به گزارش ایرنا، یک منبع امنیتی در فرماندهی الحشد الشعبی در استان الانبار عراق امروز پنجشنبه تصریح کرد: هواپیماها و بالگردهای آمریکایی عملیات پیمایش هوایی در مناطق حدفاصل بخش عامریه الصمود تا منطقه جرف النصر را انجام دادند که باعث شد تا نیروهای الحشد الشعبی مستقر در این مناطق تدابیر امنیتی شدیدی را اتخاذ کنند زیرا بیم آن می رود که این عملیات پایش با انگیزه های خاصی انجام شده باشد.
وی افزود: اتخاذ این تدابیر الحشد الشعبی با انگیزهای امنیتی برای جلوگیری از وقوع هرگونه رخنه امنیتی صورت می گیرد.
این منبع تصریح کرد: منطقه پیمایش هوایی شاهد هیچ گونه رخنه امنیتی نبوده و وضعیت امن و باثبات است.
این منبع خاطرنشان کرد: فرماندهان امنیتی مستقر در این مناطق اطلاعات کافی درباره عملیات پایش هوایی که بر فراز مواضع نیروهای الحشد الشعبی متمرکز بود، ندارند.
جرف النصر که نام قدیمی آن «جرف الصخر» است، منطقهای راهبردی برای دسترسی و ورود به شهر کربلای معلی از جانب جنوب غربی بغداد محسوب میشود.
این منطقه همچنین بخشی از کمربند حفاظتی جنوب غربی شهر بغداد است.
«صباح العکیلی» کارشناس امنیتی عراقی اوایل بهمن ماه گذشته گفته بود که نیروهای آمریکایی در پس پرده فعالیت بقایای عناصر گروه تروریستی داعش در کمربند امنیتی بغداد از جمله منطقه راهبردی جرف النصر هستند.
وی تصریح کرد: برخی طرف های سیاسی و خارجی زیر چتر حمایت آمریکا با همه توان خود تلاش می کنند تا نیروهای سازمان الحشد الشعبی عراق را از منطقه جرف النصر بیرون کنند؛ بویژه که این منطقه حلقه وصل استان های بابل، الانبار، بغداد و کربلای معلی است.
به گفته العکیلی، نظامیان آمریکایی هر از چند گاهی تعدادی از عناصر گروهک های تروریستی را پشت مقرهای نیروهای الحشد الشعبی در منطقه جرف النصر هلی برن می کنند تا به این مقرها حمله کرده یا در خطوط انتقال برق دست به خرابکاری بزنند.
این تحلیلگر در تشریح هدف نظامی و راهبردی نظامیان آمریکایی از این کار می گوید که آنها بدنبال ایجاد رخنه امنیتی در منطقه جرف النصر و تهدید استان های یاد شده و توجیه کردن ادامه بقای خود در عراق هستند.
فعالیت تروریست ها در دو ماهه اخیر در برخی مناطق عراق از جمله استان های الانبار، صلاح الدین، دیاله و کرکوک افزایش یافته است.
افزایش تحرکات تروریستها باعث شده تا نیروهای مسلح عراق بر شدت عملیات خود علیه بقایای گروه تروریستی داعش در مناطق مختلف این کشور افزوده و در طول سه هفته اخیر شمار زیادی از سرکردگان تروریست از جمله سرکرده ارشد داعش در عراق موسوم به «جانشین خلیفه و والی عراق» در این گروه را به هلاکت رسانده و شمار دیگری از آنها را بازداشت و مقرها و مخفیگاه های آنها را منهدم کردند که این عملیات همچنان ادامه دارد.
عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی داعش را اعلام کرد، اما عناصر و هستههای پراکنده این گروه تروریستی هنوز در برخی مناطق استانهای «دیاله، کرکوک، نینوا، صلاحالدین، الانبار و بغداد» فعال هستند.
نیروهای امنیتی عراق برای پاکسازی کامل این مناطق از وجود عناصر تروریستی تلاش میکنند.
نظر شما