سفر نوروزی به مازندران رزروی شد

ساری - ایرنا - معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران از برپایی ستاد تسهیل سفر در استان پس از یک سال وقفه خبر داد و گفت که نوروز امسال سفر به استان مازندران با شرایط خاص و الگوهای جدید، برقرار است.

مهران حسنی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود که ستاد مقابله با کرونا اجازه فعالیت واحدهای گردشگری و همچنین برقرار بودن سفر را داده است و بر همین اساس هم استان مازندران می تواند همانند سنوات گذشته برای پذیرایی از مهمانان نوروزی ستاد تسهیلات سفر را برقرار کند و به ارائه خدمات نوروزی به گردشگران و مسافران بپردازد.

وی به تشکیل نشدن ستاد سفر در نوروز ۹۹ نیز اشاره کرد و گفت: در آن زمان ویروس کرونا کاملا ناشناخته بود و ستاد مقابله با ویروس کرونا برای سلامت مردم دستور به لغو ستاد سفر و همچنین ممنوعیت مسافرت داد ، ولی در حال حاضر نه تنها شاهد سطح مناسبی از رعایت پروتکل های بهداشتی و آگاهی عمومی هستیم، بلکه واحدهای گردشگری نیز در شرایط مطلوبی برای اجرای صحیح پروتکل ها و راهنمایی گردشگران هستند که می توان با هوشیاری سفر را مدیریت کرد.

سفر به مازندران فقط از طریق رزرو

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی مازندران همچنین تاکید کرد که برقرار بودن سفر در نوروز ۱۴۰۰ به معنای سفر عادی به شکل سال های گذشته نیست و حتما محدودیت هایی برای آن اعمال خواهد شد.

وی افزود : مهم ترین شرطی که برای ورورد گردشگران به استان مازندران در نوروز ۱۴۰۰ وضع شد ،مسافرت به شکل رزور اقامتگاه پیش از به سفر است و بر این اساس تمامی گردشگران و مسافران به هر شکل که می خواهند نوروز ۱۴۰۰ به مازندران سفر کنند باید دارای برگه رزرم اقامتگاه های گردشگری شامل هتل ، مسافرخانه ، اقامتگاه بومگردی ، مهمانسرا و یا دیگر اقامتکاه های رسمی باشند.

حسنی با اعلام این که شیوه سفر هم می تواند با خودروی شخصی ، وسایل حمل و نقل عمومی یا تورهای گردشگری باشد ، گفت : گردشگران به هر طریقی که وارد مازندران می شوند باید پیش از سفر برای حضورشان اقامتگاه مشخص کنند تا معلوم شود به عنوان گردشگر وارد استان می شوند.

وی از در نظر گرفتن شرایط احتمالی دیگری هم برای سفر نوروزی ۱۴۰۰ به مازندران خبر داد و افزود : در حال تدوین اساسنامه محدودیت های سفر نوروزی به مازندران در اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی هستیم و بزودی برای تایید به وزارت میراث فرهنگی و ستاد ملی و استانی مقابله با ویروس کرونا ارسال خواهد شد.

پایان تاب‌آوری کرونایی گردشگری مازندران

معاون گردشگری میراث فرهنگی مازندران همچنین نسبت پایان تاب آوری اقتصادی مجموعه های گردشگری استان هشدار داد و گفت : مازندران به عنوان گردشگر پذیرترین استان کشور تاکنون خسارت زیادی از ویروس کرونا دیده که البته به دلیل نبود سامانه ای یکپارچه برای ارزیابی درآمد میزان دقیق خسارت مشخص نیست ولی اثرگذاری آن بر روی اقتصاد استان کاملا ملموس است.

وی افزود : صنعت گردشگری مازندران با سرمایه گذاری چند ده هزار میلیارد تومانی اکنون در معرض خطر جدی قرار گرفته است و به همین دلیل هم گردشگرپذیری استان در نوروز ۱۴۰۰ با رعایت ضوابط و شرایط هرچند سختگیرانه می تواند جلوی خسارت بیشتر به این بخش از اقتصاد استان را بگیرد.

حسنی گفت : بیش از ۱۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در صنعت گردشگری مازندران فعال و شاغل هستند. ۳۰ درصد درآمدهای استان نیز همین حوزه تامین می شود. ورشکستگی گردشگری استان می‌تواند آسیب جدی به درآمد کلان مازندران و همچنین معیشت و اشتغال استان وارد کند.

وی افزود : بررسی های میدانی نشان می دهد که تاب آوری مجموعه های گردشگری به حداقل ممکن رسیده و سرمایه گذاری های این بخش در معرض خطر قرار دارد و به عبارتی این صنعت بیش از این نمی تواند در برابر محدودیت های کرونایی و تعطیلی مسافرت دوام بیاورد.

استان مازندران از ۲۹ بهمن سال گذشته با شناسایی ۲ بیمار مشکوک در بابل کرونایی شد. گردشگری نخستین بخش اقتصادی استان بود که پس از شیوع کرونا از اوایل اسفند ماه به تعطیلی رفت در حالی که ماه های اسفند و فروردین تامین کننده بیش از ۵۰ درصد درآمد بخش گردشگری استان محسوب می شود.

طبق گزارش های رسمی متولیان گردشگری مازندران ، ویروس کرونا در موج نخست که تا اردیبهشت ماه امسال ادامه داشت حدود ۵۸۰ میلیارد تومان تنها در بخش لغو رزرو به مجموعه های گردشگری استان خسارت زد و حدود ۱۵ هزار نفر از افرادی را که به صورت مستقیم در این مجموعه ها مشغول کار بودند ، بیکار کرد. برآوردهای غیررسمی میزان خسارت کرونا در ماه های اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ به بخش گردشگری مازندران را بیش از ۲ هزار میلیارد تومان نشان می دهد.

گردشگری تابستانی مازندران نیز امسال به خاطر ورود استان به موج دوم از تیر ماه و تداوم آن تا اواسط شهریور عملا متوقف شده بود.

مازندران هم اکنون با شیب ملایم در حال پشت سر گذاشتن پیک موج سوم کرونا است اگر چه تاب آوری کسب و کارها در استان از آذر ماه به انتها رسید و بسیاری از مشاغل از آن زمان به بعد با رعایت نسبی پروتکل های بهداشتی و توجه کمتر به محدودیت های مصوب در حال فعالیت هستند.

بر اساس آمار ستاد مقابله با ویروس کرونا اکنون تعداد بیماران کووید۱۹ بستری در بیمارستان های استان در حال حاضر بیش از ۸۰۰ نفر است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha