محسن مودی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه قرار است دور اول انتخابات مجمع شرکت سهام عدالت ۲۰ اسفندماه در استان برگزار شود باید مردم حداکثر مشارکت را در این انتخابات داشته باشند.
وی بیان کرد: در این انتخابات همچنین مردم باید با بررسی و انتخاب صحیح، افراد دارای صلاحیت، خلاق و تصمیمساز برای عضویت در مجمع شرکت سرمایهگذاری استان را انتخاب کنند.
وی تاکید کرد: خراسان جنوبی از موقعیت جغرافیایی ویژه، پتانسیلها و توانمندیهایی منحصر بهفرد بهویژه در حوزه کشاورزی، معادن و گردشگری، مرز مشترک با کشور افغانستان و منطقه ویژه اقتصادی در کشور برخوردار است.
این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: دارا بودن ۹۸ درصد اکسید منیزیم کشور، ۲۲ درصد تایر تولیدی، ۹۷ درصد محصول عناب، ۸۵ درصد زغالسنگ کشور، ۹۸ درصد زرشک بیدانه جهان، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی تنها بخشی از مزیتهای استان خراسان جنوبی است.
وی عنوان کرد: در سالهای گذشته بخش خصوصی توانایی لازم را برای سرمایهگذاری در این حوزهها به ویژه فراوری معادن نداشته است لذا باید سرمایههای خرد را جمعآوری کرده و با مدیریت افراد دارای صلاحیت آن را به سرمایههای کلان تبدیل کرد.
مودی با بیان اینکه در زمینه فراوری محصولات کشاورزی استان از تمام ظرفیتها استفاده نشده است یادآور شد: مردم میتوانند با سرمایههای مازاد خود زمینه اشتغالزایی و رونق تولید را در حوزههایی مانند فراوری محصولات کشاورزی و دامپروری فراهم کنند.
وی گفت: خراسان جنوبی رتبه نخست شرکتهای سهامی زراعی کشور را به خود اختصاص داده است که اگر از تمام ظرفیت آنها استفاده کنیم بخشی از نیازهای استان در بخش کشاورزی را میتوان برطرف کرد.
این فعال اقتصادی افزود: در حوزه گردشگری نیز جاذبههایی زیادی در حوزه آثار تاریخی، کمپهای گردشگری، کویر و سایر داریم که آنطور که باید معرفی یا از این ظرفیت استفاده مطلوب نشده است.
مودی تاکید کرد: شاید یکی از دلایل استقبال کم سرمایهگذاران در استان این باشد که مردم در حوزه سرمایهگذاری کمتر فعالیت دارند و بیشتر سرمایه مازاد خود را در زمینه مِلک و سایر هزینه میکنند که میتوان با فرهنگسازی در این امر برای هدایت سرمایهها به سمت تولید و اشتغالزایی از دلالبازی در دیگر حوزهها از جمله مِلک و خودرو مقابله کرد.
وی ادامه داد: کسب درآمد و سود برای مردم از اهمیت زیادی برخوردار است و مخالف این موضوع نیستیم اما بحث اشتغالزایی و اقتصاد را هم نباید فراموش کرد.
فعال اقتصادی در خراسان جنوبی تصریح کرد: درخواست داریم افرادی که سرمایه مازاد بر نیاز دارند آن را در بدنه اقتصاد و اشتغال سرمایهگذاری کنند چراکه از این طریق میتوان استان را از بیکاری جوانان نجات داد و این مدل سرمایهگذاری هم بحث خیرخواهانه و هم سودآوری را به دنبال دارد.
وی عنوان کرد: شرکت سرمایهگذاری سهام عدالت در استان بحث تجمیع و ساماندهی سرمایههای خرد و کلان را بر عهده خواهد داشت تا شهروندان با اطمینان خاطر و اعتماد به این مجموعه سرمایه خود را در اختیار آن قرار دهند.
مودی تاکید کرد: همچنین دستگاههای اجرایی و شرکت سرمایهگذاری با فراهم کردن فرصت سرمایه گذاری موثر، میتوانند به شکوفایی و سودآوری بیشتر سهام عدالت شهروندان کمک کنند.
وی با تاکید بر جلب اعتماد مردم در طرحهای سرمایهگذاری عنوان کرد: نباید شرایط به گونهای باشد که مجموعه سرمایهگذاری به مردم معرفی شود اما افرادی در راس امور قرار بگیرند که فاقد تخصص باشند لذا تمام تلاش افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند این است که افراد دارای تخصص، تجربه و دلسوز وارد میدان شوند.
مودی یادآور شد: شرکتهای سرمایهگذاری به دنبال این هستند با استفاده از سرمایههای خرد مردمی و مشارکت حداکثری آنها، با استفاده از تجارب و تخصص، در بحث پتانسیلهای استان حتی کشور سرمایهگذاری کلان کنند تا هم زمینه اشتغال جوانان فراهم شده و هم سود سرمایهگذاری عاید شهروندان شود.
وی تاکید کرد: رسالت شرکت سرمایهگذاری این است که با مدیریت و تصمیمگیری درست بهترین پروژههای دارای توجیه فنی و اقتصادی را انتخاب و اجرا کند تا سرمایهای که توسط مردم به امانت گذاشته شده سودآوری لازم را داشته باشد.
فعال اقتصادی تاکید کرد: در این زمینه باید ابتدا نگاه خیرخواهانه داشت و با مطالعه وارد سرمایهگذاری شد، اعتماد هم باید دوسویه باشد و اگر بخواهیم سرمایه را برای آینده استان و کشور هزینه کنیم باید در حوزه تولید و اشتغال باشد.
وی با بیان اینکه باید خیرین اقتصادی و سرمایهگذاری در استان داشته باشیم گفت: همانطور که خیرین در حوزههای مختلف به مدد مردم و شهروندان میآید در زمینه اقتصادی با هدف ایجاد اشتغال نیز میتوانند سرمایهگذاری کنند.
مودی با بیان اینکه مردم میتوانند در آینده استان و شرکت سرمایهگذاری تاثیرگذار باشند افزود: همانطور که تاکنون سرمایهگذاران خارجی زیادی در استان سرمایهگذاری کردهاند مردم نیز میتوانند با سرمایههای خُرد خود در آینده استان سهیم باشند.
وی بیان کرد: بسیاری از ساکنان روستاهای استان به دلیل نبود شغل، علیرغم داشتن همه امکانات و زیرساختها خالی از سکنه شده است که میتوان با اشتغالزایی و سرمایهگذاری در واحدهای تولیدی کوچک و خرد زمینه مهاجرت معکوس مردم را فراهم کرد.
کارشناس اقتصادی در خراسان جنوبی خواستار تسهیل فرایند صدور مجوزها و استعلامات شد و گفت: مسوولان دستگاههای اجرایی، نمایندگان مجلس، مدیران دستگاههای خدماترسان و سایر اگر بتوانند حداقل یک گام در حذف استعلامات بردارند کمک بزرگی به مردم و سرمایهگذاران کردهاند.
وی با بیان اینکه سرمایه گذار نباید دغدغه فرایند طولانی استعلامات و مجوزها را داشته باشد افزود: فرایند تسهیل قوانین و مقررات در کشور آغاز شده است و کارشناسان باید طبق قوانین و مقررات اما با نگاه رفع مسایل و مشکلات به سرمایهگذار کمک کنند.
نظر شما