۱۳ اسفند ۱۳۹۹، ۷:۴۶
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84248582
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سرنجیانه شهرکی در کردستان برای تولید

۱۳ اسفند ۱۳۹۹، ۷:۴۶
کد خبر: 84248582
 سرنجیانه شهرکی در کردستان برای تولید

سنندج - ایرنا - اجرای فاز نخست شهرک صنعتی شماره چهار "سرنجیانه" سنندج با استقبال خوب از سوی تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران روبرو بوده و این نوید بخش آغاز سیر و خیزش تولید در این شهرک صنعتی است.

به گزارش ایرنا، ۶ ماه از بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی واحدهای تولیدی درشهرک صنعتی شماره چهار سنندج که به دلیل نزدیکی به روستای سرنجیانه ( روستایی در ۱۰ کیلومتری شهر سنندج) به همین نام شناخته شده است، می‌گذرد؛ اقدامی که بعد از گذشت ۲ دهه از مصوب شدن احداث این شهرک تحقق پیدا کرد.

تملک اراضی در این شهرک صنعتی سال۱۳۸۱ آغاز شد و سپس فاز نخست آن سال ۱۳۸۵ کلید خورد ولی به دلیل داشتن معارض ملکی این طرح متوقف و آنگاه در سال ۱۳۹۶ بار دیگر اجرای آن از سرگرفته شد.

وسعت این شهرک ۲۹۰ هکتار است که براساس برنامه‌ریزی انجام شده اراضی آن قرار شده در سه فاز به متقاضیان واگذار شود و در حال حاضر فاز نخست آن در ۷۵ هکتار زون بندی شده و به تعدادی از سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان واگذار شده است.

امکانات زیربنایی هم چون آب، برق، گاز و تلفن در بخش‌های زیادی از این شهرک ایجاد شده است به گونه ای که گازرسانی در فاز نخست به طور کامل اجرایی شده برق رسانی اعم از فشار ضعیف و قوی هم همین طور ولی طرح آبرسانی آن  بیش از ۸۰ درصد اجرایی شده است.

برای ۴۰۱ قطعه زمین در ۷۵ هکتار فاز نخست این شهرک ۵۳۰ نفر متقاضی زمین هستند که بعد از بررسی ها و سنجش صلاحیت افراد و اینکه آیا براستی قصد انجام کار تولیدی را دارند یا نه بدنبال دریافت زمین و سپس خرید و فروش آن هستند، زمین به آنها تحویل داده می‌شود.

۴۰ خیابان ۲۰۰ متری در این ۷۵ هکتار ایجاد شده  و در مجموع شرایط لازم برای حضور سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان در این شهرک فراهم شده است .

فرصت یک ساله برای احداث واحدهای تولیدی

بعد از گذشت ۶ ماه از کلنگ زنی عملیات اجرایی ساخت واحدها در شهرک صنعتی شماره چهار سنندج بازدیدی  از روند پیشرفت احداث واحدها در این شهرک انجام دادیم؛از نگاه نخست تغییر آنچنانی نسبت به زمان افتتاحیه آن مشاهده نمی‌شد و تعداد واحدهایی که اقدام به اجرای فنداسیون و سوله سازی کرده بودند به چشم نمی‌آمدند.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد واحدهایی که خاکبرداری و فنداسیون و سوله‌سازی را در این شهرک انجام دادند را ۲۰ واحد اعلام کرد و گفت: از این تعداد تنها ۲ واحد به مرحله ساخت سوله رسیدند.

احمد خسروی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۷۰ قرارداد واگذاری زمین به متقاضیان در این شهرک منعقد شده است، افزود: ۳۶۰ نفر دیگر هم در متقاضی دریافت زمین در این شهرک هستند و در نوبت قرار گرفتند.

وی یادآور شد: واگذاری اراضی از شهریور امسال به متقاضیان آغاز شده و این افراد فرصت دارند تا یک سال آینده اقدام به احداث واحد خود کنند و در صورت عدم تحقق این مهم زمین از آنها پس گرفته می‌شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان گفت: برخلاف پیش بینی عده‌ای سرمایه‌گذاران استقبال پرشوری از حضور و سرمایه‌گذاری در این شهرک داشتند و ثبت‌نام بیش از قطعات اراضی آماده شده فاز یک گواهی بر این مدعا است.

فاز یک شهرک صنعتی سرنجیانه در پنج زون شامل غذایی، نساجی، سلولزی، فلزی و شیمیایی تعریف شده  و جانمایی و قرار گرفتن واحدها در این شهرک با درنظر گرفتن بادغالب در این منطقه طراحی شده است.

مساحت اراضی که در این شهرک به واحدهای کارگاهی واگذار شده و می‌شود ۳۰۰ مترمربع و به واحدهای صنعتی و بزرگ هم از ۵۰۰ مترمربع تا بیش از ۲ هزارمترمربع است.

اختلاف شُرکا سد راه احداث نخستین واحد در سرنجیانه شده است

نخستین واحدی که احداث آن در شهرک صنعتی سرنجیانه آغاز شده از واحدهای تولیدکننده محصولات پایین دستی پتروشیمی است که مراحل فنداسیون و سوله سازی آن انجام و بعد از آن متوقف شده است.

گفته می‌شود دلیل توقف در عملیات احداث این واحد به اختلاف پیش آمده بین شرکای آن برمی‌گردد و فعلا معلوم نیست آیا این اختلاف برطرف می‌شود و روند ساخت ادامه می‌یابد یانه.

بغیر از این واحد که متوقف شده عملیات احداث در دیگر واحدهای موجود در این شهرک در جریان است؛ البته ناگفته نماند برخی مسائل هم مانند بالابودن هزینه خاکبرداری با توجه به توپوگرافی منطقه، سردی هوا و مشکلات اقتصادی  موجب تاخیر در ساخت واحدها شده است.

پیش به سوی تولید در "سرنجیانه"

ایجاد شهرک سرنجیانه باعث شده بسیاری از تولیدکنندگانی که در سطح شهر و در مغازه‌ها و کارگاه‌های کوچکی به امر تولید مشغول هستند، به فکر توسعه فعالیت خود و استقرار در مکانی بزرگ تر باشند.

یکی از این افراد مالک حدود هفت مغازه تولید لبنیات محلی در سطح شهر سنندج است که طی چند سال اخیر به دلیل کیفیت محصولاتش هم توانسته بازار خوبی بدست آورد و به برندی در این شهر تبدیل شود.

محمد نصرتی این تولیدکننده لبنیات محلی در سنندج به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر در هفت مغازه به تولید و توزیع محصولات لبنی اعم از شیر، ماست و دوغ و همچنین روغن حیوانی  مشغول هستیم.

وی که ۱۰ سال است در حوزه تولید لبنیات فعالیت می‌کند، اضافه کرد: همواره یکی از برنامه‌هایم تولید محصولات محلی در سطح صنعتی بوده است که با دریافت قطعه‌ای زمین به مساحت ۲ هزار و ۴۰۰ مترمربع از اراضی شهرک صنعتی سرنجیانه در حال اجرایی کردن این هدفم هستم.

این تولیدکننده محصولات لبنی افزود: همه تجهیزات لازم برای تولید محصولات لبنی و روغن حیوانی را در اختیار دارم و به محض مهیا شدن شرایط اقدام به ساخت واحد خود در سرنجیانه خواهم کرد.

در واحدهای کوچک تولید و عرضه لبنیات آقای نصرتی ۲۷ نفر در حال حاضر مشغول بکار هستند و با راه‌اندازی واحد تولیدی او در شهرک صنعتی سرنجیانه و بهبود شرایط معیشتی و افزایش قدرت خرید مردم بی‌شک میزان اشتغالزایی آن هم افزایش می یابد.

از جمله مشکلاتی که پیش روی برخی از واحدهای تولیدی که مکان آنها استیجاری است و می خواهند به شهرک سرنجیانه نقل مکان کنند هزینه انشعاب برق و گاز است؛ علی رضوانی مدیر واحد تولید قند در سنندج از جمله افرادی است که به دلیل داشتن مکان استیجاری؛ متقاضی زمین در شهرک سرنجیانه بوده و زمین موردنیاز هم به او تحویل داده شده است.

وی با اشاره به اینکه از ۲ سال گذشته فعالیت خود را در بخش تولید قند آغاز کرده است، افزود: هم اکنون در شهرک صنعتی شماره یک سنندج و با ۱۶ نفر نیرو مشغول به تولید هستیم.

این تولید کننده سنندجی یادآور شد: ۲ سال پیش برای امتیاز، انشعاب و کابل کشی برق یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال هزینه کردم و برای نقل مکان به شهرک شماره چهار هم باید مجددا انشعاب خریداری کنم.

رضوانی افزود: برای اینکه هزینه زیادی بر تولیدکنندگان در شهرک سرنجیانه تحمیل نشود انتظار می‌رود فاصله ترانس برق با واحدهای تولیدی به گونه‌ای طراحی و در نظر گرفته شود که هزینه‌ها را به حداقل برساند.

وی با بیان اینکه علاوه بر خاکبرداری و هزینه انشعابات ما باید هزینه زیادی هم در حدود ۱۰ میلیارد ریال بابت جابه جایی واحد خود بپردازیم، گفت: علی‌رغم این موارد همه تلاش خود را بکار می‌گیریم تا عملیات ساخت واحد خود را در سرنجیانه در موعد مقرر انجام دهیم و انتظار داریم مسوولان هم در این راستا ما را حمایت کنند.

شهرک سرنجیانه در شهریور امسال به بهره‌برداری رسید و بعد از انجام کارهای اداری  اوایل فصل زمستان هم زمین به متقاضیان تحویل داده شد و بسیاری از این افراد سرد بودن هوا را یکی از عوامل اصلی شروع نکردن کار آماده سازی و احداث واحد تولیدیشان مطرح کردند.

کمال مرصادی که ۱۰ سال است در زمینه پرورش بلدرچین فعالیت دارد و توانسته نخستین واحد صنعتی پرورش بلدرچین غرب کشور را در کردستان با برند تخم طلا ایجاد کند، اکنون به دنبال ایجاد واحد بسته‌بندی انواع تخم مرغ در شهرک صنعتی سرنجیانه سنندج است و در این راستا زمین مورد نیاز هم به او تحویل داده شده است.

مرصادی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چند روزی است که کار سیستم آب و فاضلاب شهرک انجام شده است و پیش از این امکان آغاز کار هم به دلیل تکمیل نشدن زیرساخت ها و هم سردی هوا وجود نداشت و اگر مشکلات اقتصادی پیش نیاید ظرف مدت هفت، هشت ماه واحد بسته بندی خود را احداث خواهیم کرد.

وسعت شهرک های صنعتی شماره یک و سه سنندج هر کدام ۶۰ هکتار است و با توجه به وسعت ۲۹۰ هکتاری شهرک شماره چهار این شهر با آغاز بکار واحدهای تولیدی و صنعتی در آن شاهد تحول چشمگیری در اقتصاد مرکز استان خواهیم بود.

وسعت اراضی شهرک های صنعتی در کشور ۱۵۰ هزار هکتار است و کمتر از یک درصد آن در کردستان که یک هزار و ۳۷۵ هکتار می‌شود، وجود دارد.

سرانه زمین صنعتی در کشور ۱۷ مترمربع و در کردستان ۹ مترمربع است که با پروژه‌ها و چشم‌اندازهای تعریف شده از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی استان در دهه آینده امکان رسیدن این سرانه به حد کشوری وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha