علی نیکزاد ثمرین در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به روند بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰در مجلس گفت: درآمدهای نفتی باید از بودجه جدا شوند و اعتبارات آن برای توسعه زیرساخت، تولید ،اشتغال، صنعت و کشاورزی کشور در نظر گرفته شود.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه می توان کشور را از طریق درآمدهای مالیاتی اداره کرد،بیان داشت: حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور وجود دارد و رقمی بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هم قاچاق کالا در کشور صورت می گیرد که با این رقم و ساماندهی بخش مالیات می توان به توسعه کشور کمک کرد.
نیکزاد گفت: اگر با مردم صادقانه صحبت کنیم و بگوییم قرار است درآمدهای نفتی صرف توسعه زیرساختهای کشور شده و منجر به خلق ثروت و تولید ثروت شود ، مردم میپذیرند.
وی کاهش وابستگی بودجه به نفت را از موضوعات اصلی اصلاح ساختار بودجه عنوان کرد و گفت: این اتفاق در بودجه۱۴۰۰ نیفتاد اما مجلس در جریان بررسی بود حجم فروش اوراق و وابستگی به نفت را کاهش داد و کسری عملیاتی بودجه را جبران کرد البته عدد آن کم بود اما با آیندهفروشی نیز بهشدت مخالفت کرد.
نیکزاد گفت: مجلس اعتبارات تملک دارایی سرمایهای را افزایش داد و بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی را برای سال ۱۴۰۰ افزایش داد. علاوه بر این با قرار دادن چهار میلیون تن سهمیه قیر رایگان در اختیار دستگاههای اجرایی، تلاش شد، راههای روستایی، داخل روستاها، راههای عشایری و فرعی، حیاط مدارس، پایگاههای بسیج، پاسگاههای انتظامی و مناطقی که ریزگردها مردم را اذیت میکنند نوسازی و بهسازی شده و گامهایی در راستای عدالت اجتماعی برداشته شود.
نایب رییس مجلس افزود: در بحث سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی اقدامات خوبی برای تشکیلاتی مانند قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) صورت گرفت و اجازه فروش اوراق فعالیت شهرداریها داده شد و سعی کردیم که بهسمت عدالت در بودجه حرکت کنیم.
نیکزاد تصریح کرد: علاوه بر این مجلس در باب افزایش اعتبارات سازمان تجهیز و نوسازی مدارس، توجه به مناطق محروم، حفظ سهم مناطق محروم از عواید فروش نفت، مقابله با حقوقهای نجومی و انتظامبخشی به شرکتهای دولتی گامهای موثری در این زمینه برداشت.
وی خاطرنشان کرد: تصمیمهای خوبی درباره همسانسازی حقوق بازنشستگان، کمک به صندوقهای بازنشستگی، تأمین اعتبار موردنیاز رتبهبندی معلمان، همسانسازی حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاهها، افزایش درآمد مالیاتی از خانههای خالی و لوکس، کمک به تولید و اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای حمایت از اشتغال بهویژه کمیته امداد امام و بهزیستی گرفته شده است.
نیکزاد گفت: علیرغم اینکه در ارتباط با اصلاح ساختار بودجه اتفاقی رخ نداد اما از تولید و اشتغال، کشاورزان، محرومیتزدایی و رفع محرومیت، وامهای قرضالحسنه، مسکن، ازدواج و ضروری حمایت جدی شده است و کمیسیون تلفیق ارقام خوبی در لایحه مصوب کرده است.
بازسازی سی سخت در دستور کار دولت و مجلس
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر جمعی از نمایندگان مجلس به شهر زلزله زده سی سخت مرکز شهرستان دنا گفت: خداوند را شاکریم که در این زلزله تلفات جانی نداشتیم. تجربه نشان داده در چنین حوادثی اگر تلفات انسانی رخ دهد، مردم دچار نوعی شوک و سردرگمی می شوند که این مساله ،کار بازسازی مناطق زلزله زده را با مشکل مواجه می کند.
نماینده اردبیل با اشاره به بازدید خود از مناطق زلزله زده اظهار کرد:به همت دولت، مجلس و مردم کار بازسازی شهر سی سخت شروع می شود. با صحبتی که با رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس در مورد بازسازی مدارس آسیب دیده صحبت کردیم قول مساعد دادند که از منابع خود برای تسریع بازسازی مدارس استفاده کنند.
کمپ های موقت کانکسی تجربه خوبی برای اسکان زلزله زده ها نیست
نیکزاد با بیان اینکه، ایجاد کمپ موقت کانکسی تجربه خوبی برای اسکان زلزله زده ها نیست گفت: با توجه به فرهنگ نوع دوستی خاص منطقه ،افرادی که خانه هایشان آسیب جدی دیده اند می توانند چند روزی میهمان اقوام خود باشند تا شرایط آب و هوایی منطقه تغییر کند و روند بازسازی سرعت گیرد.
وی ابراز امیدواری کرد در فرصت۶ ماهه بازسازی سی سخت پایان یابد و گفت: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند در مصیبت ها سعادت ها نهفته است. روزهای سخت مناطق آسیب دیده از زلزله با همت مردم سی سخت به پایان می رسد و شاهد آبادانی منطقه خواهیم بود.
نایب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه این سفر به دعوت مهدی روشنفکر نماینده شهرستان بویراحمد،دنا و مارگون انجام شد گفت: ما بر اساس تجربه که در این زمینه داشتیم و بر حسب علاقه و آشنایی با استان کهگیلویه و بویراحمد داشتم، بر خود واجب دیدم خدمت مردم این دیار برسم و با جمعی از نمایندگان برای بازدید از این مناطق به سی سخت سفر کردیم و دولت و اهالی محترم هم به خوبی از نمایندگان استقبال کردند.
نظر شما