محمود بنانژاد روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: اعمال برخی محدودیتهای مرتبط بحران کرونا و هزینههای اقدامات پیشگیرانه برای رعایت پروتکلهای بهداشتی علاوه بر رکود و تورم ناشی از وضعیت جاری، بر صنوف تحمیل شده و آنها را در فعالیت اقتصادی خود مستاصل کرده است
وی ادامه داد: بخشنامه مبتنی بر محدود کردن بخشودگی سهم کارفرما برای پرداخت بیمه در حوزه تامین اجتماعی نیز بسیاری از اصناف را از این تخفیفات محروم کرد لذا انتظار داریم این موضوع نیز مورد بازنگری قرار گیرد.
رییس اتاق اصناف مشهد بر لزوم بخشودگی مالیاتی صنوف آسیب دیده از بحران کرونا نیز تاکید و بیان کرد: انتظار میرود حداقل امسال برای ۱۴ رسته صنفی که بیشترین آسیب را از شیوع ویروس کرونا متحمل شدهاند، بخشودگی در مالیات از سوی دولت در نظر گرفته شود.
وی گفت: همچنین با وجود توقف فعالیت برخی از واحدهای صنفی در ایام شیوع کرونا، صاحبان این صنوف اقدام به تعدیل نیروی انسانی نکرده و ناگزیر به پرداخت حقوق کارکنان خود هستند.
بنانژاد در ادامه گفتگو با خبرنگار ایرنا ایجاد شهرکهای صنفی و خوشههای صنعتی را نیز یکی از سیاستهای کلی اتاق اصناف مشهد ذکر و بیان کرد: بخشنامه محیط زیستی مبنی بر شعاع ممنوعه و فاصله ۳۰ کیلومتری شهرکهای صنعتی غیردولتی با شهر نیز منجر به توقف کار تاسیس پنج شهرک صنفی در اطراف کلانشهر مشهد شده است.
وی افزود: این محدودیت بخشنامهای با مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی خراسان رضوی برای فعالیت پنج شهرک صنفی برداشته و زمینهساز فعالیت برخی صنوف مانند پروفیل، آجیل و خشکبار، جعبهسازی و فرشبافی شد.
رییس اتاق اصناف مشهد ادامه داد: تاکنون ۱۱ شهرک صنفی در مشهد ایجاد شده اما فعالیت شدن پنج شهرک دیگر نیازمند مساعدت مسوولان استانی برای صدور مجوزهای لازم و تخفیفات در هزینهها است.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در مورد تسهیلات حمایتی دولت برای اصناف، به خبرنگار ایرنا گفت: هفت هزار و ۶۶۸ فقره پرونده مربوط به صنوف متقاضی تسهیلات حمایتی دولت ویژه کسب و کارهای آسیبدیده از کرونا با اشتغال ۱۹ هزار نفر و تقاضای ۲۲۱ میلیارد تومان به بانکهای استان ارسال شده است.
علی غفوریمقدم افزود: تاکنون ۱۸۸ میلیارد تومان معادل ۸۵ درصد از کل تسهیلات درخواستی صنوف خراسان رضوی به آنها پرداخت شده است.
۲۱۸ هزار و ۶۷۸ واحد صنفی که ۱۶۵ هزار و ۸۰۷ واحد از میان آنها دارای پروانه کسب تولیدی، توزیعی، خدماتی و فنی هستند و نیز ۵۱۳ اتحادیه صنفی در سطح ۳۳ شهرستان استان خراسان رضوی وجود دارند.
۹۶ اتحادیه و ۱۰۵ هزار و ۶۰۷ واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی نیز در کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد استقرار دارند.
۴۸ درصد صنوف موجود در خراسان رضوی "توزیعی" بوده و فعالیت افزون بر ۱۸درصد آنها ارائه خدمات فنی است. ۱۷ درصد اصناف خراسان رضوی نیز در حوزه تولید و حدود ۱۶ درصد آنها در عرصه خدمات فعالیت دارند.
بر این اساس به ازای هر ۲۹ مصرفکننده در استان شش میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی یک واحد صنفی در شرایط عادی فعال است.
همچنین جمعیت صنفی خراسان رضوی ۹ درصد جمعیت صنفی کشور را تشکیل داده و سهم صنوف تولیدی این استان از کل بازار کشور ۲۲ درصد است.
نظر شما