مرتضی اشرفی سه شنبه شب در جمع خبرنگاران با بیان این که قادر به مدیریت تصمیمات جزیره ای سایر استانها در حوزه کالاهای اساسی نیستیم افزود: این در حالی است که ستاد تنظیم بازار کشور در راس سیاستگذاری در بازار قرار دارد و مرجع اصلی قیمتگذاری برای کالاهای اساسی است.
وی اضافه کرد: شیوع کرونا و تحریمهای اقتصادی باعث نوسان قیمتها شده است لذا تثبیت قیمتها یک موضوع ملی است و باید در سطح کل کشور اصلاح شود.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: زمانی که ستاد تنظیم بازار کشور قیمت مصوب هر کیلوگرم گوشت مرغ کشتار روز را ۲۰۴ هزار ریال اعلام می کند هیچ مرجعی در استان مجاز به افزایش قیمت گوشت مرغ نیست در غیر این صورت مشمول برخورد قانونی و تعزیراتی می شود.
اشرفی با بیان اینکه ۲ گمانه برای افزایش قیمت گوشت مرغ در کشور مطرح است افزود: نخستین گمانه این است با وجود جوجه ریزی مناسب، تولید گوشت مرغ دچار کمبود است و گمانه دیگر این است که مردم به هر دلیلی ذخیره سازی کرده و بیشتر از نیاز خود گوشت مرغ خریداری میکنند.
وی ادامه داد: هزار و ۷۰۰ مرغداری و ۱۴ کشتارگاه در خراسان رضوی وجود دارد و از سوی دیگر گوشت مرغ از استانهای دیگر به شیوه های مختلف قاچاق می شود که نظارت بر این موارد دشوار است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: از هفته قبل سه نفر از نمایندگان دستگاه های اجرایی در کشتارگاه ها مستقر شدند و روزانه ۲۰۰ کامیون مرغ کشتار روز به مراکز توزیع حمل می شود.
اشرفی افزود: از آنجا که دولت نهاده مرغدار را با ارز دولتی تامین می کند گوشت مرغ مشمول قیمتگذاری است و همه تلاش مسوولان این است که مشکل کنونی در بحث گوشت مرغ از بین برود.
استانهای دیگر مقصر اصلی
معاون بازرگانی و توسعه تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: باید پذیرفت زمانی که استانهای همجوار یا استانهای دیگر کشور مرغ زنده را به قیمت بالاتر از قیمت مصوب آن عرضه می کنند به طور قطع کنترل قیمت مرغ زنده در خراسان رضوی با قیمت ۱۴۴ هزار ریال دشوار است و انرژی زیادی از دستگاه های اجرایی می گیرد.
علی غفوری مقدم افزود: با هماهنگی دستگاه های اجرایی ذی مدخل، بازرسان در ۱۴ کشتارگاه استان مستقر و از توان زنجیره های تولید بهره گرفته شده است تا بتوان شبکه توزیع را به این زنجیره ها متصل کرد.
وی اظهار داشت: به منظور جلوگیری از گران فروشی، هم اکنون جهاد کشاورزی در تلاش است، مرغ زنده را به قیمت مصوب به دست کشتارکن برساند و کشتارکن نیز با قیمت مصوب آن را در اختیار شبکه توزیع قرار دهد.
مدیر کل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: از ابتدای امسال تا ۱۹ اسفندماه ۷۸۳ پرونده در خصوص گوشت مرغ وارد تعزیرات حکومتی استان شده که از این تعداد ۶۹۹ پرونده با محکومیت ۱۸۸ میلیارد ریال مختومه شده است.
مرتضی مدنی افزود: ۹۶ پرونده در خصوص گوشت مرغ نیز در تعزیرات حکومتی خراسان رضوی در دست بررسی است.
نظر شما