در حاشیه برگزاری آیین تجلیل از تلاشگران احیای نگین فیروزه ای ایران در ارومیه که با حضور عیسی کلانتری رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و دبیر کارگروه ملی و مجری طرح نجات دریاچه ارومیه برگزار شد از سامانه اطلاعات مکانی و سامانه پایش وضعیت دریاچه ارومیه نیز رونمایی شد.
همچنین ۳۰ نفر از فعالان و تلاشگران در این راستا تجلیل شدند که برخی از این افراد شامل ۲ معلم از شهرستان های ارومیه و شاهین دژ، امام جمعه شهرستان اشنویه و محمدیار، نماینده کشاورزان بوکان، مدیر تشکل های آب بران روستای بالو ارومیه، نماینده فعالان شهرستان تکاب، رییس شورای روستای کانی رش بوکان و مدیران دستگاههای دولتی و اجرایی هستند.
به گزارش ایرنا در سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتیمتر کاهش مییافت اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.
هرچند تراز یکهزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده ولی این دریاچه در تراز یکهزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانونهای ریزگرد آن رفع خواهد شد.
دریاچه ارومیه در قالب طرحهای ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال / از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یکونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بینالمللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
نظر شما