یکسال از ظهور ویروس منحوس کرونا در کشور و استان کرمان می گذرد، اتفاقات تلخ و مصائب دشواری بر شهروندان طی این مدت گذشت که خاطرات ناگوار آن در یادها می ماند، ولی در این دوره نکات مثبت و درس آموز زیادیرا نیز هم می توان مشاهده کرد.
هر چند چهره زشت ویروس کرونا زندگی تمامی اقشار مردم کشور و استان کرمان را تحت تاثیر قرار داد و سختی فراوانی بر زندگی و معیشت جامعه تحمیل کرد و جانهای شیرین بسیاری را گرفت، اما جلوه هایی کم نظیر از صبر، ایثار و همیاری را در مقابله با این بحران به نمایش گذاشت.
جامعه امروز تجارب بسیار ارزنده ای را با هزینه هایی گاه غیرقابل جبران در بحران کرونا بدست آورد که آثار آن طی نسل های متمادی پابرجا خواهد ماند و گذشت زمان اقدامات و فعالیت ها را آشکارتر و درخشانتر می سازد.
از روزهای نخست همه گیری این بیماری شوم در استان کرمان، به رغم ناشناخته بودن ویروس، تلاش بی وقفه ای در جهت پیشگیری و درمان این ویروس میان همه ارکان حکومتی، سازمان ها، نهادها و طبقات مختلف مردم شکل گرفت تا سد راه گسترش و کمک به کاهش آسیب ها شود.
قطعا نام بردن از همه اقشار جامعه که سهمی هر چند اندک در مهار و مبارزه باویروس کووید ۱۹ داشتند بسیار سخت و تقریبا ناممکن است، اما حال که بیش از یکسال از فراز و فرود تلاش ها، مجاهدت ها و همراهی ها می گذرد، یادی کنیم از تمام اجزای جامعه که میدان را برای این بیماری ناخوانده خالی نکردند.
در ابتدا باید از مجاهدان خط مقدم مبارزه با ویروس کووید ۱۹ در کشور و استان کرمان یاد کنیم که ایثارگرانه و با کوششی طاقت فرسا، جان و هستی خود را در عرصه مبارزه با این بیماری به طبق اخلاص گذاشتند تا از رنج و آلام بیماران کم کنند که در این راه تعداد زیادی به کاروان شهدای سلامت پیوستند.
همیاری و همراهی شهروندان فهیم استان کرمان با کادر پزشکی و درمان و مسئولان برای بکار بردن توصیه ها و دستورالعمل های بهداشتی نقش مهم و حیاتی در کنترل این بیماری در ایام طغیان آن داشته و دارد که جا دارد در عرصه های مختلف این جلوه ها به نمایش گذاشته شود.
در این میان اصناف و کسبه استان با رعایت محدودیت ها حتی به قیمت ضرر و زیان های هنگفت اقتصادی، نشانه ای از ایثار را نشان دادند تا سلامت جامعه تا حد مقدور حفظ شود و در عین حال روند خدمت رسانی نیز قطع نشود.
باید اینجا از خیرین و نیکوکارانی نام برد که در سراسر دیار کریمان به میدان آمدند و با کمک های خیرخواهانه و اهدای اقلام بهداشتی به مراکز درمانی و پزشکی و همچنین کمک های معیشتی، به یاری جامعه شتافتند که نتیجه آن کم شدن فشار از دوش مسئولان و مردم در بحبوحه بحران کرونا بود.
در بحران ویروس مهلک کرونا نهادها و سازمان ها در استان کرمان بخش بزرگی از توان خود را صرف مقابله با این ویروس کردند، کمک های مومنانه، همکاری با مراکز بهداشتی، خدمات رسانی مستمر به شهروندان حتی در اوج شیوع ویروس تنها گوشه ای از همبستگی میان ارکان تصمیم گیری و اجرایی محسوب می شود که تا به امروز همچنان ادامه دارد.
احساس مسئولیت شهروندان کرمانی در استفاده از ماسک، قرنطینه، رعایت فاصله اجتماعی و اجرای محدودیت ها، پرهیز از سفر و خودداری از انجام مراسم به رغم برخی کوتاهی ها و قصورها، تحسین برانگیز بوده است که از آن می توان برای سایر رخدادها و حوادث الگو برداری کرد.
اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و مطبوعات استان نیز در میانه غوغای ویروس کرونا با فداکاری وظیفه خود را در روحیه دادن، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به انجام رساندند و دین و رسالت خود را به صورت حداکثری نشان دادند.
جای خوشحالی دارد که می بینیم، همبستگی و پیوستگی جامعه بویژه مردم استان کرمان روز به روز محکم تر و سدی غیر قابل نفوذ در برابر با هجوم ویروس کرونا شده است، بطوریکه نمونه های جهش یافته و جدید بیماری هم قدرت آسیب زدن زیادی به افراد ندارند.
ویروس کووید ۱۹ هر چند هنوز سایه اش بر جامعه سنگینی می کند و تمام نشده و باید همچنان جدی گرفته شود، اما دیر و یا زود مهار می شود و حدیث و حکایت مقاومت و صبر مردم استان کرمان به همراه سایر هموطنان در روزهای سخت و حزن انگیز که امیدها کمرنگ بود درتاریخ ماندگار و ثبت می شود.
نظر شما