به گزارش ایرنا، «حسن ناظم» وزیر فرهنگ و گردشگری عراق در گفت و گو با پایگاه خبری «فرات نیوز» افزود که سفر پاپ فرانسیس به شهر تاریخی اور اکنون سبب جلب توجه و نگاه بسیاری از مردم و شخصیت های جهان به این منطقه شده است.
وی ادامه داد که این وزارت خانه برنامه هایی برای توسعه زیرساخت ها در منطقه باستانی اور، زیگورات و جاهای دیگر از جمله بناهای تاریخی آن دارد.
ناظم افزود که دولت و وزارت فرهنگ در حال برنامه ریزی برای کاوش های دیرینه شناسی دوباره در شهر تاریخی اور است.
وی یاد آور شد که آخرین کاوش های باستان شناسی در این منطقه تاریخی مربوط به اوایل سده بیستم است که از نظر ما کافی نیست زیرا بخش کوچک و محدودی از این منطقه تاریخی کاوش شد.
وزیر فرهنگ و گردشگری عراق گفت که در پی سفر پاپ به این منطقه و برگزاری نشست مشترک پیروان ادیان الهی، توجه ها به این منطقه جلب شده و وزارتخانه برنامه ای برای توسعه زیرساخت های گردشگری در شهر تاریخی اور و زیگورات موجود در آن تهیه کرده است.
ناظم افزود که این شهر تاریخی نیاز به کاوش های باستان شناسی دارد و برای انجام این مهم نیز برنامه ریزی شده است.
وی یادآور شد که این منطقه در فهرست میراث بشری یونسکو به ثبت رسیده است بنابراین باید برخی استانداردها درباره آن رعایت و از آن حفاظت شود که از همه مهم تر ایجاد مرکزی برای راهنمایی بازدیدکنندگان، ساخت یک گنجینه و تعیین محدوده مشخص برای بازدیدکنندگان و گردشگران است.
وزیر فرهنگ و گردشگری عراق ابراز امیدواری کرد که در روزهای آینده این برنامه ها آغاز شود تا بتوان برای جذب گردشگران بی شمار خارجی و بازدید از شهر تاریخی اور برنامه ریزی ها را آغاز کرد.
شهر باستانی اور در دهه های ۱۹۶۰-۱۹۷۰ از مراکز جذب گردشگر به عراق بود اما در پی سال ها جنگ و بی ثباتی دیگر توجه کسی را جلب نکرد.
شهر باستانی اور در ۳۰۰ کیلومتری جنوب بغداد و نزدیکی شهر «حله» واقع است که زیگوراتی هرمی شکل و چند معبد و کاخ در آن هنوز باقی مانده است.
بیش از یک سده پیش، «لئونارد وولی» باستان شناس انگلیسی، این منطقه را کشف کرد.
به گفته «علی کاظم غانم» مدیر شورای حکومتی آثار باستانی اور، مجموعه مجاور زیگورات به ۱۹۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برمی گردد.
وی می گوید که این زیگورات، خانه زادگاه و سکونتگاه حضرت ابراهیم (ع) بوده است.
به گفته غانم در سال ۱۹۹۹ پس از آنکه پاپ «ژان پل دوم» در پی سفر به عراق برآمد این مجموعه شاهد مرمت بود اما مذاکرات واتیکان با رژیم بعث درباره این سفر به نتیجه نرسید.
یک مؤسسه ایتالیایی در همکاری با برنامه توسعه سازمان ملل متحد در حال ساخت و سازهایی برای ایجاد استراحتگاه و راهنمایی بازدیدکنندگان و کشیدن خط برق و جاده سازی در منطقه است.
غانم تأکید می کند که این اثر تاریخی نیاز به مرمت دارد و باید برای این کار بودجه اختصاص داده شود.
«پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیکهای جهان روز شنبه در کنار آوارهای شهر تاریخی «اور» در جنوب «ناصریه» مرکز استان «ذیقار» در ۳۰۰ کیلومتری جنوب بغداد گفت: تروریسم و خشونت از دین برنخاسته است.
پاپ فرانسیس در آیین ویژه موسوم به «دعای ادیان» با حضور نمایندگان مذاهب مختلف عراق که با تلاوت آیاتی از قرآن مجید آغاز شد، افزود که تروریسم و خشونت از دین برنخاسته، بلکه از دین سوء استفاده کرده است.
پیشوای مذهبی واتیکان در سخنرانی خود با اشاره به اینکه شهر تاریخی اور زادگاه حضرت ابراهیم (ع) است، بیان کرد: از اینجا بود که حضرت ابراهیم (ع)به آسمان نگاه کرد و ما هم باید در عین حال که در زمین هستیم، به آسمان نگاه کرده و از آسمان استمداد بطلبیم.
پاپ فرانسیس افزود که ابراهیم (ع) به عنوان پدر پیامبران الهی از اینجا سفرش را آغاز کرد، سفری که «سفر صلح» بود و ما نیز که دارای تاریخ مشترک در همزیستی مسالمت آمیز هستیم، باید با یکدیگر همکاری کنیم.
بغداد- ایرنا - وزیر فرهنگ و گردشگری عراق گفت که در پی سفر پاپ فرانسیس و دیدار او از شهر تاریخی «اور» زادگاه حضرت ابراهیم (ع) برنامه ای برای ایجاد زیرساخت ها و امکانات گردشگری در این منطقه کهن تهیه شده است.
اخبار مرتبط
-
چرا پاپ، خانه حضرت ابراهیم (ع) را برای سخنرانی برگزید؟
تهران- ایرنا- پیشوای کاتولیکهای جهان در سرزمین تاریخی اور که بخشی از آن منتسب به خانه حضرت…
-
حکیم: سفر پاپ نقطه عطفی در مسیر بازیابی جایگاه معنوی عراق است
تهران - ایرنا - «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق در پیامی از تمام کسانی که در تحقق…
-
میزبانی اربیل از پاپ
تهران – ایرنا - «پاپ فرانسیس» رهبر کاتولیک های جهان در سومین روز از سفر خود به بین النهرین…
-
استاندار نجف:
موضع آیت الله سیستانی در باره عادی سازی روابط با اسرائیل روشن است
تهران – ایرنا - «لوی الیاسری» استاندار نجف اشرف امروز (یکشنبه) تاکید کرد که موضع آیت الله سید…
نظر شما