پروتکلهای بهداشتی در ایام نوروز تشدید میشود
وزیر کشور بابیان اینکه پروتکلهای بهداشتی در ایام نوروز تشدید میشود، گفت: برپایی چادرهای مسافرتی در بوستانها و کنار خیابان و استفاده از مدارس و خانههای شخصی که مورد اطمینان نیست برای اسکان در ایام نوروز ممنوع است.
عبدالرضا رحمانی فضلی هفته گذشته در پایان سفر خود به قم در گفتوگو با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی شرایط سفرهای نوروزی، اظهار داشت: ستاد ملی مبارزه با کرونا در این زمینه مصوبه دارد و ما نیز تابع آن هستیم.
وزیر کشور همچنین با اشاره به وضعیت کرونا در قم گفت: در حرم حضرت معصومه (س) که مشرف شدم، دیدم که فضای بسیار خوبی است و پروتکلها کاملا رعایت میشود برای همین روند بیماری در قم نیز یک روند قابل قبول و خوبی است.
رنگ آبی قم نباید موجب غفلت از کرونا شود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم، ضمن هشدار نسبت به عادی انگاری شرایط در این استان گفت: اگرچه رنگ این استان از نظر شیوع کرونا آبی است ولی نباید این موضوع موجب غفلت از کرونا و نادیده گرفتن دستورالعملهای بهداشتی شود.
محمدرضا قدیر در جلسه ستاد سلامت نوروزی این دانشگاه با اشاره به ضرورت رعایت شیوهنامههای بهداشتی در هفتههای آخر سال و ایام تعطیلات نوروز، ادامه داد: باید مراقبتهای بهداشتی و نظارتی استان تشدید شود تا کرونا بار دیگر ما را غافلگیر نکند.
وی با بیان اینکه میانگین ابتلا به ویروس کرونا در محیط زیادتر شده است، گفت: میانگین تستهای مثبت کرونا در این استان طی هفتههای اخیر با شیب ملایم در حال افزایش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: یکی از سیاستهای این دانشگاه رهگیری بیماران است که برای تحقق این هدفگذاری، میزان تستها در سطح استان به حدود ۹۰۰ تست در روز افزایش داده شده است.
دستورالعملهای بهداشتی در ایام پایانی سال مورد توجه قرار گیرد
معاون سیاسی امنیتی استانداری قم وضعیت کرونایی قم را به لحاظ آمار آزمایشهای مثبت، مراجعان، مبتلایان، بستریها و فوتیها دارای یک شیب ملایم متمایل به تند دانست و گفت: این شرایط کماکان حکایت از لزوم مراقبت، کنترل و رعایت جدی دستورالعملها در این استان بهویژه در ایام پایانی سال دارد.
بیژن سلیمانپور هفته گذشته در جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم، اظهار داشت: با توجه به شرایط پایان سال و مناسبتهایی که پیش رو داریم باید تلاش رسانهای و اطلاعرسانی را بیشتر کنیم و در دام عادی انگاری گرفتار نشویم.
وی خاطرنشان کرد: قم با توجه به ظرفیتهای خاصی که از نظر مذهبی، گردشگری و ویژگیهای منحصر به فردی نیز که از نظر جغرافیایی دارد همهساله در تقویم ایام پایانی سال مقصد مسافران و گردشگران زیادی است از این منظر در لیست اولویتهای ستاد ملی مبارزه با کرونا بوده است.
وی ادامه داد:چندین هفته است که به دلیل نزدیک شدن به تعطیلات پایان سال، در شهر قم نیز در کنار حدود هشت شهر دیگر کشور که گردشگر پذیر هستند ورود خودروهای غیربومی ممنوع شده است.
معاون استاندار قم گفت: پیشبینی میشود که در روزهای آینده بهویژه ایام نوروز برای این شهرها که احتمالا قم نیز جزء آنها باشد ستاد ملی تصمیمهای جدیتری بگیرد، بنابراین از مردم تقاضا میکنیم با همکاری و رعایت دقیق و تثبیت شرایط فعلی و حفظ دستاوردهایی که تاکنون در زمینه مبارزه با کرونا داشتیم کمک کنند تا مجبور به تشدید ممنوعیتها و محدودیتها در قم نباشیم.
رکوردزنی نمونهگیری کرونا توسط مرکز بهداشت قم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: روز گذشته هفدهم اسفندماه، با نمونهگیری از ٨۵۶ نفر از مردم قم، رکورد نمونهگیری کرونا در استان شکست.
سیامک محبی در این زمینه افزود: کارشناسان مرکز بهداشت قم در قالب تیمهای مراقبتی طرح شهید حاج قاسم سلیمانی روز گذشته، ۶٠٠ مورد نمونهگیری و تست سریع کووید١٩ انجام دادند که ٨١ مورد از نمونهگیریها در مراکز تجمعی استان انجام شده است.
وی اضافه کرد: مراکز ٩ گانه درمان سرپایی کرونای مرکز بهداشت نیز از ٢۵۶ نفر نمونهگیری و تست از طریق «پی سی آر» انجام دادند تا مرکز بهداشت در مجموع روز گذشته به رکورد ٨۵۶ مورد نمونهگیری دست یابد.
تاکید بر ادامه هشدارها تا ریشهکنی کامل ویروس کرونا در قم
در چهلمین جلسه شورای اطلاعرسانی استان قم که روز دوشنبه هفته گذشته با هدف بررسی آخرین وضعیت ویروس کرونا در این استان ترتیب یافت، بر ادامه هشدارها تا ریشهکنی کامل این ویروس تاکید شد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم در این جلسه گفت: کماکان بر حجم، کمیت، کیفیت و اثربخشی اطلاعرسانی در خصوص پیشگیری، کنترل و مدیریت بیماری کرونا اصرار و تاکید داریم و تا زمانی که این ویروس بهطور کامل ریشهکن نشده باید بیشتر به اطلاعرسانی بپردازیم.
بیژن سلیمانپور افزود: مردم میتوانند با رعایت مسائل بهداشتی، محدودیتها را کاهش دهند، ولی در غیراینصورت ممنوعیتها و محدودیتها تشدید میشود.
وی تاکید کرد: مسئولان و اصحاب رسانه باید نسبت به تغییر باورها و توصیه به رعایت پروتکلهای بهداشتی تلاش بیشتری کنند.
وی اضافه کرد: طبق مصوبه ستاد ملی کرونا سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است و سفر به شهرهای زرد و آبی نیز باید با رعایت دستورالعملهای بهداشتی باشد.
سلیمانپور با ابراز نگرانی از افزایش سفر به قم در عید نوروز، ادامه داد: رسانهها باید در روزهای پایانی سال هشدار لازم برای جلوگیری از سفر به قم انجام دهند تا نتایج خوبی دریافت شود.
وی با تقدیر از اجرای طرح شهید سلیمانی، گفت: این طرح با شناسایی افراد بیمار بهویژه ناقلان بدون علامت کمک بزرگی به کاهش بیماری و هزینههای بخش بهداشت و درمان کرد.
وی افزود: طرح شهید سلیمانی در استان قم به کنترل و تثبیت شرایط کمک جدی کرد و تاثیر چشمگیری بر درمان افراد قبل از وخیمتر شدن شرایطشان داشت.
تعطیلی آرامستانهای قم در پنجشنبه آخر سال
مدیرکل مدیریت بحران قم نیز گفت: مسافرت به شهرهای نارنجی و قرمز کرونایی و بالعکس ممنوع است و به ترتیب ۵۰۰ هزار و یکمیلیون تومان جریمه دارد.
محسن اوروجی افزود: اجرای دستورالعملهای بهداشتی در شهرهای مقصد گردشگری از جمله قم الزامی است و باید با تشویق مردم به رعایت این دستورات بتوانیم شرایط را حفظ کنیم و تا پایان کرونا، شرایط آبی داشته باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به احتمال گسترش شیوع ویروس کرونا در تعطیلات عید نوروز، رسانهها بهگونهای اطلاعرسانی کنند تا سفرها به حداقل برسد تا پس از پایان تعطیلات روزهای ناخوش نداشته باشیم.
۴۰ درصد افراد با تستهای مثبت کرونا سابقه حضور در تالارها دارند
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این جلسه گفت: آمار بستری بیماران مبتلا به کرونا در استان روزانه تا ۲۵ نفر افزایش یافته و آمار مراجعه به مراکز درمانی با علائم کرونا نیز روزانه حدود ۳۵ نفر است و این آمار شاید بیانگر اوجگیری مجدد بیماری و شروع پیک چهارم در استان باشد.
سید هاشم صدر با اشاره به افزایش تستهای مثبت کرونا در قم، افزود: پنج مورد بیماری کرونای جهشیافته در استان شناسایی شده که سه نفرشان در تالارها حضور داشتهاند و این مساله نشاندهنده تاثیر حضور در تجمع در ابتلای افراد به بیماری است.
وی اضافه کرد: ۴۰ درصد افراد با تستهای مثبت کرونا سابقه حضور در تالارها دارند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تجمعات منجربه افزایش شیوع کرونا میشود، باید رسانهها به نحوی اطلاعرسانی نمایند تا تردد کمتری در سطح شهر داشته باشند.
افزایش تعداد کودکان مبتلا به ویروس کرونا هشداری برای شیوع کرونای انگلیسی است
مدیرگروه آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت قم نیز گفت: افزایش تعداد کودکان مبتلا به ویروس کرونا هشداری برای شیوع کرونای انگلیسی است و اصحاب رسانه باید با افزایش هشدارها، حساسیت مردم را افزایش دهند.
محمدتقی سلطانی با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی، افزود: ۱۱ هزار و ۶۴۹ نفر که در تماس با موارد مثبت بودهاند، در این طرح رهگیری شدهاند؛ از تعداد پنج هزار و ۶۴۴ نفر تست کرونا گرفته شده که تست ۲۸۰ نفر از آنها مثبت بوده است.
به گفته وی، بعضی از این افراد یا علائم نداشته و یا علائم خفیف داشته و از بیماری خبر نداشتند.
وی خاطرنشان کرد: پیشبینی میکردیم که در هفته سوم بهمنماه مجددا شاهد پیک چهارم شیوع کرونا باشیم، ولی به دلیل اقدام جمعی و کار تیمی بین گروههای بسیجی، هلالاحمر، سپاه و مرکز بهداشت در طرح شهید سلیمانی، همچنان وضعیت قم آبی است.
سلطانی تصریح کرد: هر زمان عادی انگاری اتفاق افتاده و محدودیتها برداشته شده مجددا چند هفته بعد با پیک شدید و آمار بالا مواجه شدیم و هر زمان دستورالعملها رعایت و محدودیتها اجرایی شده، شاهد کاهش آمار بیماری و حتی صفر شدن موارد فوتی بودیم.
وی گفت: در این طرح ۸۴ هزار و ۵۸۶ بازدید انجام شده که ۱۱ هزار و ۱۹۹ اخطار کتبی صادر و ۱۴۹ مورد نیز پلمب شده است.
وی افزود: ۹ هزار و ۴۵۴ بسته معیشتی، سه هزار و ۶۳۰ مورد بسته بهداشتی و حدود یک میلیارد تومان کمکهزینه بین نیازمندان در قالب طرح شهید سلیمانی توزیع شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز گفت: اگر طرح شهید سلیمانی نبود، ممکن بود مشکلات متعددی دامنگیر جامعه شود.
سید موسی حسینی کاشانی افزود: رسانههای استان با تولیدات خبری هشدارهای و اطلاعرسانیهای لازم در زمینه لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی را انجام میدهند و مورد حمایت اداره کل ارشاد هستند.
محدودیتهای کرونایی تردد شبانه خودروها همچنان پابرجاست
رئیس پلیس راهور قم از اعلام جزئیات محدودیتهای تردد وسایل نقلیه برابر مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد و تاکید کرد: محدودیتهای کرونایی در خصوص تردد شبانه خودروها در این استان همچنان پابرجاست.
سرهنگ غلامرضا صدفی با اعلام این خبر اظهار داشت: روزهای پایانی سال را پیش رو داریم و به رسم سنت دیرینه، هرساله مردم این روزها در حال تدارک برای ایام عید نوروز میباشند.
وی ادامه داد: از مردم قدرشناس استان میخواهیم که با توجه به شرایط فعلی و بنا به توصیه و تاکید پزشکان و متولیان امر بهداشت و درمان، از ترددهای غیرضروری پرهیز و برای سفرهای نوروزی برنامهریزی نکنند.
وی افزود: محدودیت تردد شبانه خودروها در شهرها از ساعت ۹ شب تا ۳ صبح همچنان ادامه دارد و هم استانیهای گرامی در این ساعات در سطح شهرها تردد نکنند.
این مقام انتظامی خاطرنشان کرد: پلیس موظف به کنترل ترددها است و در صورت مواجهه با تخلف و تمرد از این محدودیتها، جریمه پیشبینی شده برای خودروهای متخلف اعمال خواهد شد.
رئیس پلیس راهور استان در خاتمه یادآور شد: با رانندگانی که اصرار به تخلف داشته باشند و با سهلانگاری خود موجب تهدید سلامت عمومی شوند با جدیت برخورد خواهد شد.
بستری کودکان مشکوک به کرونا در قم افزایش یافته است
رئیس بیمارستان حضرت معصومه(س) قم، گفت: متاسفانه در روزهای اخیر شاهد این هستیم که میزان مراجعه کودکان با علائم کرونا در بیمارستان رو به افزایش است.
جواد تفرجی در این خصوص بیان کرد: در حال حاضر ۲۵ بیمار کودک مشکوک به کرونا در بیمارستان بستری هستند که تستها از آنها انجام و در حال خدماتدهی به این عزیزان هستیم.
وی تصریح کرد: در بین کودکان، چند نوزاد نیز وجود دارد که البته حال عمومی تمامی کودکان بستری خوب است اما باید مراقب باشیم و بدانیم که کودکان ما را خطر تهدید میکند.
رئیس بیمارستان حضرت معصومه(س) گفت: استفاده از ماسک و رعایت دستورات بهداشتی برای کودکان و عدم حضور آنها در تجمعات امری ضروری است و نباید از این موضوع غفلت کنیم.
کرونا در قم در حال گسترش است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گفت: متاسفانه وضعیت کرونا در قم در حال گسترش بوده و از سوی دیگر توجه نکردن به مباحث بهداشتی توسط برخی از همشهریان را نیز شاهد هستیم.
محمدرضا قدیر در جلسه کمیته واکنش سریع در برابر کرونای این دانشگاه اظهار داشت: ۴۰ درصد آزمایش کرونا که در هفته گذشته در قم مثبت شدند مربوط به افرادی بود که در تالارها در مراسم عزا و یا عروسی شرکت کرده بودند.
وی گفت: آزمایشهای روزانه ما در حال افزایش است و در برخی از روزها تا حدود ۸۰۰ آزمایش کووید ۱۹ بهصورت روزانه در قم انجام میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: متاسفانه برخی از مناطق قم از جمله شهرک پردیسان، شهرک قدس، باجک ۲ و ۳، گلزار شهدا، شهرک امام حسن(ع) و شیخآباد بروز بیماری بالاتر بوده و باید همشهریان نهایت دقت را در خصوص رعایت دستورات بهداشتی داشته باشند.
مدارس و اماکن دولتی قم در نوروز ۱۴۰۰ پذیرش مسافر ندارند
استاندار قم با اشاره به محدودیتهای اعمال شده برای شهرهایی که در ایام نوروز مقصد سفر هستند گفت: مدارس و ادارههای دولتی قم در ایام نوروز ۱۴۰۰ پذیرش مسافر نخواهند داشت.
بهرام سرمست در پایان جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا که بهصورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود در گفت و با خبرنگاران، اظهار داشت: در این جلسه در خصوص سفرهای نوروزی بحث و بررسی شد و بر اساس مصوبهای که به تصویب رسید سفر به شهرهای قرمز و نارنجی ممنوع است.
وی افزود: همچنین برای شهرها و استانهایی مانند قم که مقصد سفر و مسافرپذیر هستند نیز قرار شد یک محدودیتهایی اعلام، و نظارتها تشدید شود و در عین حال اماکن دولتی و مدارس نیز پذیرش برای میهمانان نخواهند داشت.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در خوزستان موضوع شیوع بیماری و جهش ویروس از نوع انگلیسی تشدید شده و وضعیت قرمز است برای درگیر نشدن سایر استانها با این بیماری، نظارتها بر اعمال پروتکلها در همه کشور تشدید خواهد شد.
استاندار قم همچنین یادآور شد: نظارتها بر اعمال قانون ممنوعیت تردد خودروها از ساعت ۲۱ تا ۳ بامداد نیز بیش از گذشته افزایش پیدا میکند تا از دورهمیها کاسته شود.
سرمست در پایان تصریح کرد: مردم برای اینکه ایام عید را به سلامت پشت سربگذاریم و گرفتار موج چهارم کرونا نشویم بیشترین همکاری و مساعدت را با مسئولان داشته باشند.
«با اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت شیوع ویروس کرونا در استان قم از ۱۵ دی از وضعیت قرمز به نارنجی، در ۶ دی از نارنجی به زرد و در ۲۰ دیماه جاری از زرد به «آبی» تغییر کرده است.»
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید-۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی از جمله راههای انتقال آن است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
وخیم بودن وضعیت ۱۰ نفر از بیماران کرونایی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه ۱۳۱ بیمار کرونایی در این استان بستری هستند، گفت: وضعیت ۱۰ نفر از این بیماران وخیم است.
محمدرضا قدیر آخرین وضعیت از مبتلایان به کووید۱۹ در قم را مورد توجه قرار داد و افزود: در ۲۴ ساعت منتهی به بیست و دوم اسفندماه ۹۹، ۴۳ نفر با علائم مشکوک به کرونا در مراکز درمانی پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه از این بین ۲۹ نفر در بیمارستان بستری شدند و ۳۲ نفر نیز با بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوت کرونا مثبت در این استان ثبت نشده است.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، میتوانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخآباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبهچی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.
نظر شما