دکتر مسعود اصغری روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هاری یک بیماری واگیر خطرناک مشترک بین انسان و دام بوده که منشا ویروسی داشته و با فلج کردن سیستم اعصاب منجر به مرگ میشود اظهارداشت: پس از ابتلا و ظهور علائم این بیماری هیچگونه درمانی نداشته و دام مبتلا باید به روش صحیح و ایمن معدوم شود.
وی با بیان اینکه تنها راه پیشگیری از بیماری کشنده هاری واکسیناسیون صحیح و به موقع در برابر آن بوده افزود: آموزش صحیح و چهره به چهره دامداران و روستاییان از سوی کارشناسان بهداشتی دامپزشکی در خصوص راههای انتقال این بیماری به انسان حائز اهمیت است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از راههای انتقال بیماری هاری گزیده شدن توسط حیوان هار و تماس با بزاق و ترشحات آلوده دام مبتلا است.
وی خاطرنشان کرد: باتوجه به اهمیت بیماری هاری امکان انتقال آن به انسان و مرگ قطعی در صورت ابتلا پیشگیری از آن یک اولویت بوده و بر این اساس از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۱۰ هزار قلاده سگ صاحبدار، گله و چوپان در سیستان و بلوچستان در برابر این بیماری مایهکوبی شدهاند.
اصغری با بیان اینکه مردم در صورت گزیده شدن توسط دام مشکوک به هاری سریعا به مراکز درمانی مراجعه و اقدامات بهداشتی لازم را انجام دهند تاکید کرد: در صورت مراجعه به موقع و انجام اقدامات صحیح درمانی قبل از بروز علائم میتوان از مرگ حتمی پیشگیری کرد.
نظر شما