۹ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۴۶
کد خبرنگار: 896
کد خبر: 84243956
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

موفقیت ۲۰ساله همسو با صیانت از جنگل‌ها

۹ اسفند ۱۳۹۹، ۱۰:۴۶
کد خبر: 84243956
موفقیت ۲۰ساله همسو با صیانت از جنگل‌ها

ساری - ایرنا - "محمدعلی محمدنژاد" به پاس ۲۰ سال ماندن پایِ عشق و علاقه‌اش برای حفاظت از منابع‌طبیعی و فعالیت‌های موثرش در این عرصه توانست امسال عنوان برگزیده ملی بخش منابع‌طبیعی را از آن خود کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، امسال از مازندران ۱۳ نفر به عنوان برترین‌های حوزه کشاورزی کشور انتخاب شدند که با شنیدن سابقه فعالیت و تلاش آنها در عرصه های مورد نظر نشان می‌دهد این افراد برای آنچه اعتقاد راسخ داشتند تمامی سختی و مشکلات را با سعه‌صدر و استواری پشت سرگذاشتند تا بدین گونه مدال افتخار ملی را بر سینه داشته باشند. 

محمدعلی محمدنژاد ، یکی از این افراد برتر است که ایده حراست از جنگل های شمال و حفظ آن برای آیندگان را با کار و فعالیت خود رقم زد تا بتواند الگویی باشد برای همگان که بدون چشمداشت به کسب درآمد و با وجود همه مرارت‌ها تنها بر آنچه عشق می ورزد متمرکز باشد و در آن مسیر حرکت کند.

او که متولد ۱۳۵۵ است تواسنت در مقطع کارشناسی رشته مهندسی کشاورزی از دانشگاه فارغ التحصیل شود اما برای رسیدن به ایده های آرمانیش در حراست از منابع طبیعی پا را فراتر از درسهای تئوری محیط دانشگاهی گذاشت و اندوخته هایش در این عرصه را با چاشنی واقعیت همراه کرد و ۲۰ سال اخیر عمر گرانبهایش را صرف کاشت و تولید نهال برای جنگل های شمال کرد.

شروع یک مسیر پُرعلاقه 

مسیر فعالیت محمدنژاد با یک آگهی اداره‌کل منابع طبیعی مازندران-ساری تعیین شد. محتوای آگهی که در سال ۱۳۸۱ منتشر و به دست محمدنژاد رسید مبنی بر این بود که افراد علاقمند و تحصیلکردگان رشته های مرتبط در طرح صیانت از جنگل های شمال شرکت کنند. آگهی مذکور برای او که تا قبل از این نیز علاقمند به مسائل مربوط به حوزه منابع طبیعی و پاسداشت آن بود، گویا حکایت تلنگری داشت تا او را در مسیر علاقه های خود قرار دهد.

این فارغ التحصیل رشته مهندسی کشاورزی از روزهای واپسین دانشجویی خود شرح می دهد و می گوید: سه سالی بود که از فارغ التحصیلی ام از دانشگاه می گذشت و بدنبال شغلی که با روحیاتم سازگار باشد ، بودم.

وی ادامه می دهد: در همین حین و کشمش میان اینکه بدنبال شغلی متناسب با رشته تحصیلی ام و علاقه ام بروم یا اینکه مثل خیلی از فارغ التحصیلان دانشگاهی پا به شغلی بگذارم که سنخیتی با تحصیلات و روحیاتم ندارد ، آگهی اداره‌کل منابع طبیعی مبنی بر اجرای طرح صیانت از جنگل های شمال توجه ام را جلب کرد و باعث شد تا پیگیر آن شوم.

این برگزیده ملی کشاورزی مازندران اظهار داشت: در همان سال من و ۹ نفر دیگر در طرح صیانت از جنگل شرکت کردیم و برای جلوگیری از تخریب آنها به سمت کاشت و تولید نهال‌های سوزنی برگ و پهن برگ روی آوردیم. 

وی مسیری که با علاقه در آن پا گذاشت را مسیری نه چندان هموار و بلکه پر از دست انداز مشکلات توصیف کرد و می گوید: از نبود حمایت های لازم دولتی، گرانی نهاده های کشاورزی و دستمزد کارگران گرفته تا پرداخت با تاخیر هزینه تولید از سوی دولت تنها بخشی از مشکلاتی است که در این مسیر همیشه همراه من و فعالیتم بود. 

محمدنژاد در ادامه تعریف می‌کند که علاوه بر این مسائل ، مشکلاتی از جنس حوادث طبیعی مثل سیل و طوفان هم طی سالهای گذشته نتوانست مانع کار و فعالیتش شود، هرچند درآمدی که در این عرصه بدست می آورد ناچیز بود اما می داند نتیجه کار و تلاشش چه اثرات موثری برای جنگل های شمال کشور در آینده خواهد داشت. 

وی با این امید که ثمره فعالیتش تنها معطوف به زمان حال نمی شود و آیندگان نیز در قبال راهی که برای صیانت از جنگل ها برداشته است منتفع شوند، این مسیر را برای ۲۰ سال ادامه داده است.

این مجری طرح صیانت از جنگل های شمال همچنین با یک مثال سختی راه را توصیف می کند و می گوید: برای شرح آنچه در این مسیر بر ما گذشت همین بس که سختی ها و موانع مسیر این کار باعث شد تا مابقی شرکت کنندگان طرح صیانت ، کار را رها کنند و  از آن ۱۰ نفر مجری طرح که در سال ۱۳۸۱ پا پیش گذاشته بودند تنها من باقی مانده ام .

محمدنژاد به عنوان تنها باقی مانده از این جمع ۱۰ نفره فعالان صیانت از جنگل بر ادامه مسیر خود مصمم است و هر ساله به تولید نهال های مختلف می پردازد به طوریکه خود او می گوید هم اکنون سالانه ۵۰۰ هزار اصله نهال درخت را در مزرعه پرورش هفت هکتاری زاغمرز در بهشهر تولید می‌کنم.

این برگزیده بخش منابع طبیعی کشور میزان درآمدزاییش در این بخش را محدود و اندک دانسته و می گوید: سود ۲۰ درصدی از فروش محصولات به دولت تمام درآمدی است که از محل فعالیت در این زمینه بدست می‌آوردم.

وی اجرای طرح کاشت و نگهداری نهال در این مزرعه منابع طبیعی را به عنوان تنها شغل و منبع معاش خود اعلام کرد و می افزاید: نهال های سزونی برگ از جمله انواع سرو و کاج و نهال درختان پهن برگ از جمله افرا و بلوط تولیدات من است که توسط منابع طبیعی در جنگل های شمال کشور کاشته می شود. 

به گفته محمد نژاد دولت به ازای خرید هر نهال سوزنی برگ رقمی معادل ۱۴۰۰ تومان و هر نهال پهن برگ نیز  ۷۰۰ تومان پرداخت می کند که ۲۰ درصد از این ارقام سود و درآمدم به شمار می رود .

سختی ها در مسیر انجام کار 

این دانشجوی کارشناس ارشد رشته مهندسی کشاورزی با اشاره به قیمت پایین نهال‌ها، معتقد است که پایین بودن قیمت تنها مشکل در انجام این کار نیست بلکه دیر پرداخت کردن به همراه برخی مواقع پرداخت به صورت اسناد خزانه از مسائلی است که با آن درگیر است.

وی از مسئولان و دولت خواست تا به هنگام خرید نهال‌ها رقم را پرداخت کند چرا که پرداخت مبلغ بعد از چند سال با توجه به شرایط تورم و گرانی کالاها از جمله نهاده ها نمی تواند کارگشا باشد و فعالیت در این حوزه را در ادامه مسیر با مشکلاتی همراه می کند. 

به گفته محمدنژاد طی این سالها با مشکلاتی که در مسیر فعالیت داشته‌ام باز هم کار خود را هیچوقت متوقف نکرده و امروز از نتایج تلاشم راضی هستم، اما از یکسال اخیر کرونا نیز این بخش از کشاورزی را تحت تاثیر خود قرار داده است.

وی ادامه داد: هرچند فعالیت در زمینه کاشت و تولید نهال در فضای باز و امکان انجام فاصله اجتماعی وجود دارد اما دستمزدهای مورد تقاضای نیروی انسانی برای انجام این کار در یکسال اخیر با توجه به شیوع ویروس کرونا افزایش یافته  که این خود بر فشار هزینه های تولید نهال تاثیر گذاشته است. 

این فعال حوزه منابع طبیعی مازندران از مسئولان خواست تا در قیمت گذاری امسال این مسائل را در نظر بگیرند تا به قیمت مناسبت تری نهال های تولید شده فروخته و تا حدودی به صرفه باشد .  

مازندران حدود ۲میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی اعم از جنگل و مرتع است . 
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارد که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. 

امسال  ۱۷۰ نفر از فعالان بخش های مختلف کشاورزی برگزیدگان ملی این بخش شدند که سهم استان مازندران از این برگزیدگان ۱۳ نفر بود .

محمدعلی محمدنژاد در سی و پنجمین دوره انتخاب و معرفی نمونه های ملی بخش کشاورزی توانست با تولید سالانه ۵۰۰ هزار اصله نهال درحوزه منابع طبیعی رتبه نخست را کسب کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha