به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه فایننشال تایمز، کاهش شدید تولد نوزادان در ۹ ماه گذشته یا بیشتر در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا رقمی چشمگیر گزارش شده است.
مرکز ملی آمار فرانسه یکی از اولین مراکز برای انتشار آمار متولدین ماه ژانویه (دی) یعنی ۹ ماه پس از زمانی بود که این کشور اولین قرنطینه کرونایی را اعمال کرد.
آمار نشان از کاهش نرخ زاد و ولد در این ماه دارد به طوری که ۵۳ هزار و ۹۰۰ تولد برای این ماه در فرانسه ثبت شده که ۱۳ درصد کمتر از آمار ژانویه ۲۰۲۰ است.
برای فرانسه که به لحاظ سنتی بالاترین نرخ باروری در میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را دارد، این مساله نمایانگر بیشترین کاهش زاد و ولد است.
نرخ زاد و ولد در فرانسه همچنین ۷ درصد در ماه قبل از آن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته و مجموع نوزادان متولد شده در فرانسه در سال گذشته را به ۷۳۵ هزار نفر رسانده که پایین ترین رقم از زمان پایان جنگ جهانی دوم است.
«آنی سولاز» کارشناس موسسه ملی مطالعات جمعیت شناختی فرانسه گفت: تخیلات زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه وقتی زوج ها در خانه اند، فرزندان بیشتری خواهند داشت. اما این چیزی شبیه یک دیدگاه غیرواقعی و گول زننده است.
وی افزود: در واقع، هستند کسانی که بودن با هم را در تمام مدت، سخت می یابند.
داده های اولیه همچنین از کاهش شدید نرخ زاد و ولد در اسپانیا و ایتالیا حکایت دارد، دو کشوری که با چالش جمعیت سالمند مواجه هستند. شواهد موجود به روند مشابهی در انگلیس و آمریکا اشاره دارد.
براساس این گزارش، کاهش زاد و ولد در اقتصادهای صنعتی در پی یک همه گیری یا بحران اقتصادی، معمولا برای جمعیت شناسان تعجب آور نیست.
والدین بالقوه به طور معمول نگران امنیت شغلی و توانایی خود برای حمایت از فرزندانشان هستند.
ایتالیا اولین کشور اروپایی که بحران کرونا را تجربه کرد، در ماه دسامبر ۲۰۲۰ (آذر) یعنی ۹ ماه پس از اعمال قرنطینه سراسری در این کشور، ۲۱.۶ درصد تولد کمتری را در مقایسه با ماه مشابه در سال قبل از آن به ثبت رساند.
در مجموع برای سال ۲۰۲۰ در ایتالیا، حدود ۴۰۰ هزار تولد گزارش شد که از رقم ۴۲۰ هزار تولد در سال قبل از آن کمتر بود، در حالی که این کشور رقم ۶۴۷ هزار مرگ را به ثبت رساند.
این کاهش میزان زاد و ولد به کاهش آمار ازدواج ربط داده شده که به میزان بیش از ۵۰ درصد در ۱۰ ماه نخست سال گذشته اعلام شده است. این بدان معناست که زوج ها قبل از آنکه قادر به برگزاری مراسم عروسی باشند، به میزان کمتری درجهت فرزندآوری تلاش می کنند.
فرانسه نیز ازدواج های کمتری را در سال گذشته به ثبت رساند. این رقم ۳۴ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بود که دلیل آن تا حد زیادی ممنوع شدن برگزاری مراسم عروسی در وهله اول و سپس اعمال محدودیت بر شمار میهمانان شرکت کننده در مراسم عروسی در مرحله بعد بوده است.
تولدهای ثبت شده در اسپانیا در نتیجه همه گیری کاهش یافته، اگرچه مشکل ثبت تولد در اوج بحران ممکن است بر موثق بودن آمار دقیق ماهیانه تاثیرگذار باشد.
این در حالی است که همه گیری منجر به افزایش زاد و ولد در فیلیپین شده، به طوری که سازمان ملل هشدار داده است که دشواری دسترسی به داروهای جلوگیری از بارداری و توجهات پزشکی منتهی به افزایش بارداری های ناخواسته و مرگ و میر در زمان زایمان شده است.
همچنین شواهدی وجود دارد که برخی کشورهای واقع در شمال اروپا یا تحت تاثیر کاهش زاد و ولد قرار نگرفته اند و یا ممکن است مسیر برعکس آنچه را در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا گزارش شد، تجربه کرده باشند.
سوئد ۶.۴ درصد کاهش تولد در ماه ژانویه را ثبت کرد، اما هلند و فنلاند از افزایش جزئی در تولدهای جدید در این ماه خبر دادند.
کووید – ۱۹ کشورهای اسکاندیناوی و بخش هایی از شمال اروپا را به میزان کشورهای دیگر هدف قرار نداد و این مساله، چرایی بیشتر بودن نرخ زاد و ولد در این کشورها را توضیح می دهد.
حال پرسش این است که آیا کاهش زاد و ولد در کشورهای متاثر از کرونا، تلنگری موقتی است یا روندی است که ادامه خواهد یافت.
نظر شما