به گزارش ایرنا به نقل از بیانیه وزارت خارجه روسیه سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه فدراسیون روسیه با کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو دیدار کرد.
در این نشست در مورد اوضاع فعلی پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک در مورد برنامه هسته ای ایران (برجام) تبادل نظر کامل صورت گرفت.
دو طرف همچنین بر اهمیت هماهنگی و تلاش های همه اعضای برجام برای اجرای پایدار توافق نامه هسته ای ایران مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱ تاکید کردند.
جلالی در این دیدار از مواضع اصولی و منطقی روسیه در قبال برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ و مخالفت با اقدامات غیر قانونی آمریکا قدردانی کرد.
ذر ماهها و روزهای اخیر و همچنین به دنبال شروع به کار دولت جدید در آمریکا مقامات روسیه ضمن حمایت از حقانیت ایران در موضوع برجام تاکید کرده اند که لازم است این توافق بین المللی هر چه زودتر به مدار اصلی خود بازگردد و همه طرف ها برای اجرایی شدن آن اقدام کنند.
توافق هستهای ایران موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) سال ۲۰۱۵میلادی میان ایران و کشورهای عضو گروه ۱+۵ منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هستهای ایران، تحریمهای اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد. اما دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق، آمریکا از توافق نامه هسته ای برجام با ایران خارج شد و تحریم ها علیه جمهوری اسلامی را مجدداً اعمال کرد.
تهران نیز متقابلا از کاهش تدریجی تعهدات خود در این توافق از جمله کنار گذاشتن محدودیت ها در رابطه با تحقیقات هسته ای، سانتریفیوژها و سطح غنی سازی اورانیوم خبر داد اما با شروع به کار دولت جدید آمریکا و اعلام تمایلش برای بازگشت به این توافق، طرف های دیگر برجام خواستار اقدام هر چه سریعتر دولت بایدن در این مورد هستند و روسیه به عنوان فعال ترین عضو تاکید بیشتری برای برگشت برجام به جایگاه اصلی خود دارد.
جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است لغو تحریم ها، اولین گام لازم از سوی آمریکا برای بازگشت به برجام است و بازگشت واشنگتن به این توافق، تنها با یک امضا امکان پذیر نیست. پیشتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران گفته بود: ما شعارهای بسیاری از آمریکا شنیده ایم اما آمریکایی ها باید اقدامات عملی داشته باشند.
روسیه نیز به عنوان یکی از اعضای برجام که همواره از حقانیت ایران در این مورد دفاع کرده است تاکید دارد که طرف آمریکایی باید هر چه زودتر اقدام کند چرا که فرصت در حال از بین رفتن است.
نظر شما