۲۸ اسفند ۱۳۹۹، ۱۳:۳۸
کد خبر: 84269500
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خلخال دومین منطقه استان اردبیل در گستره موقوفات است

اردبیل _ ایرنا _ مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: خلخال از لحاظ تعداد و گسترش موقوفات دومین منطقه استان اردبیل بوده و اداره اوقاف این شهرستان رتبه دوم فعالیت‌های موقوفی را به خود اختصاص داده است.

به گزارش ایرنا ، حجت‌الاسلام مهدی ستوده روز پنجشنبه در نشستی با امام جمعه خلخال افزود: علاوه بر تعدد موقوفات ، پراکندگی امامزادگان و بقاع متبرکه در مناطق مختلف شهرستان کوهستانی همچون خلخال موجب افزایش قابل توجه فعالیت‌های موقوفی در این منطقه نسبت به سایر مناطق استان اردبیل شده است.

وی اظهارکرد: علاوه بر افزایش سختی کار بلحاظ بعد مسافت برخی از بقاع متبرکه خلخال از مرکز این شهرستان که گاهی دستیابی به محل استقرار آنها بیش از سه ساعت از شهر خلخال طول می‌کشد، در حال حاضر بیشترین تعداد امامزادگان و بقاع متبرکه استان اردبیل در این شهرستان واقع شده و این منطقه رتبه اول استانی را از این لحاظ به خود اختصاص داده است.

وی افزود: ۸۹ امامزاده و بقعه متبرکه که بیش از ۵۰ درصد از کل بقاع متبرکه استان اردبیل را شامل می‌شود، در مناطق مختلف خلخال واقع شده که ۴۰ بقعه از این بقاع در گسترش فرهنگ دینی و اعتقادی مردم و اجرای برنامه‌های فرهنگی ،مذهبی در طول سال فعالیت مستمر دارند.

وی گفت: دلیل واقع شدن بیش از ۵۰ درصد از بقاع متبرکه استان اردبیل در خلخال انتخاب این منطقه به عنوان منطقه‌ای امن در زمان حکومت خلفای عباسی و افزایش فشار این خلفا بر کشتار خاندان اهل بیت و تمایل خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در گذشته به سکونت در این منطقه و در بین مردم علاقه‌مند به این خاندان و از دنیا رفتن در بین جمعیت عاشق اهل بیت (ع) است.

او با بیان اینکه در گذشته بیشترین سمت و سوی وقف بر محور احداث حسینیه ، مسجد و اماکن مذهبی استوار بود، گفت: جامعه امروزی به حدکافی از نعمت این اماکن برخودار است و تامین معیشت نیازمندان جامعه ،کمک به ادامه تحصیل دانش‌آموزان بی‌بضاعت مالی ،تهیه جهیزیه برای نوعروسان خانواده‌های بی بضاعت و کمک به درمان بیماران خاص بخش از اهداف مختلف توسعه فرهنگ وقف مشارکتی است.

وی همچنین افزود: به طور معمول در حوزه وقف برای امور عام‌المنفعه مرسوم شده که افراد متمکن به صورت انفرادی بخشی از مال و یا داشته‌های خود را برای امور خاصی وقف می‌کنند در حالی که با انجام وقف مشارکتی، وقف برای همه اقشار جامعه با هر وضعیت اقتصادی و هر سطح درآمدی فراهم می‌شود.

او با بیان اینکه هدف اصلی اوقاف عمل به نیات واقفین است و در حال حاضر بیشترین موقوفات خلخال در بخش برگزاری ایام عزاداری ماه محرم وقف شده و نیات خیرین هر سال برای انجام این مراسم انجام می‌شود، اظهارداشت: در وقف مشارکتی تعداد زیادی واقف بر موضوعی واحد، با یک وقف‌نامه مشترک،وقف می‌کنند.

او اظهارکرد: ساماندهی و بازسازی تمام امامزادگان و بقاع متبرکه خلخال در دستور کار اداره اوقاف و امور خیریه استان اردبیل قرار گرفته و بقاع متبرکه بازسازی شده برای توسعه برنامه‌های فرهنگی و مذهبی در طول سال مورد استفاده مردم قرار می‌گیرد.

وی افزود: در حالی که سال گذشته درب بقعه متبرکه امامزاده سیدابوالقاسم روستای کالار از توابع بخش مرکزی خلخال بدلیل پیشگیری از حادثه تخریب و آوار ساختمان قدیمی آن بر روی زائران با حکم قضایی بسته شده بود، امسال به همت گروه جهادی ولایت توحید بازسازی شد و فاز اول بهسازی و  مرمت ساختمان آن با ۱۰۰در درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت بوده و برای عملیات اجرایی آن بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

حجت‌الاسلام ستوده با بیان اینکه هدف اصلی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان عمران و آبادانی بقاع متبرکه برای استفاده حداکثری از ظرفیت فرهنگی و مذهبی این اماکن مقدس است، اظهارکرد: از اول سال ۹۷ تاکنون برای ادامه عملیات اجرایی پروژه بازسازی ساختمان امامزاده سید دانیال (ع) در حوالی روستای خانقاه سادات این شهرستان بالغ بر پنج میلیارد ریال هزینه شده است.

وی افزود: پس از اجرا و بهره‌برداری از پروژه مجتمع تجاری ، خدماتی عرش قاضیلر خلخال که بزرگترین مجتمع تجاری اوقاف در استان اردبیل است، بزودی عملیات اجرایی دومین فاز این مجتمع با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی آغاز می‌شود.

او با بیان اینکه بقاع متبرکه این شهرستان بزرگترین ظرفیت توریسم مذهبی منطقه هستند ، گفت: اعتبارات استانی امسال اداره اوقاف و امور خیریه خلخال با اولویت اجرای پروژه‌های بازسازی بقاع متبرکه توزیع شده است.

وی با تاکید بر لزوم دقت در اجرای پروژه‌های عمرانی اداره اوقاف و امور خیریه خلخال بیان کرد: علت طولانی شدن و یا توقف برخی از پروژه‌های عمرانی - مذهبی شهرستان محدودیت اعتبارات و یا تخصیص پایین اعتبارات منظور شده سالانه است.

حجت‌الاسلام کریم اسدی امام جمعه خلخال نیز از وقف به عنوان یک سنت حسنه جاریه در اسلام یاد کرد و افزود: خیرات و برکات وقف شامل حال همه افراد جامعه بویژه طبقه نیازمند مستمند است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha