به گزارش ایرنا، رسانههای پاکستانی روز سهشنبه اعلام کردند که اعضای کمیسیون آبی این کشور قرار است با همتایان هندی خود تا یک هفته دیگر در شهر دهلینو دیدار کنند.
کارشناسان برنامه سفر هیات کمیسیون آب (اندس) پاکستان به هند را نشانهای دیگر از ذوب شدن یخ روابط دو همسایه شبه قاره که در همه زمینهها با یکدیگر در رقابت هستند، تلقی کردند.
براساس این گزارش، هیات پاکستانی ۲۳ و ۲۴ مارس ماه جاری با اعضای کمیسیون آبی هند در دهلینو دیدار خواهد کرد.
نشست آتی مسوولان پاکستانی و هندی به میزبانی دهلینو، تازهترین گام در مسیر تنش زدایی پس از تماس تلفنی فرماندهای عملیات نظامی دو کشور در ۷ اسفندماه جاری به شمار میرود. روابط شکننده دو کشور از دو سال پیش با تنشهای شدیدی همراه شد به طوری که این اختلافات پاکستان و هند را تا آستانه یک جنگ تمام عیار برد.
ارتش پاکستان مدعی است که از سال ۲۰۰۳ زمانی که قرارداد آتش بس میان این کشور با هند امضا شد تا فوریه ۲۰۲۱ میلادی ۱۳ هزار و ۶۲۷ مرتبه آتش بس مرزی از سوی نیروهای هندی نقض شده است. در این مدت ۳۱۰ نظامی و غیرنظامی پاکستانی کشته و دست کم بیش از ۱۶۰۰ نفر نیز زخمی شدند.
مناقشات دریایی و مسائل حقآبه پاکستان و هند نیز در کنار اختلافات ناتمام سیاسی و مرزی باعث شده تا بهبود روابط دو کشور هستهای در منطقه بیشتر با مشکل مواجه شود، با این حال پیشقدمی دو همسایه برای پرداختن به این اختلاف باعث می شود تا مسیر دیپلماسی میان آنان هموار شود.
بر اساس پیمان رودخانه سند (ایندوس) که در سال ۱۹۶۰ (۱۳۳۹ شمسی) میان هند و پاکستان به امضا رسید، هند می تواند از آب رودخانه های شرقی ( روی، بیس و سوتلج) استفاده کند در حالی که آب رودخانه های غربی (ایندوس، جهلم و چناب) به پاکستان می رسد.
منابع دیپلماتیک امروز (سهشنبه) به روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» گفتند که پس از موفقیت دیپلماسی پشتپرده قرار شد تا یازدهمین نشست کمیسیون آبی دو کشور تا یک هفته دیگر در دهلینو برگزار شود.
آنان افزودند: رئیس کمیسیون آبی پاکستان و همچنین «زاهد حفیظ چودری» سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور از اعضای هیات پاکستانی در سفر به هند خواهد بود.
این نشست آخرین بار ۲ سال پیش در شهر لاهور پاکستان برگزار شده بود و نشست بعدی آن به دلیل تشدید تنشها میان دو کشور و همچنین شیوع ویروس کرونا به تاخیر افتاد.
تریبیون نوشت: ذوب شدن یخ روابط اسلامآباد و دهلینو به عنوان یک تحول بزرگ پس از ۲ سال تنش بیسابقه بین دو همسایه مسلح به تسلیحات اتمی و حاصل دیپلماسی آرام میان پاکستان و هند تلقی میشود.
تنشها میان پاکستان و هند به عنوان رقیبان سنتی در شبه قاره از اسفندماه ۹۷ با نبردهوایی دو کشور و تصمیم دهلی نو برای لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر و تصویب لایحه شهروندی در هند که اسلامآباد آن را مغایر با قوانین بینالمللی و خطری برای تشدید بحران پناهجویان می داند، بالا گرفت.
نظر شما