سجاد سالک روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: با شیوع کرونا در کشور و مشکلات اقتصادی و معیشتی ناشی از این بیماری، تقاضا برای ثبت مجوز سازمانهای مردم نهاد (سمنها) کاهش یافت.
وی تصریح کرد: براساس گزارش سامانه مشارکتهای اجتماعی هم در ۱۰ ماهه سال ۹۹ حضور و مشارکت داوطلبان فعالیت در سازمانهای مردم نهاد، در مقایسه با 10 ماه سال ۹۸ و۹۷، ۲۰ درصد کاهش داشته است.
سالک ادامه داد: به عنوان مثال، در 10 ماهه سال ۹۸، نزدیک به ۴ هزار و ۵۰ درخواست مجوز به منظور تشکیل سمن و مشارکتهای داوطلبانه انجام شد، اما در سال ۹۹ این میزان به ۳ هزار و۲۰۰ درخواست کاهش یافت.
وی با تاکید بر اهمیت این مساله در جامعه عنوان کرد: سازمانهای مردم نهاد همواره در مواقع بحران نظیر سیل، زلزله و شیوع یک بیماری نوظهور فعال بوده و با ظهورکرونا نیز در سه ماهه نخست شیوع این بیماری که جامعه با کمبود اقلام بهداشتی روبهرو بود، با تولید ماسک و مواد ضدعفونی و... به میدان آمدند. بنابراین کاهش انگیزه و مشارکت این تشکلها یک مساله حائز اهمیت است که باید در جامعه مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر ۳۱۹ سمن در حوزه آسیبهای اجتماعی که متشکل از آسیبهای رفتاری، خودکشی، خشونتهای خیابانی، سوءتغذیه، فرزندان طلاق، مبارزه با اعتیاد، کودکان خیابانی و بیسرپرست است، با اخذ مجوز رسمی فعالیت میکنند.
۶۰۳ سمن نیز در حوزه فرهنگی و ۲۵۶ سازمان مردم نهاد در زمینه علمی - پژوهشی در زیرشاخههای طرحهای پژوهشی، پژوهش محوری، توسعه و فناوری، فعال هستند. همچنین ۳۵۶ سازمان مردم نهاد در حوزه اعتقادی و مذهبی و در مجموع ۲ هزار و ۲۹ سمن در حوزه مباحث اجتماعی در کشور خدمترسانی میکنند.
نظر شما