به گزارش روز شنبه ایرنا، عمرانخان نخست وزیر پاکستان در واکنش به پیروزی نامزد مشترک اپوزیسیون در برابر نامزد حزب حاکم برای کسب کرسی مجلس سنا از حوزه پایتخت، ائتلاف جناح مخالف موسوم به "جنبش دمکراتیک پاکستان" را به خرید آراء از برخی از نمایندگان حزب حاکم و فسادمالی متهم کرد.
وزرای دولت پاکستان نیز با حمایت از مواضع نخست وزیر، احزاب اپوزیسیون متشکل از حزب مسلم لیگ نواز، حزب مردم و جمعیت علمای اسلام را به تبانی و طرح برنامه مخفی برای کسب رای پیروزی نامزد مشترک اپوزیسیون مقصر دانستند.
تشدید تنشهای فعلی سیاسی میان دولت و جناح مخالف در پاکستان با طرح چالش برانگیز عمرانخان برای برگزاری جلسه کسب رای اعتماد به خود از مجلس ملی، وارد مرحله جدید شد.
نخست وزیر پاکستان قرار است در جلسه ویژه مجلس ملی با حضور تمامی نمایندگان حزب حاکم و احزاب مؤتلفه با دولت شرکت کند و با کسب رای اعتماد از نمایندگان، اپوزیسیون را به چالش بکشاند و ثابت کند که جناح مخالف دست به تقلب انتخاباتی زده است.
عمرانخان پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات اخیر مجلس سنای پاکستان در سخنانی که از تلویزیون ملی این کشور پخش شد، جنبش دمکراتیک متشکل از احزاب مخالف دولت را به چالش فراخواند و گفت که وی در صورت عدم کسب رای اعتماد از مجلس ملی، دولت خود را منحل و به کرسیهای اپوزیسیون خواهد پیوست.
نخست وزیر پاکستان امروز درحالی برای کسب رای اعتماد به مجلس ملی خواهد رفت که هیچ یک از نمایندگان اپوزیسیون به مجلس نخواهد رفت و حزب جماعت اسلامی نیز اعلام کرده که به عمرانخان رای اعتماد نخواهد داد.
«مولانا فضل الرحمان» رهبر جنبش دمکراتیک پاکستان که به همراه دیگر اعضای جناح مخالف همزمان با نشست امروز مجلس این کشور برای رای اعتماد به نخست وزیر، در شهر "سکهر" واقع در جنوب پاکستان گردهم آمدهاند، اعلام کرد: هیچ یک از نمایندگان جناح مخالف در مجلس حضور نخواهد یافت و در حقیقت پیروزی اپوزیسیون بر رقیب حزب حاکم در انتخابات مجلس سنا، عدم صلاحیت دولت عمران خان را ثبات کرده است.
براساس قانون اساسی پاکستان، دولت و یا شخص نخست وزیر برای رای اعتماد از مجلس ملی که تعداد کرسی نمایندگان آن ۳۴۲ نفر است، باید ۱۷۲ رای موافق کسب کند. تعداد نمایندگان حزب تحریک انصاف به عنوان حزب حاکم پاکستان و سایر احزاب متحد در مجموع ۱۸۰ کرسی و تعداد کرسیهای نمایندگان جناح مخالف ۱۶۰ است.
در عین حال عمران خان و حزب تحریک انصاف نسبت به کسب رای کامل اعتماد از نمایندگان مجلس ملی پاکستان اطمینان دارند و معتقدند که رای اعتماد مجدد بیانگر طرح غیرقانونی اپوزیسیون علیه نظام دمکراتیک در پاکستان و فرار از احتساب قضایی خواهد بود.
ناظران سیاسی در پاکستان معتقدند که پیشقدمی عمران خان برای جلسه رای اعتماد مجلس ملی حکایت از پایههای لرزان دولت در مقابل اپوزیسیون است، موضوعی که حتی نخست وزیر پاکستان نیز اذعان کرد و گفت که دست کم ۱۶ نفر از نمایندگان حزب حاکم در انتخابات اخیر مجلس سنا رای خود را به جای نامزد حزب حاکم، برای نامزد مشترک اپوزیسیون انداختند.
منابع خبری نوشتند: پس از چالش رای اعتماد به نخست وزیر، حضور نمایندگان جدید مجلس سنا برای انتخاب رئیس و نایب رئیس جدید این مجلس نیز به صحنهای دیگر از تقابل دولت و اپوزیسیون تبدیل خواهد شد.
تنشهای سیاسی در پاکستان درحالی تشدید شد که پس از اعلام نتایج نهایی انتخابات ۲۰۲۱ مجلس سنای پاکستان از سوی کمیسیون انتخابات این کشور، در اتفاقی غیرمنتظره و با وجود قدرتنمایی حزب حاکم در برابر ائتلاف احزاب مخالف، نامزد اپوزیسیون توانست در برابر رقیب خود از حزب تحریک انصاف کرسی پایتخت را تصاحب کند.
در اتفاقی غیرمنتظره که به اعتقاد ناظران سیاسی پاکستان ضربهای به موقعیت حزب تحریک انصاف به عنوان حزب حاکم این کشور تلقی میشود، «سید یوسف رضا گیلانی» نخست وزیر پیشین و نامزد مشترک جنبش دمکراتیک (ائتلاف احزاب مخالف) با شکست رقیب خود «عبدالحفیظ شیخ» وزیر دارایی و نامزد حزب حاکم، توانست کرسی مجلس سنا از پایتخت پاکستان را کسب کند.
گفتنی است که احزاب مخالف عضو جنبش دمکراتیک پاکستان (PDM) قرار است اواخر ماه جاری میلادی دست به تظاهرات بزرگ در اسلامآباد بزنند و آنان هدف خود را مقابله با آنچه که مخالفان بیکفایتی دولت عمران خان در مدیریت کشور و اعتراض به تقلب در انتخابات عمومی سال ۲۰۱۸ خواندند، اعلام کردهاند.
نظر شما