مشارکت پایین در انتخابات، منافع گروهی را تامین می‌کند

تهران- ایرنا-معاون سیاسی سابق وزارت کشور درباره برخی اظهار نظرها درمورد نرخ کم مشارکت در انتخابات، گفت: این حرف‌ها در گرو منافع باندی، گروهی و حرف کسانی است که تنها به قدرت می‌اندیشند اگر هدف واقعا خدمت به مردم باشد نمی‌شود بخشی از جامعه را نادیده گرفت.

«علی اصغر احمدی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: ساختار قانون اساسی به گونه ای است به شکل مستقیم یا غیرمستقیم این حق را به مردم داده تا مدیران عالی کشور را انتخاب کنند.

دبیر کل حزب همبستگی ایران اسلامی درباره الزامات مشارکت حداکثری در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ اظهار کرد: برای تحقق حضور حداکثری باید چند عامل را مدنظر قرار داد.  باید زمینه حضور کسانی که نامزد می‌شوند و در درون نظام هستند را فراهم کرد و نهاد نظارت هم باید زمینه حضور همه سلایق درون نظام را فراهم کند.

احمدی اضافه کرد: بخش دیگر به خود مردم باز می‌گردد و مردم باید بدانند که سرنوشتشان به دست خودشان است. ممکن است با ناملایماتی مواجه شوند اما این که به سمتی برویم که بگوییم رای دادن فایده و اثری ندارد، درست نیست و نباید رویکرد غیرمسوولانه‌ای در قبال سرنوشت خود داشته باشیم.

وی درباره اقدامات متولیان اجرایی انتخابات، گفت: متولیان برگزاری انتخابات هم باید بستر مطمئن، سالم و بی‌طرفانه را برای حضور مردم فراهم کنند به گونه ای که مردم به راحتی بتوانند در حوزه انتخابیه حضور یابند و رای خود را بدهند.

دبیر کل حزب همبستگی ایران اسلامی با اشاره به مشکلات اقتصادی و تاثیر آن به‌ویژه بر اقشار آسیب پذیر، گفت: در این زمینه باید علل و عوامل این مشکلات به درستی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد در هر صورت نمی‌توان فشار ظالمانه تحریم بر ملت ایران در سه سال اخیر، شیطنت‌های رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای منطقه را نادیده گرفت هر چند نباید منکر برخی کوتاهی‌ها شد.

احمدی اضافه کرد: هر دو جریان سیاسی دقت کنند بر طبق اصل تعیین سرنوشت باید همه جریان‌ها اعم از اصولگرا یا اصلاح طلب و مستقل مشارکت داشته باشند ولی در نهایت این مردم هستند که تصمیم می‌گیرند. جریان‌های سیاسی باید نامزدهای خوبی را معرفی کرده و برنامه خود ارائه دهند و مانیفست خوبی داشته باشند و مردم با مشاهده این برنامه‌ها، به بهتر شدن شرایط امید داشته باشند.

دبیر کل حزب همبستگی یادآور شد: در بحث انتخاب رییس جمهوری، پیامی که به دنیا مخابره می‌کنیم این است که ما ایرانی هستیم و برای استقلال و آزادی در کشور خود ارزش قائل هستیم و با وجود مشکلات اما حتما در جهت دفاع از تمامیت ارضی و حقوقی در صندوق انتخابات ابراز وجود می‌کنیم.

وی با اشاره به برخی اظهار نظرها درباره نرخ کم مشارکت در انتخابات، گفت: این حرف‌ها در گرو منافع باندی و گروهی و حرف کسانی است که تنها به قدرت می‌اندیشند. در حالی که اگر هدف واقعا خدمت به مردم باشد نمی‌شود بخشی از جامعه را نادیده گرفت و بگوییم نیازی به حضور آنان نداریم. این تفکر اشتباه است و منافع ملی را مد نظر قرار نمی‌دهد.

احمدی با اشاره به تاکیدهای مکرر رهبر انقلاب اسلامی بر حضور و مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، گفت: واقعیت این است که اگر زمینه حضور وجود داشته باشد که خواهد داشت، گرایش به سمت اصلاح طلبان خیلی قوی‌تر خواهد بود.

 وی در پاسخ به این سوال که انتخابات بین چه طیف‌هایی خواهد بود، گفت: باید صبر کنیم و ببینیم چه کسانی معرفی می‌شوند و در آن شرایط می‌توان گفت انتخابات درون جریانی و یا دوقطبی خواهد بود. اما اصلاح طلبان در اصل حضور در انتخابات شک ندارند و امیدوارم زمینه حضور مردم هم فراهم شود.

دبیر کل حزب همبستگی ایران اسلامی درباره حضور افراد نظامی در انتخابات، ‌گفت: حتی اگر یک نظامی برای مجلس ثبت نام کند حتما باید استعفا کند. این از دوراندیشی‌های حضرت امام (ره)  و در قانون اساسی هم پیش بینی شده بود. اگر فرد نظامی شرایط احراز نامزدی را داشته باشد مطابق قانون می‌تواند ثبت نام کند به شرط آنکه تداعی‌گر حضور و نقش آفرینی جریان‌های نظامی نباشد که در این موضوع اشکالی نمی‌بینم

احمدی درباره الکترونیکی شدن انتخابات گفت: شمارش آرا به وسیله ماشین را قبول ندارم. در برخی از کشورها کارت الکترال می‌دهند یعنی بر مبنای آدرس و کد ملی همه واجدان شرایط کارتی را برای او پست می‌کنند و رای دهنده روز انتخابات، کارت را عرضه می کند. فکر می‌کنم مجریان انتخابات هنوز به آن نقطه نرسیده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha