سرهنگ غلامرضا حسینی روز سهشنبه در دومین نشست کارگروه پیشگیری از سرقت که به ریاست معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی برگزار شد، اظهار داشت: در مورد دوربینها باید نگاهها تغییر کند و برای استقرار دوربینها به عنوان سرمایهگذاری در تامین امنیت اقدام شود.
وی افزود: درخصوص ضایعاتیها و احتمال این که اموال سرقتی بین آنها باشد، ضعف خاصی نداریم اما فردی که باید خرید ضایعات را ثبت کند سواد کافی ندارد و اصناف باید در این زمینه نسبت به برقراری آموزشهای لازم اقدام کنند.
رییس پلیس آگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: صاحبان احشام در استان باید بیشتر حفظ امنیت اماکن دامی خود را مورد توجه قرار دهند و حتما برای احشام چوپان داشته باشند تا روند کاهشی سرقت را در این زمینه شاهد باشیم.
وی گفت: اماکن دولتی در تعطیلات نوروز رها نشوند زیرا ۳۳ درصد وقوع سرقت در اماکن دولتی است که باید بیشتر مورد توجه باشد.
سرهنگ حسینی اضافه کرد: همچنین در معاملات مجازی مردم نباید به همه افراد اعتماد کنند زیرا این اعتماد سبب خسارت خواهد شد.
وی گفت: کلاهبرداری ارزهای دیجیتال باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد زیرا هیچ نفعی ندارد اما عملا به دلیل دانش ناکافی معامله میشود که مردم نباید به این سمت بروند.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: برخی احکامی که در مورد سرقتها صادر میشود، جنبه بازدارنده ندارد و بیشتر سرقتها توسط افرادی صورت میگیرد که بارها دست به سرقت زدهاند.
محمدرضا دبیری بر لزوم بازنگری قوانین برخورد با سارقان تاکید کرد و افزود: سرقتهایی که توسط سارق اولیها انجام میشود، بیشتر جنبه معیشتی دارد که در این زمینه برخی دستگاهها ورود پیدا کردند و سازمانهای حمایتی در این زمینه خوش درخشیدند.
وی تصریح کرد: لازم است همه مجموعهها کمک کنند تا نگذارند فعل سرقت برای سرقت اولیها عادت شود.
وی گفت: بین ۶۵ تا ۸۵ درصد سرقتها مربوط به معتادان مواد مخدر بوده است که باید در حوزههای فرهنگی بیشتر کار کرد.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: سرقتهای مهم براساس آمارهای آنالیز شده ۱۷ درصد رشد داشته اما آنچه حایز اهمیت است ۷۴ درصد اموال سرقتی کشف شده که برگرفته از تلاش بیوقفه پلیس در این استان است.
وی گفت: در ارتباط با سهم وقوع سرقت در کشور با میانگین یک درصد در پایینترین سطح هستیم اما همین مقدار هم برای استان فرهنگی خراسان جنوبی قابل قبول نیست.
دبیری افزود: در ایام پیش رو افزایش گشتهای پلیسی را مد نظر قرار دادیم و گشتهای رضویون که برگرفته از بسیج محلات است، مضاعف خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای حوزه ادارات و دستگاههای اجرایی نیز طرحیهایی را دنبال کردیم و ضریب امنیت را بالا بردیم اما حوزههای پیمانکاری ادارات باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان جنوبی گفت: سرقت سازمانیافته و خشن در استان نداریم اما نگران هستیم که باید اقدامات پیشگیرانه را بیش از پیش در نظر داشته باشیم.
وی از بررسی وضعیت تمامی شهرستانهای استان در زمینه سرقت خبر داد و افزود: کمیسیونهای پیشگیری و مقابله با سرقت در شهرستانها فعال شده است.
وی ارتقای پایش تصویری در استان را از ملزومات دانست و گفت: ارتقای پایش تصویری مورد تاکید است و چارهای نداریم که برای ارتقای امنیت به این سمت برویم.
دبیری گفت: براساس هدفگذاریهایی که کردیم در بحث انبارهای بازیافتی دغدغه جدی بود و الان وضعیت نابسامانی که در بسیاری از مناطق داریم در این استان نیست زیرا خرید و فروش اموال سرقتی در خراسان جنوبی ناامنسازی شده است.
وی بیان کرد: درخصوص مالخرها نیز پلیس شناسایی و اقدام لازم را انجام داده است اما در حوزه قضایی باید شعبه تخصصی در حوزه سرقت ایجاد شود.
نظر شما