افزایش یک میلیارد لیتری ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی در کشور

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: با اجرای طرح‌های ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی و افزایش یک میلیارد لیتری آن، همزمان با شیوع کرونا و کاهش مصرف در کشور، ظرفیت پالایشی ایران کاهش نیافت.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «علیرضا صادق آبادی» امروز در مراسم بهره برداری از ۳ خط لوله انتقال فراورده‌های نفتی و طرح های ذخیره سازی با حضور وزیر نفت، ادامه داد: پروژه های خط لوله از جنبه اقتصاد بنگاه، اقتصاد ملی و مسئولیت‌های اجتماعی توجیه‌پذیر هستند.

وی با اشاره به ظرفیت انتقال خط لوله شازند-قم-ری ۳۰۰ هزاربشکه در روز است، افزود: اگر این خط لوله نبود، هزینه حمل ۲۰۰ تومان در هر تن کیلومتر در این مسیر برآورد می‌شد در صورتی که هزینه انتقال ۱۸ تومان به ازای هر لیتر است و حدود ۱.۶ میلیارد تومان و ۶۰۰ میلیارد تومان در سال برای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی صرفه جویی داشته است.

صادق آبادی تاکید کرد: همین اتفاق برای خط لوله نایین-کاشان-ری نیز قابل بررسی است و مابه التفاوت ۱.۵ میلیارد تومانی در روز و ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه این شرکت را کاهش داده است.

معاون وزیر نفت ادامه داد: این سه پروژه از متورم شدن ۲ هزار میلیارد تومانی بودجه پالایش و پخش جلوگیری کرده است.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با مقایسه قیمت واقعی گازوییل با گاز طبیعی، افزود: قیمت واقعی گازوییل ۶ هزار تومان است و بنابراین ۶۵۰ میلیارد تومان از محل جایگزینی فرصت گازوییل با گاز طبیعی به وجود آمده است.  

وی ادامه داد:‌ همچنین اگر به هر دلیل نتوان از مسیر جاده ای، انتقال فرآورده را انجام داد، خطوط لوله امکان آزادی عمل را می دهد.

صادق آبادی با بیان اینکه هر کدام از این خط لوله ها معادل ۱۵۰۰ تانکر عملیاتی است، گفت:‌ از لحاظ زیست محیطی کم شدن مصرف گازوییل به گاز طبیعی اهمیت زیادی دارد.  

به گفته معاون وزیر نفت، مخازنی که در نایین و انبار ارومیه به بهره برداری رسید باعث شد تا در انتهای سال ۹۸ با آغاز بحران کرونا و کاهش مصرف، جزو معدود پالایشگرانی باشیم که ظرفیت را کاهش ندادیم و این در شرایطی است که پالایشگاهای زیادی در دنیا بسته شدند.

وی با اشاره به اینکه با اجرای طرح های امروز، ۵۰۰ میلیون لیتر به ظرفیت ذخیره‌سازی اضافه شد، گفت: با اجرای طرح های دیگر، در مجموع یک میلیارد لیتر به ظرفیت ذحیره‌سازی ما اضافه شد تا مجبور به کاهش ظرفیت پالایشی نشویم و توانستیم ظرفیت پالایشی کشور را حفظ کنیم.

به گزارش ایرنا، صبح امروز با حضور وزیر نفت ۳ خط لوله نفتی تبریز- خوی – ارومیه، نایین-کاشان-ری و شازند-قم-ری به بهره‌برداری رسید. سه خط لوله نفتی با سرمایه‌گذاری ۴۰۰ میلیون دلار، ظرفیت انتقال نفت و فرآورده‌های نفتی در کشور را ۵۶۰ هزار بشکه در روز افزایش داده و سهم مهمی را در تامین پایدار فرآورده‌های نفتی در کشور خواهد داشت.

این طرح ها، از آن جهت اهمیت دارند که با بهره‌برداری از این ۳ خط لوله، شبکه انتقال نفت خام و فرآورده های نفتی در کشور توسعه پیدا می کند. از آنجا که اغلب میادین نفتی ایران در جنوب کشور واقع شده، این خطوط لوله که بیشتر در مرکز و شمال غرب کشور است، ‌ می‌تواند به پایداری شبکه انتقال نفت کمک شایانی کند.

برای احداث این ۳ خط لوله حدود ۴۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری انجام شده که در مجموع هزار کیلومتر به خطوط لوله نفت کشور اضافه کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha