رضا جمشیدی روز سهشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: براساس ماده ۲۷ برنامه ششم توسعه، سازمان برنامه و بودجه موظف است سالانه مطالعه توسعه روستایی و اشتغالزایی پنج هزار روستا در کشور را انجام دهد که سهمیه خراسان رضوی از این بخش انجام مطالعه سالانه ۳۲۹ روستا است که باید تا پایان سال ۱۴۰۰ و آخر برنامه ششم، هزار و ۶۴۵ روستا در استان مورد مطالعه قرار گیرد.
وی ادامه داد: این مطالعه طی چهار مرحله به صورت سال ۹۶ برای ۴۶۷ روستا، سال ۹۷ برای ۵۰۶ روستا، سال ۹۸ برای ۳۹۰ روستا و سال جاری برای ۳۷۷ روستا در خراسان رضوی انجام گرفته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: صرف نظر از مطالعه توسعه روستایی، این سازمان خود را مکلف کرد دهستانهای هر شهرستان را مورد مطالعه قرار دهد که شهرستانهای زاوه و باخرز از جمله شهرستانهایی در خراسان رضوی بودند که تا پایان سال گذشته همه دهستانهای آنها مورد مطالعه قرار گرفت و تا پایان امسال مطالعه دهستانهای ۱۲ شهرستان دیگر به اتمام میرسد.
وی افزود: پس از اتمام مطالعه دهستانهای باقیمانده خراسان رضوی تا پایان سال ۱۴۰۰، بسته به نظر شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان رضوی یک سند جامع شهرستانی برای همه شهرستانهای استان تهیه خواهد شد.
جمشیدی ادامه داد: مطالعه توسط جهاد دانشگاهی مشهد و گروهی متشکل از استادان دانشگاه فردوسی با همکاری کارشناسان دستگاه های اجرایی و کمک و مشارکت فرمانداران، بخشداران، دهیاران و افراد صاحب نظر در سطح میدانی انجام شده است.
وی در باره تدوین اسناد توسعه شهرستانها نیز گفت: به دلیل تقسیمات زیاد در استان، تعداد شهرستانهای خراسان رضوی افزایش یافته به طوری که تعداد آنها از ۱۵ شهرستان در سال ۱۳۸۳ به ۳۳ شهرستان در حال حاضر رسیده است و هیچ استانی در کشور چنین افزایشی در تعداد شهرستانها نداشته است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی افزود: اسناد توسعه شهرستانها بک بار در این سازمان بازنگری شده اما با توجه به تقسیمات کشوری و اهداف سند توسعه، ضرورت اصلاح و بازنگری این اسناد احساس شد که این مهم در دستور کار قرار گرفته و امید است در بهار سال آینده اسناد توسعه شهرستانها نیز به تایید شورای برنامه ریزی و توسعه استان برسد.
نظر شما