مراقبت خانواده‌ها عامل کاهش حوادث چهارشنبه‌سوری گنبد در ۲ سال اخیر
عکس آرشیوی است

گنبدکاووس - ایرنا - مردم گنبدکاووس با کنترل و مراقبت از فرزندان خود هنگام حضور در خیابان‌ و برپایی جشن‌های چهارشنبه سوری در ۲ سال پیاپی مانع بروز حوادث ناگوار در این مراسم کهن ایرانی شدند و مدیران امدادی و انتظامی این شهرستان امیدوارند با تداوم این رویکرد، امسال نیز بدون حادثه سپری شود.

چهارشنبه ‌سوری یکی از جشن‌های کهن ایرانی است که غالبا از غروب آخرین سه‌شنبه اسفند شروع و تا ساعات اولیه بامداد چهارشنبه ادامه دارد؛ روشن کردن آتش و پریدن از روی آن، خوردن آجیل مشکل‌گشا، برپایی دورهمی‌های خانوادگی و قاشق زنی از جمله رسوم سنتی آن به‌حساب می‌آید اما چند سالی است که با تولید مواد محترقه خطرناک و منفجرکردن آن توسط عده‌ای از نوجوانان و جوانان، از حالت سنتی خارج و به مراسمی حادثه‌ساز تبدیل شده است.

مراسم چهارشنبه سوری به عنوان نخستین جشن از مجموعه جشن‌ها و مناسبت‌های نوروزی به ‌صورت جمعی در فضای باز برگزار می‌شود که امسال در کنار احتمال وقوع حوادث به دلیل شیطنت و حرکت مخاطره آمیز شرکت کنندگان، تجمع افراد در شرایط فعلی احتمال شیوع ویروس کرونا را نیز تشدید خواهد کرد.

به گفته یک کارشناس مسائل اجتماعی و فرهنگی، چهارشنبه سوری به عنوان یکی از نمادهای هویت ایرانی باستانی شناخته می‌شود که مردم در کنار شرکت در برنامه‌های مذهبی، علاقمند به اجرای رسوم آن همراه با شادی و سرور هستند که با اطلاع رسانی‌های مناسب از سوی مسوولان و رسانه‌های ارتباط جمعی و فضای مجازی گنبدکاووس نسبت به عواقب حرکات مخاطره آمیز این مراسم، حساسیت مردم این شهرستان را نسبت به مدیریت رفتار فرزندان‌شان افزایش داده است.

رضا یازرلو، افزایش کنترل خانواده‌های گنبدی نسبت به حضور فرزندان‌شان در خیابان و جلوگیری از انجام رفتار مخاطره آمیز و نیز محدودیت‌های ترددی به دلیل شیوع کرونا در سال گذشته را از عوامل موثر در پیشگیری از حوادث ناگوار چهارشنبه سوری در این شهرستان برشمرد و ابراز امیدواری کرد تا این رویه مثبت، امشب نیز از سوی خانواده‌ها و مدیران نظارتی ادامه یابد.

مریم سرگزی یکی از والدین گنبدی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تا قبل از شیوع کرونا، اجازه حضور فرزندانم را در خیابان حتی برای تماشای مراسم چهارشنبه سوری نمی‌دادم و الان نیز که کرونا آمده و احتمال خطرات انفجار مواد محترقه سلامت فرزندانم را تهدید می‌کند، هرگز اجازه حضور به آنها نخواهم داد.

وی افزود: درست است که بچه‌های من ترقه ندارند اما در صورت حضور در مراسم چهارشنبه سوری احتمال دارد با انفجار مواد محترقه توسط دیگران دچار آسیب شوند بنابراین امشب با برنامه‌های سرگرمی و تماشای فیلم اوقات مناسبی را برای آنها فراهم خواهم کرد.

علی سعیدی دیگر شهروند گنبدی نیز گفت: پسرم اصرار زیادی برای حضور در خیابان و تماشای مراسم چهارشنبه سوری دارد اما نه خودم و نه فرزندم در این شب که کارشناسان توصیه فراوانی به رعایت مسائل ایمنی و پرهیز از تجمع به دلیل شیوع کرونا دارند، از منزل خارج نمی‌شویم.

وی به سایر پدران و مادران هم توصیه کرد اجازه خروج از منزل را به فرزندانشان ندهند و افرادی که امکان روشن کردن آتش در حیاط خانه خود را دارند از این فرصت برای اجرای این سنت ایرانی در فضای صمیمی با تعداد بسیار محدود استفاده کنند.  

فرمانده انتظامی گنبدکاووس نیز با تاکید بر اینکه پلیس مخالف شادی مردم نیست از شهروندان خواست به بهانه چهارشنبه سوری باعث برهم زدن آسایش و آرامش دیگران با انفجار مواد محترقه و بستن معابر و انسداد راه‌ها نشوند.

سرهنگ محمود علی‌فر ضمن درخواست از والدین برای نظارت بیشتری بر رفتار فرزندانشان در صورت حضور در مراسم چهارشنبه سوری، گفت: افرادی که به هر نحو سبب سلب آسایش مردم شوند، برحسب قانون تا ۱۵ فروردین در اختیار مراجع قانونی قرار خواهند گرفت ضمن اینکه خودروی افرادی که اقدام به حمل یا توزیع مواد محترقه نمایند نیز با هماهنگی مقام قضایی تا ۱۵ فروردین توقیف خواهد شد.

درهمین پیوند سیدسجاد حسینی، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری گنبدکاووس نیز با اشاره به گزارش نشدن حوادث تلخ و ناگوار در مراسم چهارشنبه سوری طی ۲ سال گذشته، گفت: از عصر امروز ۲۵ آتش نشان با هفت دستگاه ماشین اطفای حریق در آماده باش هستند تا در صورت بروز هرگونه حادثه احتمالی به محل اعزام شوند.

سرپرست مرکز فوریت‌های پزشکی ۱۱۵ گنبدکاووس نیز از آماده باش تمام نیروهای اورژانس از ساعت ۱۷ امروز خبر داد و گفت: چهار دستگاه آمبولانس در میادین شهر مستقر می‌شوند تا در صورت بروز هرگونه حادثه، در کمترین زمان به محل اعزام شوند.

محمدرضا منتظری از خانواده‌ها خواست تا مراقبت‌های لازم بر رفتار فرزندان خود در صورت حضور در مراسم چهارشنبه سوری داشته باشند زیرا این گروه سنی بیشتر در معرض خطر حوادث این شب قرار دارند.

 وی تاکید کرد: کنترل و نظارت بیشتر والدین بر رفتار فرزندان‌شان تا حدود زیادی، احتمال وقوع حوادث چهارشنبه سوری را کاهش می‌دهد.

منتظری به یادآوری اینکه افزایش توجه و مراقبت والدین، حضور مستمر پلیس و نیروهای امدادی در سطح شهر گنبدکاووس در ۲ سال اخیر مانع از بروز حادثه ناگوار از جمله قطع عضو و معلولیت در این شهرستان شد، گفت: روز گذشته یک مورد مراجعه سرپایی پسر بچه‌ای ۱۴ ساله به دلیل مصدومیت از ناحیه دست بر اثر انفجار مواد محترقه به بیمارستان مطهری گزارش شد.

همچنین دکتر فرهاد بدیعی، مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس نیز از شهروندان خواست با توجه به حساسیت شرایط کرونایی و احتمال انتقال ویروس با برپایی هر نوع تجمعی، از رفت و آمد به خانه بزرگترها به بهانه دورهمی چهارشنبه سوری پرهیز کنند.

وی گفت: برپایی هر نوع تجمع در خانه و یا خیابان به بهانه چهارشنبه سوریف علاوه بر احتمال وقوع حوادث ناگوار، امکان شیوع ویروس کرونا را نیز افزایش می‌دهد بنابراین نباید به خاطر یک شب، زحمات یک ساله کادر درمان و مسوولان بهداشتی و همکاری مردم در بحث مقابله با بیماری کووید ۱۹ از بین برود.

رییس مرکز فوریت‌های پزشکی گلستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از مصدومیت سه کودک و نوجوان استان بر اثر انفجار مواد محترقه در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: ۲ پسر بچه ۹ و ۱۲ ساله از اهالی شهر خان ببین دچار سوختگی درجه سه از ناحیه ران پا و گردن، گوش و پیشانی و یک نوجوان ۱۴ ساله از اهالی گنبدکاووس دچار سوختگی و به مراکز درمانی اعزام شدند.

محمدجواد مقسمی با اشاره به روند کاهشی آمار حوادث چهارشنبه سوری در گلستان، یادآور شد که شمار مصدومان حوادث این مراسم سنتی از ۵۰ نفر درسال ۹۶ به ۲۵ نفر درسال گذشته کاهش یافت و امیدواریم باتوجه به شرایط کرونا و افزایش کنترل و مراقبت والدین، امسال شاهد کمترین آمار حوادث احتمالی باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha