غلامرضا غفاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، اظهار داشت: مهمترین نکته در مواجهه با ویروس کرونا این است که باید چه کاری برای ادامه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشجویان انجام داد؛ در ارتباط با اینکه چکار باید کرد روی سه نکته تاکید شده است و هر سه نکته هم به نوعی مشارکت و کنش جمعی را می طلبید و بر این مبنا بود که فعالیت های فرهنگی در قالب پویش های دانشجویی توانست اثرگذار باشد و خود را نشان دهد.
وی ادامه داد: اسفندماه ۹۸ پویش زندگی دست یاریگر توست با سه نکته مهم شامل خودمراقبتی، دیگرمراقبتی و رعایت آموزش ها و اصول در حوزه بهداشت و پیشگیری فعال شد؛ این سه ایده در واقع شکل گیری پویش دست یاریگر توست را رقم زد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم افزود: قدری که جلوتر آمدیم و مذاکراتی که با کارشناسان حوزه همچنین معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که مجموعه دانشجویی می تواند به هر کدام از سه ویژگی یادشده ورود یابد چرا که هر کدام نقش یک ماموریت و به نوعی کارکرد و کار ویژه دارد؛ همچنین کارهای تخصصی به عنوان ظرفیت، نزد جامعه دانشجویی ما دیده شده است.
غفاری به یکی از اهداف پویش دست یاریگر توست اشاره کرد و گفت: دانشجویان مهارت ها و تخصص های خود را که به صورت فعالیت داوطلبانه می توانند در اختیار مجموعه ای دیگر قرار دهند، مشخص می کنند تا این قابلیت ها و مهارت ها برای کمک کردن شناخته شود. در پویش زندگی دست یاریگر توست، این توانایی ها رصد شد و در اختیار ستادهای استانی مقابله با کرونا قرار گرفت.
معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه تشکل های دانشجویی باید هر نوع فعالیت و اقدامی در این زمینه انجام می دادند، خاطرنشان کرد: کانون های فرهنگی و دانشجویی فعالیت های مناسبی به خصوص در زمینه مواجهه با پیامدهای احتمالی ویروس کرونا در دانشگاه ها اجرا کردند.
استقبال دانشجویان از جشنوارهها
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری جشنواره های دانشجویی در یک سالی که از شیوع ویروس کرونا گذشته است، یادآور شد: در این ایام چند جشنواره به عنوان جشنواره های ملی مانند جشنواره حرکت، رویش و قرآن و عترت برگزار شد. در جشنواره بین المللی حرکت که سال ۹۹ در دانشگاه الزهرا برگزار شد، حضور دانشجویان خارجی با وجود شیوع ویروس کرونا نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد رشد داشت و تعداد دانشجویان داخلی شرکت کننده در این جشنواره کمتر از سال گذشته نبود.
وی درباره جشنواره رویش، به این نکته اشاره کرد که جشنواره رویش دانشگاهی مربوط به کانون های فرهنگی و دانشجویی است و مدت ها در برگزاری این جشنواره وقفه ایجاد شده بود.
غفاری خاطرنشان کرد که در دولت دوازدهم سه دوره از جشنواره رویش دانشگاهی برگزار شد؛ آخرین دوره آن در دانشگاه شهید بهشتی و تعداد دانشجویان مشابه سال گذشته بود؛ هر چند انتظار می رفت با توجه به حضور نداشتن دانشجویان در دانشگاه ها، از این جشنواره استقبال کمتری به عمل آید.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تاکید کرد: با این حال، جشنواره های مجازی، اثرات حضور را همراه خود ندارند و دانشجویان نسبت به دوره های قبل دیرتر و کمتر از وجود چنین جشنواره هایی مطلع شدند.
نظر شما