معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری چهارمحال و بختیاری روز دوشنبه در این همایش علمی با اشاره به برخی ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی، جغرافیایی و گردشگری استان گفت: چهارمحال و بختیاری به عنوان نگین زاگرس میانی و بام ایران زمین شناخته میشود و مردمان این سرزمین نقش مهمی را در تاریخ مبارزات دوره مشروطه، استبداد رضاخانی و به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی ایفا کردند.
اللهکرم نصیری افزود: تاریخ چهارمحال و بختیاری ناگفتههای بسیاری دارد و شخصیتهای برجسته هنری، فرهنگی و سیاسی آن همچنان ناشناخته و گمنام ماندهاند که ضروری است محققان و پژوهشگران در نگارش آثار مرتبط با معرفی استان اقدامات مؤثری را در پیش بگیرند.
وی به ظرفیتهای استان در صنعت گردشگری نیز اشاره و تصریح کرد: توسعه این صنعت در استان میتواند زمینه ایجاد اشتغال و کارآفرینی فراهم کند و روند پیشرفت پایدار را در این منطقه رقم بزند.
نصیری برگزاری همایش ایرانشناسی استانها با تکیه بر تاریخ، فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری را حرکتی ارزشمند دانست و تصریح کرد: آغاز چنین فعالیتهایی به تدوین دانشنامههای مختلف منجر خواهد شد و فرهنگ بومی و جلوههای تاریخ ایرانی - اسلامی را به نسل حاضر و آیندگان معرفی میکند که در نوع خود اقدامی ماندگار است.
دبیر اجرایی همایش ملی ایرانشناسی نیز در این برنامه علمی به ارسال ۱۲۰ مقاله در سه بخش اصلی «تاریخ و باستانشناسی»، «جغرافیا» و «فرهنگ» به دبیرخانه این همایش اشاره کرد و گفت: ۳۰ مقاله برتر دریافت شده با نظر داوران در کتابی با عنوان مجموعه مقالات به چاپ خواهد رسید.
عباس قنبری عدیوی افزود: ۱۰۰ چکیده مقاله دریافتی نیز در اثری دیگر برای استفاده علاقهمندان چاپ و عرضه میشود و ۱۵ مقاله پس از انتشار در قالب پوستر در بنیاد ایرانشناسی چهارمحال و بختیاری به نمایش درمیآید.
وی با اشاره به اینکه پنج مقاله نیز با تأیید کمیته علمی و کمیته داوران همایش رتبه ارائه سخنرانی را کسب کرده است، تصریح کرد: بهمنظور دسترسی فرهیختگان و پژوهشگران، مقالات این همایش در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) و مرجع تخصصی کنفرانسهای ایران (سیویلیکا) نمایه میشود.
قنبری در ادامه با بیان اینکه ظرفیت پژوهشی و تحقیقاتی چهارمحال و بختیاری در سالهای اخیر با رشد قابلتوجهی روبهرو شده است، یادآور شد: بازخوانی نقادانه مطالعات صورت گرفته درباره تمدن ایرانی، همچنین شناسایی و معرفی مطالعات ایران شناسانه توسط پژوهشگران و محققان از اهداف برگزاری نخستین همایش ملی ایرانشناسی استانها است و تلاش خواهد شد از آثار تألیف شده در تدوین دانشنامه جامع استان استفاده شود.
وی افزود: با توجه به ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی چهارمحال و بختیاری بهزودی همایش درون استانی با عنوان تاریخ، فرهنگ و هنر در استان برگزار خواهد شد تا زوایای دیگری از این ظرفیتها با کمک محققان و صاحبنظران در بستر علمی و پژوهشی معرفی و شناخته شود.
دبیر اجرایی همایش ملی ایرانشناسی استانها تصریح کرد: خروجی این همایش و دیگر همایشهای مشابه ایرانشناسی میتواند به غنای دانشگاههای استان منجر شود و فصل جدید از تحقیق و پژوهش را در استان باز کند.
به گزارش ایرنا، علیاصغر نوروزی بلداجی در این همایش در مقالهای با عنوان «معنا خوانی شیرهای سنگی در چهارمحال و بختیاری» علاوه بر بیان مطالبی درباره چگونگی شکلگیری شیرهای سنگی و آمیخته شدن آن با فرهنگ بومی و فولکلور منطقه بختیاری بر لزوم توجه به لایههای فرهنگی و اجتماعی و تغییرات نمادین شیر سنگی تأکید کرد.
حمید رضایی نیز با ارائه مقالهای با عنوان «دهقان سامانی، سخنور داستانپرداز چهارمحال و بختیاری» علاوه بر ارائه مطالبی در مورد زندگینامه این شاعر، مجموع آثار وی را معرفی کرد و گفت: منظومه «هزاردستان» دهقان سامانی با افزون بر ۵۲ هزار بیت، مفصلترین اثر این شاعر است که ذوق و طبع بلند وی را آشکار میکند.
«بررسی مضامین مذهبی در نقاشیهای امامزاده پیراحمد بنای دوره قاجار» عنوان مقالهای دیگری بود که معصومه طاهری در این همایش آن را برای مخاطبان ارائه کرد. طاهری در این مقاله با برشمردن شاخصههای نقاشیهای عامیانه این بنای مذهبی به ترسیم نوعی متفاوت از هنر تلفیقی نقاشی و بومی در این اثر پرداخت.
مریم قنبری عدیوی نیز در مقالهای با عنوان «بررسی ویژگیهای قالی دستباف عشایری» ویژگیها و تفاوتهای این دست بافته بختیاری را توضیح داد. همچنین مقاله « تحلیل نابرابری فضایی بهرهبرداری از مراتع، مورد مطالعه: جوامع عشایری استان چهارمحال و بختیاری» نیز توسط فرزاد محمودیان در همایش ایرانشناسی استانها بهصورت سخنرانی بیان شد.
نظر شما