صندوق پژوهش فن‌آور در آذربایجان‌غربی فعال می‌شود

ارومیه- ایرنا- رییس پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی گفت: صندوق پژوهش فن‌آور برای استفاده شرکت‌های مستقر در این پارک از سال آینده در این استان فعال می‌شود.

 علی‌محمد نیکبخت روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: این صندوق به عنوان یک صندوق ریسک پذیر در برخی از استان‌های کشور فعال بود که در آذربایجان‌غربی نیز از سال جدید فعال شده و نقش بسزایی در حمایت از شرکت‌های فن آور ایفا خواهد کرد.

وی افزود: میزان درآمدزایی شرکت‌های دانش بنیان فعال در این استان طی سال جاری به بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

رییس پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی با بیان اینکه هم اکنون ۱۲۰ شرکت فن آور در آذربایجان‌غربی فعال است، افزود: در حال حاضر بیش از ۶۴۰ نفر در این شرکت‌ها اشتغال دارند.

وی ادامه داد: هم اکنون تعداد شرکت‌های دانش بنیان آذربایجان‌غربی به ۳۴ شرکت رسیده است که شیب رشد مناسبی دارد.

نیکبخت با بیان اینکه با این آمار تعداد شرکت‌های دانش بنیان فعال در آذربایجان‌غربی در دوره دولت تدبیر و امید بیش از هفت برابر افزایش یافته است، اظهار داشت: تولیدات این شرکت‌ها در زمینه‌های برق و الکترونیک، صنعت ساختمانی، کشاورزی، تولید و اتوماسیون، شیمی و پلیمر، اکوتوریسم منابع طبیعی و محیط زیست و انرژی‌های نوین زیست فناوری است.

پارک‌های علم و فن آوری قوانین مناطق آزاد را دارند

وی با اشاره بخشی از قانون مبنی بر اینکه پارک‌های علم و فن آوری قوانین مناطق آزاد را دارند، گفت: هرآنچه به عنوان قوانین کار و مالیات در مناطق آزاد حاکم است، پارک‌های علم و فن آوری نیز از آن بهره مند هستند.

رییس پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی در پاسخ به اینکه آیا قوانین گمرکی مناطق آزاد نیز پارک‌های علم و فن آوری قابلیت اجرایی دارد؟ اظهار داشت: به شرط محصور بودن پارک می‌توان از قوانین گمرکی مناطق آزاد بهره‌مند شد؛ در همین راستا بخشی از جاده قدیم روستایی واقع در پارک علم و فن آوری آذربایجان‌غربی مانع محصور ماندن آن شده است که با رایزنی‌های انجام شده در تلاش هستیم تا در سال آینده با حل این مشکل، این پارک را محصور و انبار اختصاصی گمرک را در این منطقه مستقر کنیم.

به گفته وی، ۶ واحد آزمایشگاه نیز برای فعالیت واحدهای فن‌آور در این ساختمان احداث شده است که نقش بسزایی در کمک به رشد واحدها خواهد داشت.

نیکبخت با اعلام اینکه در راستای تخصصی کردن فعالیت شرکت‌های فناور و مشخص کردن محل معین برای هر حوزه فعالیت مرکز نوآوری امنیت اطلاعات شهر هوشمند نیز در آذربایجان‌غربی راه‌اندازی شده، ادامه داد: این ساختمان در زمینی به مساحت هفت هزار و ۶۰۰ مترمربع احداث و برای اجرای آن بیش از ۱۶۱ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

پارک علم و فناوری آذربایجان‌غربی با هدف بسترسازی برای تولید ثروت از طریق علم و فناوری تاسیس شده است.

این نهاد به عنوان یکی از ارکان مهم شکل‌گیری و توسعه اقتصاد دانش بنیان تلاش می‌کند تا با استفاده از موقعیت ممتاز همجواری با سه کشور آسیایی و اروپایی و دارا بودن هفت مرز رسمی در سطح کشور به حمایت همه جانبه از شرکت‌های مبتنی بر دانایی و خلاقیت و جذب سرمایه‌گذار بپردازد

این پارک در تلاش است تا زمینه تجاری‌سازی و بازاریابی ایده‌های نوآورانه و فناورانه را فراهم کند و نقش کلیدی در یاری رساندن به حضور فعال این شرکت‌ها در سطوح ملی و بین‌المللی داشته باشد.

همچنین با تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان و توانمند شدن کشور در رفع نیازهای داخلی به ویژه محصولات راهبردی، ‌ تحریم‌ها خودبه‌خود بی‌اثر خواهد شد و کشورهای مختلف چاره‌ای جز تعامل و دادوستد اقتصادی با ایران نخواهند داشت.

البته نخستین مرکز نوآوری حوزه کشاورزی هم با توافق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی با هدف رفع نیازهای فناورانه این حوزه توسط دانش بنیان‌ها قرار است به زودی در آذربایجان غربی راه اندازی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha