مهران چراغپور روز سهشنبه در هشتمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران چهارمحال و بختیاری در سالجاری تاکید کرد: از ابتدای زمستان سالجاری تاکنون ۱۴۸.۵ میلیمتر بارش در استان ثبت شده است.
وی افزود: این میزان بارش نسبت به میانگین بلندمدت که ۲۶۵.۶ میلیمتر بود ۴۴.۱ درصد کاهش داشته است.
چراغپور تصریح کرد: از ابتدای اسفندماه جاری تاکنون ۹۱.۲ میلیمتر بارندگی در چهارمحال و بختیاری بود که نسبت میانگین بلندمدت با ۷۵.۷ میلیمتر بارش ۲۰.۵ درصد کمتر است.
وی یادآور شد: در یک هفته اخیر ۲۵.۴ میلیمتر بارش در استان ثبت شد که نسبت به میانگین بلندمدت با ۲۸.۲ میلیمتر بارندگی ۱۰.۱ درصد کاهش دارد.
مدیرکل هواشناسی استان اظهار داشت: براساس نمودار اختلاف مجموع بارش ایران و استانها با بلندمدت از ابتدای فصل جاری تاکنون کهگیلویه و بویراحمد ۱۲۰.۵ میلیمتر، چهارمحال و بختیاری ۱۱۷.۱ میلیمتر و کشور ۵۵.۹ میلیمتر کاهش داشت و این استان رتبه دوم در سطح ملی را دارا است.
وی با اشاره به بارشها از ابتدای سالزراعی جاری تاکنون از یکم مهرماه امسال تا ۲۶ اسفندماه گفت: در این مدت میانگین وزنی بارندگی در چهارمحال و بختیاری ۳۵۰ میلیمتر بود که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۰ درصد افزایش، نسبت به بلندمدت ۲۱ درصد کاهش و نسبت به یکسالزراعی کامل ۴۰ درصد کاهش نشان میدهد.
وی افزود: میانگین دمای چهارمحال و بختیاری در فصل زمستان سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل سه درجه سانتیگراد و نسبت به بلندمدت ۱.۵ درجه سانتیگراد افزایش داشته است.
مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری به درگیری ۸۷.۱ درصد مساحت استان با پدیده خشکسالی اشاره و تصریح کرد: از این سطح ۵.۴ درصد خشکسالی بسیار شدید، ۲۳.۳ درصد خشکسالی شدید، ۳۳.۸ درصد خشکسالی متوسط، ۳۴.۵ درصد خشکسالی خفیف و ۱۲.۹ درصد با شرایط نرمال مواجه است.
وی یادآور شد: براساس پیشیابیهای انجام شده، بارشهای فصل بهار ۱۴۰۰ چهارمحال و بختیاری نسبت به میانگین بلندمدت کمتر از نرمال خواهد بود.
چراغپور اظهار داشت: پیشبینی میشود در فصل بهار سال آینده دمای هوای استان یک تا ۲درجه سانتیگراد از نرمال و بلندمدت بیشتر و گرمتر باشد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه های زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
خشکسالیهای اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان بهویژه در بخش کشاورزی داشته است.
در این نشست فرمانداران چهارمحال و بختیاری گزارشی از روند فعالیت ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران در شهرستانها را ارائه کردند.
شهرکرد- ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: میزان بارشهای فصل زمستان در این استان نسبت به میانگین بلندمدت ۴۴.۱ درصد کاهش نشان میدهد.
اخبار مرتبط
-
بارشها در چهارمحال و بختیاری ۳۳ درصد کاهش دارد
شهرکرد- ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کاهش محسوس بارشها در استان در…
-
بارش برف در کوهرنگ ۹۰ درصد کاهش یافت
شهرکرد-ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه این استان در سال آبی جاری…
-
بارشها در چهارمحال و بختیاری ۲۹ درصد کاهش دارد
شهرکرد- ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: بارشهای سال آبی جاری در مقایسه با دوره…
-
رعد و برق و وزش باد شدید چهارمحال و بختیاری را فرا میگیرد
شهرکرد- ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: در روزهای پایانی تابستان با وزش باد…
-
میانگین بارشهای چهارمحال و بختیاری به ۲۰۷ میلیمتر رسید
شهرکرد- ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: با احتساب بارشهای سامانه اخیر، میانگین…
-
میزان بارش سالانه چهارمحال و بختیاری به ۳۵۰ میلیمتر رسید
شهرکرد- ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: بارشهای سال آبی جاری استان با احتساب…
-
بارشهای پاییزی در چهارمحال و بختیاری ۸ درصد افزایش یافت
شهرکرد- ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: بارشهای پاییزی امسال در مقایسه با دوره…
-
بارش باران در خراسان شمالي 36.2 درصد كاهش يافت
بجنورد- ايرنا- رييس اداره پيش بيني اداره كل هواشناسي خراسان شمالي با بيان اينكه در سال زراعي…
-
گرمای هوا در چهارمحال و بختیاری کاهش مییابد
شهرکرد- ایرنا- مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: دمای هوا در استان از روز شنبه 25 مردادمبه…
نظر شما