«محمد مددی» روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در طرح بازرسی ویژه نوروز ترازوهای صنوف عرضه مواد غذایی و پروتئینی، شیرینی و شکلات و آجیل سنجش و ارزیابی میشود.
وی تاکید کرد: رصد وزن ها و مقیاسها با حقوق و منافع مصرفکنندگان ارتباط مستقیم دارد و علاوه بر واحدهای صنفی با اولویت، ترازوهای سیار مورد استفاده دستفروشان نیز مورد سنجش قرار میگیرد.
مدیرکل استاندارد استان همدان به کالیبراسیون پنج هزار و ۵۰۵ ترازوی سبک مورد استفاده در شبکه داد و ستد عمومی استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: این آزمون ها به صورت دوره ای و مستمر انجام میشود.
او خاطرنشان کرد: فرآیند سنجش و آزمون دستگاه های توزین سبک و سنگین توسط آزمایشگاه های سیار وابسته به سازمان استاندارد انجام و در صورت شناسایی نقص و مشکل، دستگاه به صورت موقت تا برطرف کردن ایرادهای اعلام شده از چرخه ارائه خدمات خارج میشود.
مددی با بیان اینکه به روی دستگاه های توزین پس از کالیبراسیون برچسبی حاوی نام وسیله، شماره شناسایی، تاریخ و انقضای آزمون و علامت استاندارد درج می شود، از شهروندان خواست برای حفظ حقوق خود و اطمینان از صحت عملکرد وسایل توزین به وجود این برچسب توجه کنند.
مدیرکل استاندارد استان همدان همچنین به رصد بازار از حیث اجناس تقلبی و غیراستاندارد اشاره کرد و افزود: در راستای حمایت از مصرف کنندگان تمام کالاهای بدون علامت استاندارد از این از واحدهای صنفی جمع آوری و تذکرهای لازم به فروشندگان برای خریداری اجناس دارای نشان استاندارد از عمده فروشیها و کارخانهها داده میشود.
به گفته وی فروش کالاهای مشمول استاندارد اجباری، بدون این نشان جرم محسوب میشود و بر اساس قانون فروشندگان متخلف به تعزیرات حکومتی و صنایع تولیدکننده این محصولات برای پیگیری جرائم خود به دادگستری معرفی میشوند.
مددی تصریح کرد: در جریان رصد بازار از ابتدای سال یک هزار و ۶۱۳ مورد از اجناس عرضه شده در صنوف مختلف استان برای آزمون نمونه برداری شده است.
او به مصرف کنندگان توصیه کرد: برای بررسی اصالت علامت استاندارد کالای خریداری شده می توانند کد ده رقمی زیر علامت استاندارد را به سامانه ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کرده و از این طریق از ویژگی هایی نظیر نام کارخانه، آدرس محل تولید محصول و اعتبار پروانه استاندارد محل تولید محصول آگاه شوند.
۶۱۰ محصول دارای پروانه نشان استاندارد در استان همدان تولید میشود.
نظر شما