رستم روانبخش به نوعی تنوع نامزدها در انتخابات را برای ایجاد شور و امید و افزایش میزان مشارکت مردم امری ضروری می داند اما در عین حال می گوید که باید میدان برای افراد قوی تر و با برنامه از همه گروه ها و طیف های مختلف سیاسی در همه جای کشور نیز فراهم شود.
او در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: افزایش شور انتخاباتی و مشارکت نباید به هر قیمتی باشد ، به عنوان نمونه اینکه کاندیدایی از یک طیف سیاسی بخواهد برای ایجاد شور انتخاباتی رقیب خود را تخریب کند و به نوعی موجب ترور شخصیتی او شود و بخواهد با بروز هیجانات غیر منطقی شور و امید ایجاد کند این هم از نظر اخلاقی، شرعی و هم قانونی امری مطرود است.
این فعال فرهنگی ،رسانه ای می گوید: رسانه ها و سایر نهادهای اجتماعی ، نخبگان و حتی فعالان سیاسی می توانند در گرم کردن تنور انتخابات موثر باشند و ازهم اینک اقدام کنند و مردم را با راهکارهای اصولی به حضور و شور انتخاباتی فرا بخوانند.
روانبخش گفت: یکی از شاخص های اساسی که همواره نقشی تعیین کننده در ایجاد شور و مشارکت مردم در عرصه انتخابات دارد، حضور افرادی از گروه ها و طیف ها و احزاب مختلف سیاسی در این عرصه است.
وی گفت: اما این تنوع و حضور طیف ها و گروه های سیاسی نیز مشروط است و کسانی که شرایط قانونی و تایید صلاحیت لازم از مجاری و نهادهای ذیربط را داشته باشند و به نحوی به ایجاد رقابت سالم انتخاباتی منجر شود امری منطقی و پذیرفته شده در صحنه حساس انتخابات محسوب می شود.
روانبخش ضرورت تفکر حزب گرایی و تحزب واقعی در صحنه سیاسی وانتخابات را یادآور شد و افزود: حرکت در این مسیر و گفتمان حزبی در واضح ترین حالت آن امکان رقابت سالم تر و تصمیم گیری بهتر را برای آینده شهر و کشور فراهم می کند.
وی با بیان اینکه ضعف گفتمان حزبی و حرکت در این مسیر هم اینک در عرصه انتخابات شوراهای اسلامی شهر به وضوح محسوس است، گفت: یکی از آفت ها و آسیب های جدی در عرصه انتخابات شوراها همین گزینش افرادی با نگاه های قومیتی ، منطقه ای و یا هم محله ای به جای سایر ملاک های لازم و ضروری دیگر است.
این استاد دانشگاه می گوید: وقتی تفکر و اندیشه قومیتی و منطقه ای حاکم باشد و انتخاب و گزینش افراد اصلح با ملاک ها و معیارهایی همچون توانمندی، تعهد و تخصص و تجربه صورت نگیرد ، دودش به چشم خود مردم می رود و البته به نظر می رسد این آفت که همواره در عرصه انتخابات شوراها و مجلس دیده شده همچنان ادامه دارد.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، انتخابات میاندورهای مجلس یازدهم شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، بیست و هشتم خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود.
نظر شما