عدیل سروی زرگر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : این میزان نهال توت اصلاح شده امسال در استان های گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی و شمالی، همدان و آذربایجان شرقی تولید شده است.
وی با اشاره به افزایش تولید نهال توت در سال جاری نسبت به سال گذشته خاطر نشان کرد: پارسال ۱۸۷ هزار اصله نهال توت در کشور تولید شده بود اما امسال این میزان بیش از ۴.۵ برابر رشد داشته است.
سروی با بیان اینکه دریافت نهال توت رایگان است و کشاورز تنها هزینه حمل از محل تولید به محل توزیع را پرداخت می کند، یادآور شد: توزیع نهال توت در اداره نوغانداری شهرستان ها انجام می گیرد، در مناطقی که اداره نوغانداری ندارند این توزیع از طریق ادارات جهادکشاورزی انجام می شود.
وی افزود: برای تولید نهال در سطح کشور ابتدا باید نهاده اولیه شامل سرشاخه و قلمه در اختیار باشد در این ارتباط در مزرعه فومن مرکز توسعه نوغانداری و در آهنگر کلاء قائمشهر مازندران توتستان پایه مادری هر یک به وسعت ۶ شش هکتار ایجاد شده و نهال ها در اختیار استان های تولید کننده قرار می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: نوغانداران برای افزایش ظرفیت پرورش پیله کرم ابریشم به برگ توت بیشتری نیاز دارند بنابراین تولید نهال اصلاح شده و توزیع آن در بین نوغانداران موجب افزایش ظرفیت توتستان ها می شود.
پرورش پیله ابریشم متناسب با شرایط آب هوایی هر استان از اوایل فروردین تا اواخر خرداد انجام می شود، ۴۱ درصد پیله تر ابریشم ایران در گیلان تولید می شود.
با پرورش هر جعبه تخم نوغان به طور متوسط ۳۵ کیلوگرم پیله تر ابریشم تولید می شود، از هر پنج کیلوگرم پیله تر پس از فرآوری یک کیلوگرم نخ ابریشم خام نیز حاصل می شود.
٣١ استان کشور در زمینه صنعت نوغانداری فعالیت دارند اما در این میان گیلان قطب تولید پیله تر ابریشم و خراسان رضوی علاوه بر برخورداری از رتبه دوم تولید پیله تر با تولید ۸۵ درصد نخ ابریشم کشور، پایتخت ابریشم کشی ایران به شمار می رود.
افزون بر ۹ هزار خانوار در استان گیلان به پرورش کرم ابریشم مشغول هستند که سالانه حدود ۵۰۰ تن پیله ابریشم تولید می کنند.
نظر شما