دکتر ابراهیم قادری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در ۲ دهه اخیر سلامت مردان به عنوان بحران خاموش سلامت مورد توجه بین المللی گرفته است.
وی با بیان اینکه هفته ملی سلامت مردان ایران هر سال در اولین هفته اسفند ماه برگزار میشود، افزود: در سال جاری با توجه به شیوع کووید ۱۹ در دنیا و شدت ابتلا و مرگ و میر بیشتر مردان نسبت به زنان هفته ملی سلامت مردان ایران با شعار " همه گیری کرونا، توجه بیشتر به سلامت مردان" برگزار میشود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان تاکید کرد: بر اساس آمار سال گذشته سه علت اصلی مرگ ومیرها در استان بیماریهای قلبی عروقی با ۴۳ درصد، سرطان و تومورها ۱۶ درصد و سوانح و حوادث با ۱۱ درصد گزارش شده که از این تعداد بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به مردان به دلیل بیماریهای قلبی و عروقی است.
دکتر قادری اضافه کرد: باورهای غلط فرهنگی مبنی بر برتر بودن و قوی تر بودن مردان نسبت به زنان و در نتیجه مغفول ماندن تمرکز بر سلامت موجب شده که مردان کمتر به سلامت خود اهمیت دهند و در مقایسه با زنان کمتر اصول بهداشتی تعریف شده مانند شستشوی مکرر دستها، استفاده از ماسک و دستکش را رعایت کنند.
قادری سرطانهای شایع مردان در استان را سرطان معده، پوست، مثانه، ریه و کولورکتال اعلام کردو گفت: وجود بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی عروقی، فشار خون بالا، دیابت، عروق مغز در مردان بیش از زنان یوده و رفتارهای ناسالم مردان مانند تغذیه ناسالم، بی تحرکی و مصرف دخانیات در میان مردان شایعتر است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: این هفته در شرایط همه گیری کووید ۱۹ فرصت مناسبی است برای توجه بیشتر به سلامتی مردان بهوسیله اطلاع رسانی و تلاش برای افزایش آگاهی مردان به موضوع سلامتی و تشویق مردان به مشارکت درتوسعه برنامههای بهداشتی پایه، ترغیب آنان به رعایت شیوه زندگی سالم و انجام مراقبتهای به موقع در بیماریهای زمینه ای است.
قادری تاکید کرد: اگر چه همه افراد جامعه از کوچک تا بزرگ، زن و مرد در معرض خطر کرونا ویروس هستند، اما سن و جنس به عنوان ۲ فاکتور مهم در ابتلا یا شدت علایم تاثیر گذارند و ابتلا و سن افرادی که علائم شدیدتری پیدا می کنند یا ابتلا به کرونا در آنها منجر به مرگ می شود، در سالهای پایانی میانسالی و دوره سالمندی بیشتر است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون موارد آلودگی، شدت ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا در مردان بیشتر از زنان بوده و این افراد نیازمند مراقبت و توجه بیشتر هستند گفت: علاوه بر مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹، به طور کلی مردان در همه گروههای سنی، مرگ و میر بالاتر و طول عمر کوتاهتری نسبت به زنان به دلایل مشابه دارند و مشکلات، مواجهات و عوامل خطر اختصاصی متعددی نیز، سلامت آنان را تهدید می کند.
دکتر قادری گفت: رفتارهای پرخطر بیشتر، مواجهات خطرناک شغلی، خشونت، سوانح و حوادث ترافیکی و شغلی کشنده، شیوع و بروز بیشتر بیماریهای مزمن کشنده مانند سکته قلبی و مغزی در مردان از مهمترین دلایل مرگ و میر بالاتر و عمر کوتاهتر آنان است که این امر را به یک بحران مهم سلامتی در همه دنیا تبدیل کرده است.
وی نقش عوامل بیولوژیکی، فاکتورهای ژنتیکی، هورمونی و تأثیر برخی آنزیمها، برخی عوامل اجتماعی، مسوولیت های شغلی و اقتصادی را در سلامت مردان تعیین کننده دانست و اظهار داشت: این فاکتورها در ابتلا و شدت بیشتر عوارض کووید ۱۹ در مردان نقش تاثیرگذاری دارند.
از اول تا هفتم اسفند با شعار «همه گیری کرونا، توجه بیشتر به سلامت مردان» به عنوان هفته سلامت مردان نامگذاری شده است.
نظر شما