زیرا وجود ویروس کرونا در جمعهای خانوادگی، میتواند افراد را به صورت تصاعدی به بیماری کووید ۱۹ مبتلا کند و از همینرو رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی کمترین کاری است که باید مورد توجه قرار گیرد.
اهمیت این موضوع زمانی بیش از پیش مشخص میشود که بدانیم در پی سویه جدید جهشیافته ویروس کرونا، بیماران بدحالتری به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه میکنند و این سویه جدید قدرت سرایتپذیری بالاتر و توان انتقال لگاریتمی در مراکز تجمع از جمله جمعهای خانوادگی را دارد.
شاید به همین دلیل است که عدهای از دید و بازدید خودداری میکنند اما در نقطه مقابل عده دیگری نیز نه تنها نسبت به شرایط کرونایی نوروز ۱۴۰۰ بیتوجه هستند، بلکه عنایتی هم به توصیهها و پروتکلهای بهداشتی ندارند یا در بهترین حالت از آنها مطلع نیستند.
برای جلوگیری از ابتلای تصاعدی چه کنیم؟
استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، نباید در دید و بازدیدها فراموش شود و در کنار آنها باید به این نکته مهم توجه کنیم که حضور طولانی مدت در فضای مسقف و بسته و نبود تهویه مناسب نیز میتواند احتمال انتقال را افزایش دهد؛ بنابراین باز کردن پنجره و کوتاهتر کردن زمان دید و بازدید نیز ضروری به نظر میرسد.
کارشناسان با این فرض که حضور در منزل بزرگترها از ویژگیهای بازر دید و بازدیدهای نورزی است، توجه به سلامت این قشر را مورد تاکید قرار میدهند و این موضوع را نیز یادآوری میکنند که سن بالا در افراد، از جمله عوامل پرخطر به شمار میرود.
ضدعفونی کردن یا شستن دستها قبل از ورود به خانه و توجه به زمان مفید و نحوه صحیح استفاده از ماسک هم از دیگر مواردی است که به توصیه کارشناسان باید در دید و بازدیدهای نوروزی به آنها توجه شود.
حتی روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور نیز در پیامی از مردم فهیم کشورمان خواستهاند تا در این روزها برای پیشگیری از شیوع بیماری کووید ۱۹ هوشیار باشند و با رعایت محدودیتها و پروتکلهای بهداشتی، از شیوع بیماری جلوگیری کنند تا از این طریق با مدافعان سلامت همراه شوند.
در این پیام آمده است: «جدیت در استفاده درست از ماسک، حفظ فاصله اجتماعی در اجتماع، خودداری از تجمع در مکانهای بدون تهویه و پرهیز از تردد غیرضروری میتواند معجزه کند؛ به ویژه آنکه در آستانه تعطیلات نوروزی، جهشهای جدید این ویروس مرموز، تهدیدهای ناشی از بیماری را دوچندان کرده است و هرگونه سفر و تردد، شانس آلوده شدن مناطق جدید به ویروس جهش یافته را افزایش میدهد.»
جدی بودن خطر ابتلا
این روزها شاهد شکلگیری خوشههای جدید بیماری در برخی از استانها هستیم و خطر ابتلا به سویه جدید جهشیافته ویروس کرونا بسیار جدی است.
تا جایی که سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز گذشته ، ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ اعلام کرد که متاسفانه در طول ۲۴ ساعت قبل از آن، ۷۵ بیمار کووید ۱۹ در سطح کشور جان خود را از دست دادهاند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۶۱ هزار و ۷۲۴ نفر رسیده است.
به گفته «سیما سادات لاری» تاکنون یک میلیون و ۷۹۳ هزار و ۸۰۵ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت ۷۵ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در۲۴ ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به ۶۱ هزار و ۷۲۴ نفر رسیده است.
نظر شما