اعضای ستاد کرونای هرمزگان روز شنبه در استانداری هرمزگان گردهم آمده بودند تا شرایط بیماری و اقدامهایی که بایستی در جهت کنترل این بیماری انجام شود را بررسی کنند که در آن گلایههای دانشگاه علوم پزشکی این استان از همراهی نامناسب برخی ادارههای متولی نیز مطرح شد.
براساس تصمیم اعضای ستاد استانی مقابله با کرونا یک هتل در بندرعباس با ظرفیت حدود ۶۰ تخت برای قرنطینه مسافرانی که بدون توجه به محدودیتهای کرونایی وارد هرمزگان میشوند و نتیجه آزمایش آنها مثبت میشود در اختیار دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان قرار گرفت.
این افراد به علت رعایت نکردن محدودیتهای کرونایی و شرایط آن بایستی هزینههای ۲ هفته قرنطینه در این هتل را بپردازند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان در نشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا گفت: افراد از انجام سفرهای غیر ضروری به این استان به جد بپرهیزند همچنین اجازه ورود به خودروهای شهرهای قرمز کرونایی استان خوزستان در مبادی ورودی به هرمزگان داده نمیشود.
ایرج حیدری با بیان ضرب المثل رطب خورده چون منع رطب میکند، گفت: مهمانسراهای ادارههای دولتی مانند استانداری هرمزگان و سایر نهادها حق پذیرش مهمان و مسافر ندارند و بر این نیز نظارت میشود.
وی اضافه کرد: ورود مسافر درآمدی دارد اما باید هزینه های آن را هم دید و باتوجه به شرایطی که کرونا بر جامعه تحمیل کرده نباید اجازه داد بندرعباس بارانداز مسافر شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان بیان داشت: چنانچه انبوه مسافران وارد بندرعباس شود با مشکلهای خاص آن نیز روبهرو میشویم که حل کردن آنها دشوار است.
سرنشینان خودروهای عازم جزیره های استان باید نتیجه آزمایش منفی کرونا همراه داشته باشند
حیدری در خصوص فعالیت قایقها و شناورهای غیر مجاز در زمینه جابهجایی مسافران بین بندرعباس به جزایر، ابراز داشت: تردد شناورها و قایق های غیر مجاز به راحتی قابل کنترل است و اداره بنادر و دریانوردی با توجه به در اختیار داشتن شناور ناجی و مشخص بودن مسیر تردد میتواند آنها را برگرداند.
وی اشاره کرد: همچنین بنادر و دریانوردی هرمزگان بایستی محل پهلوگیری این شناورها را به اطلاع نیروی انتظامی برساند، افرادی هم که کار ضروری داشته و قصد سفر به جزایر دارند باید از مبدا بلیت اینترنتی تهیه کنند و این در مورد خودروها نیز صدق میکند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان تصریح کرد: حتی سرنشینان این خودروها نیز باید در مبدا آزمایش کرونا داده و نتیجه منفی ابتلا به کرونا را همراه خود داشته باشند.
هزینه قرنطینه با مسافران کرونا مثبت است
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم در این نشست نیز گفت: اگر چه موارد منجر به فوت افراد در استان روند کاهش داشته است اما آمار و ارقام افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ را در کشور نشان میدهند.
دکتر حسین فرشیدی ادامه داد: با توجه به اینکه هرمزگان و شهرهای گردشگر آن پذیر مانند بندرعباس، قشم، کیش و هرمز با توجه به آب و هوای مطبوع خود در فصل زمستان مسافران را به خود جذب می کند، از کسانی که سفرهای غیر ضروری به این استان داشته باشند در مبادی ورودی از آنها تست کووید ۱۹ گرفته می شود.
وی ادامه داد: کسانی که نتیجه آزمایش آنان مثبت باشد به قرنطینه فرستاده می شوند که هزینه آن را باید خودشان بپردازند و مسافران عازم این جزیره ها و شهرهای هرمزگان در ایام تعطیلات نوروزی و به خصوص در ۲ هفته آینده باید از مبدا با تست منفی مراجعه کنند تا اینجا با مشکل روبه رو نشوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطر نشان کرد: کسانی که به هرمزگان سفرمی کنند نتیجه آزمایش آنها تا ۷۲ ساعت ارزشمند است و در صورت گذشت این زمان بایستی مجدد آزمایش کووید ۱۹ بدهند.
شهرستانها حساسیت ویژه ای نسبت به کووید انگلیسی داشته باشند
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهارداشت: آمار هفته گذشته موارد مثبت نسبت به هفته قبل کاهشی ثبت شد و همین آمار در بیماران بستری و ورودی ها قابل ملاحظه است و از نظر شیوع کووید انگلیسی در چهار شهرستان پاسیان، قشم، بستک و بندرعباس بیماران مبتلا به این نوع از کووید ۱۹ شناسایی شدهاند.
فرشیدی بیان داشت: هم اکنون ۲ بیمار با تشخیص کووید انگلیسی بستری هستند لذا باید حساسیت ویژه ای در شهرستان ها نسبت به این بیماری داشته باشیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: کووید انگلیسی ۲ مشخصه میزان سرایت بیشتر نسبت به ویروس قبلی بیشتر و درگیر کردن جوانان را دارد و میزان کشندگی آن نیز افزونتر است.
به گفته فرشیدی، اگر فردی امروز به کووید انگلیسی مبتلا شود ظرف کمتر از ۲۴ تا ۴۸ ساعت دچار علایمی میشود که وی را ناگزیر از مراجعه به بیمارستان میکند.
ابتلای افراد زیر ۱۸ سال به کرونا افزایش یافته است
وی با اشاره به بررسی های جدید دانشگاه علوم پزشکی گفت: در آمارهای دی و بهمن و در آمارهای چهار ماه گذشته که به آمارها نگاه میکنیم تعداد افرادی مبتلا به کووید ۱۹ زیر ۱۸ سال سه تا حداکثر ۵ درصد را شامل میشدند اما در ۲ ماه ذکر شده تعداد این افراد به ۹ درصد افزایش یافته است.
فرشیدی گفت: شاید این نشان از آن باشد که سرایت شکلهایی از ویروس انگلیسی را در سطح استان داشته ایم، برای آنکه بتوان ویروس انگلیسی را کنترل کرد دستورکارهای بهداشتی مقابله با کرونا به خصوص زدن ماسک باید بیشتر رعایت شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان داشت: فاصله گذاریها با دقت رعایت شود و افراد بدون با شروع علایم به پزشک مراجعه کنند تا بتوان از پیشرفت بیماری و عوارض ناشی از آن جلوگیری کرد.
مسافران با وجود ممنوعیت به این استان سفر میکنند
وی با اشاره به اینکه ، احتمال حذف شدن تورهای گردشگری برای عید نوروز وجود دارد، یاد آور شد: مردم در برنامه های روزانه و مراسم های عزا و عروسی هم پروتکل های بهداشتی رعایلت کنند زیرا خطر کرونا بویژه کرونای انگلیسی جدی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم گفت: میزان استفاده از ماسک هم در این روزها حدود ۱۲ تا ۱۳ درصد نسبت به هفته های قبل کاهش داشته که این با شناسایی موارد کرونای انگلیسی همزمان شده است.
دکتر محمود حسینپور ادامه داد: در ۳۲ درصد عروسی ها پروتکل های بهداشتی رعایت میشود و ۲۰ درصد عروسی ها هم با هماهنگی مراجع قضایی لغو شده است.
وی اضافه کرد: پروتکل های بهداشتی در ۷۶ درصد مراسمهای عزا رعایت میشود که نشان می دهد مردم در مراسمهای عزا بیشتر از عروسی ها پروتکل را رعایت میکنند.
وی اشاره کرد: میزان استفاده از ماسک توسط کارگران فصلی نیز کاهش یافته که شهرداری بندرعباس و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بایستی در این زمینه حساس بوده و مساله را حل کنند.
مسیر عسلویه پارسیان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با توجه به اینکه مسافران خوزستان بیشتر از مسیر عسلویه - پارسیان تردد میکنند گفت: این مسیر حساس ترین مسیر بوده که باید با دقت کنترل شود.
دکتر حسینپور خاطر نشان کرد: از هفته آینده مبادی ورودی مانند فرودگاهها و ایستگاه راه آهن بندرعباس با دقت بیشتری کنترل میشود و باید به این نکته توجه داشت که میزان حضور مهمانان در نوروز در این استان بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: درحال حاضر ۳۰ هزار کیت برای تشخیص کرونا داریم که برای آن ایام ناکافی است و تهیه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار کیت تشخیص هم به هزینه بالایی نیاز دارد، از طرفی نیز هم اکنون که سفر به بندرعباس، کیش و قشم ممنوع است افراد از شهرهای مختلف وارد هرمزگان شدهاند.
مصوبههای ستاد استانی کرونا اجرا شود/گلایه علوم پزشکی از بنادر و دریانوردی هرمزگان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ابراز داشت: مصوبههایی در ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا دارد که اجرا نمی شود و آن تعداد خودرویی هم که بازگشت داده شده اند با کمک جمعیت هلال احمر هرمزگان بوده است.
دکتر حسینپور تصریح کرد: از نهادهای مسوول انتظار همکاری بیشتر و مناسب و همچنین اجرای دقیق مصوبه های ستاد کرونای استان را داریم، زمانی که طرحی به تصویب این ستاد می رسد همه دستگاهها خود را ملزم به اجرای آن بدانند.
گردش کرونای انگلیسی کنترل شده است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ادامه داد: تنها استانی هستیم که توانسته گردش کرونای انگلیسی را کنترل کند و اگر مصوبه های ستاد استانی کرونا به درستی اجرا شود فشار کاری بر بخش بهداشت و درمان کمتر خواهد شد.
وی تاکید کرد: فروش بلیت شناورها باید از حالت حضوری خارج شود و کسانی که قصد سفر به جزیره های استان دارند در مبدا تست داده و نتیجه آن را بر روی سامانه فروش بلیت بارگذاری کنند.
نظر شما