روابط عمومی پایگاه میراث جهانی تختجمشید سهشنبه ۱۹اسفندماه با اعلام این خبر به نقل از مدیر این پایگاه عنوان کرد: تختجمشید در کنار ارزشهای تاریخی از ظرفیتی زیستمحیطی و طبیعی نیز برخوردار است و باعنوان چشماندازی تاریخیـطبیعی شناخته میشود.
حمید فدایی افزود: این منطقه به دلیل واقع شدن در مجاورت رودهای پر آب کُر و سیوند و حاصلخیزی خاک شرایط ویژهای را برای دشت مرودشت در طول تاریخ در شکلگیری حوزه تمدنی آن رقم زده؛ بنابراین توجه ویژه به پهنه سبز این دشت تاریخی، حفاظت و بهرهگیری از آن در اقتصاد مبتنی بر گردشگری پایدار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه چند دهه قبل با کاشت گونههایی نظیر درختان کاج، پهنه سبزی ایجاد شده است، گفت: این جنگل مصنوعی به نام پردیس تختجمشید شناخته میشود.
مدیرپایگاه میراث جهانی تختجمشید اظهار کرد: در طول سالیان گذشته به دلیل کمتوجهی و عدم مراقبت صحیح و اصولی از این پهنه سبز، آسیبهایی گریبانگیر آن شده است، اما با مداخله بخش حقوقی، قسمت شایان توجهی از این پهنه سبز با آبیاری منظم و اقدامات مراقبتی نظیر دفع آفات، علفزنی، پاکنی و همچنین نهالکاری این موضوع نسبتاً مدیریت شده است.
فدایی با اشاره به لزوم بهرهبرداری هدفمند از این پهنه سبز در صنعت گردشگری ابراز امیدواری کرد بتوان بهزودی با تهیه بسته سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی، هم هزینههای نگهداری و حفاظت را کاهش داد و هم با برونسپاری و نظارت مناسب، این امکان را در در محور اختصاصی تختجمشید توسعه بخشید.
بهمن مردانی رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرودشت نیز در این مراسم، با تاکید بر اهمیت حفاظت از محیطزیست، بهویژه در محور ورودی تختجمشید، گفت: گرچه امروز به صورت نمادین حدود ۱۰۰ اصله نهال در این منطقه کاشته شده است، این فرهنگ باید در تمام بخشهای جامعه تعمیم داده شود و انتظار داریم گردشگران نیز با رویکردی مسئولانه با طبیعت برخورد کنند.
یادمان تاریخی تخت جمشید که متعلق به دوره هخامنشیان است یکی از آثار ثبت شده استان فارس در فهرست آثار جهانی است که در سال ۱۹۷۹ میلادی با شماره ۱۱۴ در سازمان جهانی علمی، فرهنگی ملل متحد (یونسکو) ثبت شد.
سلسله هخامنشیان از سال ۳۳۰ تا ۵۵۰ پیش از میلاد حکومت کردند.
مجموعه جهانی تخت جمشید در شهرستان مرودشت و در فاصله ۶۰ کیلومتری شمال شیراز واقع شده است.
نظر شما