بهروز امامی روز سه شنبه در واکنش به عدم دریافت زباله از سوی نیروگاه زباله سوز نوشهر اظهار داشت: مانع اصلی فقدان پست پاساژ بوده است که به تازگی این پست خریداری و مورد تائید شرکت برق منطقه ای استان مازندران قرار گرفته است.
پست پاساژ، محلی است که برق ورودی (خروجی شرکت نیروی برق) به انضمام دستگاههای اندازه گیری مشترک در آن مستقر است.
وی افزود : مسئولیت تهیه ، خریداری و نصب این پست برعهده شهرداری نوشهر بود، منتهی به خاطر تحریم ها و نیز کمبود قطعات نصب این پست زمانبر شد و طبق وعده ها این پست مدت ۱۰ روز آینده نصب و قطعات آن نیز حدود ۴۰ روز آینده برای استفاده به این نیروگاه آورده می شود.
بهرهبردار نوشهر به عنوان بهره بردار نیروگاه نوشهر همچنین گفت: این پست حکم کنتور دوطرفه را دارد و به عبارتی برق نیروگاه را وارد مدار سراسری می کند و سپس از شبکه برای مصرف نیروگاه دریافت می کند.
امامی افزود: هم اینک به خاطر نصب نشدن این پست این نیروگاه حتی قادر نیست تمامی زباله های نوشهر را هم امحا و به برق تبدیل کند چرا که نمی شود انرژی تولید نمود و آن را در هوای آزاد رها کرد .
رییس اداره حفاظت محیط زیست چالوس گفت نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از مسئله پیش امده انتقاد کردو گفت: با گذشت بیش از ۲ ماه از بهره برداری نیروگاه زباله سوز نوشهر ، زباله های این شهرستان کماکان مانند گذشته به سبک سنتی در عرصه جنگلی منطقه "پلهم کتی " این شهرستان دفن می شود.
سیداصغر مطهری افزود: پس از بهره برداری از این طرح ملی، تنها دو مرحله با استفاده از ۲ دستگاه کامیون زباله به محل نیروگاه زباله سوز نوشهر حمل شد که به دلیل مشکل پست برق این نیروگاه از پذیرش زباله های چالوس خودداری کرد.
این مسئول با اشاره به آنکه ظرفیت مکان دفن کنونی زباله چالوس پس از ۴۰ سال تکمیل شده است ، ادامه داد : ماه پیش در کارگروه مدیریت پسماند شهرستان طی نامهای به شهرداری نوشهر از این مقام مسئول خواسته شده تا هرچه زودتر موانع دریافت نکردن زباله های این شهرستان را برطرف کند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چالوس گفت : پاسخی که شهرداری نوشهر به این نامه داده آن اینکه مدت یک ماه آتی مسائل موانع و مشکلات در این بخش برطرف و این آمادگی وجود دارد تا زباله های این شهرستان هم برای امحا به این نیروگاه انتقال داده شود.
مطهری افزود : هم اکنون با گذشت مدت زمان تعیین شده تا این لحظه نتیجه ای به دست نیامده و همچنان زباله ها در این مکان کاملا به سبک سنتی و غیر بهداشتی دفن می شود و اگرچه اقداماتی برای جذب شیرابه های این زباله انجام گرفته اما با این وجود این آلاینده های زیست محیطی به صورت غیر مستقیم وارد آبراه ها و رودخانه های منتهی به دریای خزر این شهرستان می شود .
این مسئول با بیان آنکه روزانه در این ایام به طور میانگین مقدار ۷۰ تن و در فصول گردشگری و گرم سال بیش از ۲ برابر زباله در این شهرستان تولید می شود ، گفت مسئولان این نیروگاه باید تلاش کنند تا به منظور حفظ محیط زیست منطقه زباله های شهرهای اطراف را پذیرش و امحا کنند.
بنا به گزارش ها ، در پیرامون مکان دفن زباله چالوس اهالی روستاهای "'سینوا " ، "سینوا چشمه" ، "طلا جو " ، "دارکلا' "و " شهرآرا " ساکنند که ساکنان این روستاها از آثار زیانبار و تهدیدزای زباله مانند بوی تعفن ، حشرات و حتی سرریزشیرابه های آن کلافه شده اند.
نیروگاه زباله سوز نوشهر با ظرفیت امحای ۲۰۰ زباله شهرستان های نوشهر و چالوس در روز عملیات اجرایی این طرح ملی از سال ۱۳۹۰ آغاز شد منتهی به دلایل مختلف از جمله محدودیت های زیست محیطی ، تنگنا های مالی و نیز فشار مضاعف مسائل اقتصادی ناشی از تحریم های ظالمانه روند اجرای آن دچار افت و خیز شد و سرانجام با عزم و اراده مسئولان دست اندرکار دولت تدبیر و امید و تزریق اعتبارات قابل توجه در ۲۷ آذرماه امسال به صورت ویدئو کنفرانسی با حضور رئیس جمهوری در منطقه "پلنگ چال " نوشهر به بهره برداری رسید.
نظر شما