سیدکمال الدین میرجعفریان روز پنجشنبه در حاشیه نشست کارگروه بازآفرینی شهری در مشهد طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اراضی که متعلق به آستان قدس رضوی، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی است به منظور ایجاد زیرساختهای آموزشی، بهداشتی، درمانی، ورزشی و تفریحی، مذهبی و فرهنگی، هنرآموزی و کسب و کار، انتظامی و امنیتی استفاده میشود.
وی ادامه داد: تاکنون برخی طرحهای آموزشی، بهداشتی و درمانی و ورزشی در این پهنه اجرا شده و دیروز نیز به مناسبت عید مبعث ساخت یک مرکز فنی و حرفه ای در زمینی به مساحت پنج هزار مترمربع آغاز شد که طبق دستور استاندار خراسان رضوی در هر هشت پهنه هدف بازآفرینی شهری در حاشیه شهر مشهد یک مرکز فنی و حرفه ای ایجاد خواهد شد.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن، یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر در بافتهای نارآمد شهری مشهد ساکن هستند، هشت منطقه از ۱۳ منطقه شهرداری مشهد دارای بافت فرسوده است که دارای سرانه های پایین درمانی، آموزشی، فضای سبز، مسکونی و ورزشی است.
وی افزود: با اقدامات استاندار خراسان رضوی تاکنون تمرکز خاصی بر روی حاشیه شهر مشهد انجام شده و به نظر می رسد بیش از ۷۰۰ طرح بزرگ با اعتبار بیش از هفت هزار میلیارد تومان در این منطقه قابلیت اجرا داشته باشد.
از ۸۱ شهر خراسان رضوی ۳۱ شهر دارای محلات هدف بازآفرینی است که مشتمل بر ۱۱۷ محله و ۹ هزار و ۲۰۲ هکتار است. در این تعداد شهر ۱.۷ میلیون نفر در محلات هدف بازآفرینی شهری زندگی میکنند.
سهم خراسان رضوی ۶.۵ درصد از سطح محلات و ۸۲ دهم درصد از جمعیت محلات هدف بازآفرینی در کشور است. ۶ شهر خراسان رضوی دارای سکونتگاه های غیررسمی به میزان پنج هزار و ۶۰۰ هکتار، ۳۰ شهر استان چهار هزار و ۹۰۰ هکتار بافت فرسوده و ۱۹ شهر به میزان چهار هزار و ۳۰۰ هکتار بافت تاریخی دارند.
نظر شما