهیل مراحل آزمایش، درمان و تولید واکسن کووید ۱۹ است. امیدواریهای فراوانی وجود دارد که استفاده از واکسن بیماری کرونا تا پایان سال میلادی جاری آغاز شود. به همین منظور سازمان جهانی بهداشت برنامهریزی کرده است تا با راه اندازی و تشویق پروژه کوواکس تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی ۲ میلیارد دوز واکسن کرونا را در کشورهای عضو که بیشتر آنها از کشورهای درحال توسعه و فقیر هستند، توزیع کند.
بانک جهانی افزود: برآورد هزینهها نشان میدهد که برای پوشش ۶۰ درصد جمعیت فلسطین در مجموع حدود ۵۵ میلیون دلار لازم است و در حال حاضر ۳۰ میلیون دلار کسری وجود دارد. این بانک خواستار کمک بیشتر نهادهای بشردوستانه به فلسطینیان برای تامین واکسن کرونا شد.
به گزارش «رویترز»، فلسطین با آغاز واکسیناسیون در ماه فوریه (بهمن) کمکهای اندکی از اسرائیل، روسیه و امارات دریافت کرده است.
صهیونیستها در هفتههای اخیر در اقدامی نمایشی چنین وانمود کردند که برای واکسیناسیون فلسطینیان پیشقدم شدهاند؛ این در حالی است که برخی منابع فلسطینی اعلام کردند که اسرائیلیها در اقدامی نمادین و تحت فشار جامعه جهانی و سازمانهای بینالمللی اعلام کردند ۵ هزار دوز واکسن را به فلسطینیها خواهند داد، اما نهایتا فقط دو هزار دوز تحویل دادند.
از سوی دیگر برخی مقامهای فلسطینی هر گونه اقدام صهیونیستی را رد کرده و گفتند که آنها در این باره هیچ اقدامی نکردهاند و حتی دو هزار دوز اعطایی از سوی صهیونیستها نیز صحت ندارد.
نظر شما