۲۰ اسفند ۱۳۹۹، ۱۶:۱۳
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84259695
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نماینده مجلس: تعامل مجلس و دولت راهگشای پیشبرد امور است

سنندج ‌‑ ایرنا - رییس مجمع نمایندگان کردستان گفت: دولت و مجلس شورای اسلامی برای عبور از برهه حساس کنونی نیازمند تعامل و همراهی بیشتری هستند و این نباید به معنای کوتاه آمدن مجلس از وظیفه نظارتی آن تلقی شود.

به گزارش ایرنا، محسن فتحی روز چهارشنبه در جلسه نهایی پیگیری و نظارت میدانی رییس مجلس شورای اسلامی و بازدید از طرح‌های عمرانی و شهرستان‌های کردستان با اشاره به کمبودهای استان در حوزه‌های مختلف که ناشی از بی توجهی دوران رژیم ستم شاهی و درگیری مستقیم با جنگ تحمیلی است، افزود: عزم نظام جمهوری اسلامی و دقت نظر رهبر معظم انقلاب و حاکمیت بر این است که این استان توسعه یابد و این مهم در اجرای طرح‌های مهم زیرساختی از جمله فرودگاه، راه آهن و توسعه کشاورزی و گردشگری مشخص است.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس باید با نگاه تبعیض آمیز مثبتی در ایفای نقش نظارتی و تخصیص اعتبار به کردستان زمینه تسریع در پیشرفت استان را فراهم کند، افزود: کمیته ویژه ای برای پیگیری و نظارت بر خواسته های مناطق کمتر توسعه یافته کشور ایجاد شود و علاوه بر آن بخشی از درآمدهای حاصل از مالیات در این مناطق به دهیاری‌ها و شهرداری ها اختصاص یابد تا مکانیزم توسعه مناطق کمتر برخوردار سرعت بگیرد.

 فتحی به فعالیت سه منطقه ویژه تجاری محصول محور در کشور اشاره کرد و افزود: کردستان هم قابلیت ایجاد یک منطقه ویژه محصول محور برای توت فرنگی را دارد  که امیدواریم این مهم محقق شود.

کردستان در انتظار گشایش اقتصادی

دیگر نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با اشاره آمار بالای بیکاری ومشاغل کاذب در استان اظهار داشت: این استان قابلیت‌های زیادی را در زمینه کشاورزی و دامپروری و گردشگری دارد که با وجود قول‌های بسیاری که از سوی دولت ارایه شده ولی در عمل کاری برای استان انجام نگرفته است.

سیدمهدی فرشادان افزود: پیام تاریخی رهبر معظم انقلاب مبنی بر فرهنگی بودن کردستان نباید به عنوان یک پوسته خالی تلقی شود و شکوفایی همه جانبه در سایه شکوفایی اقتصادی محقق می‌شود.

وی با قدردانی از کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی برای موافقت با افزایش ۱۰ هزار میلیارد ریالی اعتبار کردستان از محل بودجه محرومیت زدایی در بودجه سال ۱۴۰۰ گفت: کولبری از مشاغل سخت است و کولبران سخاوتمندترین انسان‌هایی هستند که باید در عمل به دادشان برسیم.

فرشادان خام فروشی را بلای جان معادن استان اعلام کرد و افزود: جواب مردم کردستان برای شرکت باشکوه در هر دوره از انتخابات نباید، وعده های سرخرمن باشد.

نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، جاده های نامناسب،  خودکشی و اعتیاد ( که معلول مسائل اقتصادی است) ورشکستگی صنایع و بنگاههای اقتصادی، نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی و عدم استفاده از ظرفیتهای گردشگری را از مشکلات عمده استان برشمرد.

سیاستگذاری فعلی پاسخگوی حل مشکل بیکاری نیست

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با اشاره به اینکه بیکاری مهمترین مساله حال حاضر کردستان است، گفت: با سیاستگذاری فعلی نمی شود معضل بیکاری را حل کرد.

پرویز اوسطی افزود: از گذشته غفلت و کم کاری صورت گرفته است و اشتغال در استان به حد لازم نرسیده است و لذا باید برای آن راهکار تاثیرگذاری اتخاذ شود.

وی در ادامه به مشکلات حوزه انتخابی خود پرداخت و گفت: دشت‌های قروه و دهگلان قطب کشاورزی استان و با کسری مخزن ۷۰۰ میلیون مترمکعبی مواجه است که اگر برای آن چاره اندیشی نشود، در آینده نه چندان دور به کویر خشک و بی حاصل تبدیل می شود.

اوسطی جاده‌های دسترسی به معادن را از دیگر معضلات این شهرستان‌ها اعلام کرد و گفت: ۱۰۰ کیلومتر از این جاده ها در ۲ شهرستان قروه و دهگلان وجود دارد که به سختی باید از آن عبور کرد و این در حالی است که هیچ درآمدی از معادن عاید مردم منطقه نمی شود.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره اینکه ۶۰درصد روستاهای این شهرستان‌ها فاقد طرح هادی است اضافه کرد: حدود ۴۰ درصد راههای اصلی و فرعی هم تخریب شده  و نیازمند بهسازی است.

لزوم تسریع در تامین آب برای قروه و دهگلان، تکمیل شهرکهای صنعتی شماره ۴ قروه و سریش آباد، تسریع در زنجیره فولاد و صنایع لاستیک بارز و رازی، برقرسانی به ۴۱۷ حلقه چاه فاقد برق در دشت‌های کشاورزی، احداث ۱۶۵ کلاس درس و بهسازی ۲۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار از دیگر مطالبات نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی بود.

وی افزود: ۱۰۰ هزار تن سیب زمینی کشاورزان در انبارها در حال پوسیدن است و باید فکری به حال آن کرد.

مجلس تسهیل‌گر مسیر دولت است

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی هم گفت: مجلس شورای اسلامی و نمایندگان تسهیل گر کار دولت هستند وهمکاری و همراهی نمایندگان با دولت زمینه استفاده مناسب از ظرفیت‌های اعتباری را فراهم می کند.

بهزاد رحیمی با بیان اینکه کولبری در کردستان از روزی ناچاری است و انتخابی آگاهانه نیست که مردم به آن روی بیاورند اضافه کرد: واردات 100 قلم کالا توسط کولبرها از کارهای مهم دولت برای حمایت از این قشر بوده که اجرای آن در کردستان زیاد موفق نبود و دیگر استانها سود آن را بردند و از سوی دیگر هم اکنون اجرای آن درگیر بروکراسی و پیچیدگی اداری شده است .

وی خواستار اختصاص مشوق‌های سرمایه گذاری ویژه در کردستان شد و گفت: تسهیل گری بانگی و صادراتی باعث می شود تا با رشد سرمایه گذاری و اشتغال، زمینه رفع کولبری زودتر حاصل شود.

اعتبار و مدیریت ویژه برای رفع بیکاری

نمیانده مردم مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی هم معضل بیکاری جوانان تحصیلکرده را یادآور شد و گفت: این مساله نیازمند اعتبار و مدیریت ویژه است.

شیوا قاسمی پور افزود: مرزنشینان کردستانی نیازمند توجه بیشتری هستند چرا که با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کنند.

وی تسریع در اتمام جاده مریوان - سنندج ، دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان، استفاده از کردستانی ها در مدیریت کلان کشوری، حمایت از طرحهای توسعه باغات، اجرای فاز ۲ پرورش ماهی در سروآباد، اماندهی مرز باشماق، و تایید منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان را از خواسته های اصلی مردم استان اعلام کرد.

سفر محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی به استان کردستان با هدف بازدید و نظارت میدانی بر حوزه‌های انتخابیه استان کردستان، بررسی مشکلات این مناطق و پیگیری مطالبات مردم انجام می شود. در این بازدید میدانی نمایندگان مجمع استان کردستان و مسوولان اجرایی استان، رییس مجلس شورای اسلامی را همراهی می‌کنند.

در این سفر ۲ روزه رییس مجلس شورای اسلامی به برخی از شهرهای کردستان همچون سقز، مریوان، بیجار، قروه و سنندج می‌رود و ضمن بازدید از این شهرستان‌ها در جریان آخرین وضعیت پروژه‌های این استان قرار ‌گرفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha