قاسم نهاوندی با اعلام تشکیل کمیته اضطرار آلودگی هوا در پی ادامه پدیده گرد و غبار در نشست امروز این کمیته افزود: با توجه به افزایش غلظت گرد و غبار در هوای استان فارس و شیراز و تداوم این وضعیت، اطلاع رسانی و همچنین انجام اقدامات لازم به منظور مقابله و کاهش آلودگی ضرورت دارد.
وی ادامه داد: بر اساس تبصره ۳ ماده ۳ قانون قانون هوای پاک در صورت افزایش آلودگی هوا و ایجاد شرایط اضطرار این کارگروه تشکیل می شود.
نهاوندی برخی از تصمیمات کمیته اضطرار آلودگی هوای شیراز را برشمرد و گفت: با توجه به احتمال فعال شدن کانونهای محلی گرد و غبار در ۲ روز آتی مقرر شد فعالیت معادن و مصالح معدنی در شعاع ۳۰ کیلومتری شهر شیراز تا روز جمعه متوقف شود.
همچنین کارخانه سیمان فارس فعالیتهای معدنی خود را طی این دو روز متوقف می کند و سازمان صنعت و معدن و اتحادیه و اصناف مربوط مکلف به اطلاعرسانی و نظارت و اجرای این تصمیم هستند.
معاون نظارت و پایش حفاظت اداره کل محیط زیست فارس ادامه داد: فعالیت های عمرانی شهرداری شیراز و زیرمجموعه و فعالیت های ساخت و ساز شهروندان متوقف شده و نظارت بر این مصوبه و اعلام گزارش به کارگروه نیز به عهده شهرداری شیراز است.
نهاوندی گفت:تردد خودروهای حامل مواد اولیه ساختمانی و نخاله در محدوده شهر شیراز تا جمعه ۲۹ اسفند ممنوع و پلیس راهور مکلف به اجرای این مصوبه است.
وی با بیان اینکه بر اساس تصمیم این کمیته، مدیران دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی و غیردولتی مکلفند، نسبت به ارائه مرخصی به کارکنان دارای بیماری های قلبی و تنفسی اقدام کنند گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز موظف به صدور اطلاعیه بهداشتی برای رعایت اصول بهداشتی توسط شهروندان در اسرع وقت خواهد بود.
نهاوندی بیان کرد:دستگاههای متولی امداد و نجات و اورژانس و هلال احمر آمادگی لازم برای اقدام در شرایط حاضر را خصوصاً برای روز پنجشنبه داشته باشند.
وی اضافه کرد : شهرداری ها تا حد امکان خیابان ها را غبار روبی کنند و برای شرایط اضطرار و شرایط بحران آمادگی های لازم را داشته باشند.
نماینده اداره کل هواشناسی استان فارس نیز بیان کرد: افزایش غلظت آلاینده ها و گرد و غبار در روز جاری محتمل نیست و پنجشنبه ۲۹ اسفند با توجه به احتمال بارش های پراکنده شاید کاهش یابد اما به دلیل احتمال وزش باد در اوایل پنجشنبه مجددا با فعال شدن احتمالی کانون های محلی افزایش غلظت را شاهد هستیم و تا پایان پنجشنبه شرایط به وضعیت مطلوب درخواهد آمد.
در مطلب ارسالی اداره کل حفاظت محبط زیست فارس، منشا این آلودگی اعلام نشده است.
برخی کارشناسان منشا این آلودگی را صحراهای عراق و عربستان و برخی دیگر از بین رفتن پوشش گیاهی داخل کشور اعلام کرده اند.
نظر شما