کاشت نیم میلیون اصله نهال درختان هیرکانی در مازندران آغاز شد

ساری - ایرنا - معاون اداره جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری از آغاز کاشت ۴۵۰ هزار اصله نهال درختان هیرکانی در استان خبر داد و گفت که بخشی از این نهال‌ها در محیط‌های شهری غرس خواهد شد.

فتح الله غفاری روزجمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود که این نهال ها که به خاطر بومی بودن انتخاب شده است در اختیار فرمانداری های ۲۲ شهرستان استان قرار گرفته است تا همزمان با هفته درختکاری غرس شود.

وی گفت که طبق برنامه ریزی ۱۵۰ هزار اصله از نهال های بومی که در اختیار فرمانداری های شهرستان قرار گرفت به شهرداری ها داده می شود تا در مناطق شهری کاشته شود.

غفاری از تولید ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال از سوی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری در سال جاری خبر داد و افزود که نهال های بومی درختان هیرکانی به صورت رایگان بین شهروندان ، فرمانداری ها و شهرداری ها توزیع شده است.

مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری دارد که یک در ساری و دیگری در نوشهر مستقر است و با پسوند نام این شهرها شناخته می شوند.

معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری گفت : شهرداران در مناطق شهری و بخشداران ، دهیاران و شوراهای اسلامی در روستاها وظیفه و مسئولیت غرس نهال را بر عهده دارند.

وی با اعلام این که تمامی ۴۵۰ هزار اصله نهالی که برای کاشت در مناطق شهری و روستایی در نظر گرفته شده از تولیدات نهالستان های زیر پوشش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری و از گونه بومی هیرکانی است ، افزود : این گونه ها علاوه بر سازگاری با منطقه در مقابل بیماری ها و آفات بسیار مقاوم هستند .
غفاری تاکید کرد : به هیچ عنوان توزیع و کاشت نهال در هفته منابع طبیعی در مناطق شهری و روستایی که با هدف توسعه فضای سبز است، از گونه های وارداتی نیست چرا که خطر ایجاد بیماری آن زیاد است.
وی گفت : گونه های بومی هیرکانی معمولا دیر زیست هستند یعنی بیش از ۱۰۰سال عمر می کنند و به همین خاطر هم بهترین گونه برای کاشت در مناطق شهری و روستایی به شمار می روند.
این مسئول با تاکید بر این که از ۲ سال پیش سیاست دولت بر گسترش فضای سبز در مازندران با کاشت گونه های بومی قرار گرفته است ، افزود : گونه های بومی علاوه بر سازگاری با محیط ، پایداری به مراتب بیشتری دارند.

معاون اداره کل منابع طبیعی مازندران در باره گونه های در نظر گرفته شده برای زراعت چوب هم توضیح داد : برای زراعت چوب از گونه های سریع الرشد نظیر صنوبر و الیکپتوس استفاده می شود که در تولید این گونها از نهال ها هم مشکلی نداریم چراکه هدف زراعت چوب بهره برداری صنعتی است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha